FORMULA 1

Καταιγισμός: Ο Φερστάπεν αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να φύγει από τη Red Bull

Red Bull Content Pool
O Μαξ Φερστάπεν με τον σύμβουλο της Red Bull, Χέλμουτ Μάρκο RED BULL CONTENT POOL

Ο Μαξ Φερστάπεν προχώρησε στην άνευ όρων στήριξη του Χέλμουτ Μάρκο μετά την είδηση ότι ο Αυστριακός ενδέχεται να αποπεμφθεί από τη Red Bull Racing, λέγοντας για πρώτη φορά ότι το μέλλον του συνδέεται με την παρουσία του Αυστριακού στο Μίλτον Κινς.

Η επιβλητική πολ ποζίσιον που κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν για το GP Σαουδικής Αραβίας πέρασε σε δεύτερη μοίρα το βράδυ της Παρασκευής (8/03) στη Τζέντα, καθώς έγινε γνωστό από τον ίδιο τον Χέλμουτ Μάρκο ότι ο Αυστριακός σύμβουλος της ομάδας βρίσκεται εμπρός στο ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα από την επόμενη εβδομάδα κιόλας.

Ο Μάρκο βρίσκεται στο επίκεντρο νέας έρευνας της Red Bull, που εξετάζει αν ευθύνεται ο Αυστριακός για τη διαρροή εμπιστευτικών πληροφοριών της ομάδας -σχετικά με την υπόθεση Χόρνερ- προς τα μέσα ενημέρωσης. Η Red Bull είχε επιβάλλει σιγή ιχθύος στους εργαζόμενούς της για το θέμα Χόρνερ.

Μιλώντας στο αυστριακό κανάλι ORF στη Τζέντα ο Μάρκο παραδέχθηκε ότι υφίσταται το ενδεχόμενο να τεθεί σε διαθεσιμότητα από την ομάδα από τη Δευτέρα, και να μην δώσει το παρόν στο επόμενο GP, της Αυστρίας. “Η θεωρητική πιθανότητα πάντα υφίσταται”, είπε.

Ο Φερστάπεν έκανε απόλυτα σαφές ότι το ενδεχόμενο αποπομπής του Μάρκο δεν είναι ανεκτό για τον ίδιο, και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να ισχύουν τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών ότι ένας όρος στο συμβόλαιό του με την RBR του επιτρέπει να αποχωρήσει από την ομάδα πριν το 2028, αν φύγει ο Μάρκο.

Σε ερώτηση προς τον Φερστάπεν μετά την πολ ποζίσιον που κατέκτησε στη Τζέντα απόψε, αν οι εξελίξεις στην υπόθεση Μάρκο μπορεί να επηρεάσουν και το δικό του μέλλον, ο Ολλανδός απάντησε: “Τρέφω μεγάλο σεβασμό στον Χέλμουτ και σε όσα πετύχαμε μαζί. Η αφοσίωσή μου σε εκείνον είναι πολύ μεγάλη, και πάντα την εξέφραζα σε όλους στην ομάδα, σε όλους που βρίσκονται ψηλά, ότι είναι πολύ σημαντικός στη διαδικασία μου για τις λήψεις αποφάσεων πάντα, για το μέλλον όσο και εντός της ομάδας.

Οπότε, είναι πολύ σημαντικό να παραμείνει στην ομάδα, όπως και όλοι οι υπόλοιποι φυσικά διότι είναι ομαδική η προσπάθειά μας” πρόσθεσε ο πρωταθλητής. Και συνέχισε επιβεβαιώνοντας, για πρώτη φορά, ότι αν αλλάξει συθέμελα η διοίκηση της Red Bull Racing με τον “πόλεμο ισχύος” που εξελίσσεται εντός της ομάδας, τότε μπορεί να αναζητήσει κάπου αλλού το μέλλον του. Όπως στη Mercedes, που αναζητά τον διάδοχο του Λιούις Χάμιλτον που θα φύγει στο τέλος της σεζόν για τη Ferrari.

Είναι πολύ σημαντικό να κρατήσουμε τους ανθρώπους-κλειδιά ενωμένους διότι αισθάνομαι πως αν πέσει ένας τόσο σημαντικός πυλώνας, τότε δεν θα είναι καλό και για τη δική μου κατάσταση. Αυτό είναι κάτι που έχω πει και στην ομάδα. Οπότε σίγουρα, για μένα, ο Χέλμουτ πρέπει να μείνει.

Έχει χτίσει αυτή την ομάδα μαζί με τον Ντίτριχ [Μάτεσιτζ] από την πρώτη μέρα. Και ήταν πάντοτε πιστός στην ομάδα, σε όλους εδώ, για να διασφαλίσει πως όλοι όσοι είναι εδώ από την πρώτη μέρα θα κρατούσαν τις θέσεις τους.

Είναι πολύ σημαντικό να του αποδώσουμε τον σεβασμό που του αρμόζει για όλα όσα έχει κάνει. Κι αυτό φτάνει, και πάλι, στην πίστη και στην ακεραιότητα. Οπότε ναι, σίγουρα, είναι σημαντικό να παραμείνει μέλος της ομάδας, και για μένα επίσης”, κατέληξε ο Μαξ Φερστάπεν.

TAGS FORMULA 1 F1 F1 2024 RED BULL ΜΑΞ ΦΕΡΣΤΑΠΕΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ