FORMULA 1

Έρευνα για το ατύχημα του Μπιανκί

Έρευνα για το ατύχημα του Μπιανκί

Η FIA θα ερευνήσει τις συνθήκες του ατυχήματος, αλλά ο Μπέρνι Έκλεστοουν ζητάει να γίνει ανεξάρτητη έρευνα. Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται ο γιατρός του Μίχαελ Σουμάχερ.

Μετά από το τραγικό ατύχημα του Ζουλ Μπιανκί την περασμένη Κυριακή (5/10) στη Σουζούκα, ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας αυτοκινήτου (FIA) Ζαν Τοντ έδωσε εντολή να ξεκινήσει έρευνα για τις συνθηκες το ατυχήματος.

Ζήτησε από τον αγωνιστικό διευθυντή Τσάρλι Γουίτινγκ να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία. Δεν αποκλείεται να έχουμε το πόρισμα ακόμα και πριν από τον αγώνα τη Κυριακής (12/10) στο Σότσι, το πρώτο ρωσικό Grand Prix.

Η FIA μέσω της FOM έχει στη διάθεση της όλο το τηλεοπτικό υλικό. Το ερασιτεχνικό video που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και το οποίο διέγραψε άμεσα η FOM, δείχνει τι ακριβώς συνέβη.

Φαίνεται να ανεμίζει μια πράσιη σημαία, αν και την ώρα που οι άνθρωποι της πίστας μάζευαν το μονοθέσιο του Άντριαν Σούτιλ ανέμιζαν κίτρινες σημαίες. Όταν ο γερανός έπιασε τη Sauber και γύρισε, ο κριτής ανέμισε την πράσινη σημαία γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι για το οποίο ήταν υπεύθυνος ήταν "καθαρό".

Εν τω μεταξύ σε δήλωση του στους Times του Λονδίνου ο Μπέρνι Έκλεστοουν είπε πως θα ζητήσει να γίνει ανεξάρτητη έρευνα για να εντοπιστούν τα αίτια του ατυχήματος.

Ο Ζουλ Μπιανκί παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, οι γονείς του βρίσκονται πλέον κοντά του και στο γενικό νοσοκομείο του Μίε αναμένουν τον καθηγητή ορθοπαιδικής και τραυματολογίας, Ζεράρ Σαϊλιάν. Πρόκειται για τον γιατρό που ανέλαβε τον Μίχαελ Σουμάχερ το 1999 μετά το ατύχημα του στο Σίλβερστοουν και βέβαια παρακολουθεί την πορεία της υγείας του Γερμανού τους τελευταίους δέκα μήνες μετά το σοβαρό ατύχημα του.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ