FORMULA 1

Άφαντος παραμένει ο Ματιάτσι

Άφαντος παραμένει ο Ματιάτσι

Ο Φερνάντο Αλόνσο αποκάλυψε πως δεν έχει γνωρίσει ακόμα τον νέο αγωνιστικό διευθυντή της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι. Για πρώτη φορά μίλησε για την αποχώρηση του Στέφανο Ντομενικάλι.

Ένα 24ωρο πριν από τις ελεύθερες δοκιμές του κινεζικού Grand Prix και ο νέος αγωνιστικός διευθυντής της Ferrari, Μάρκο Ματιάτσι δεν έχει κάνει ακόμα την πρώτη εμφάνιση του.

Στη συνέντευξη Τύπου των οδηγών της Πέμπτης (17/4) ο Φερνάντο Αλόνσο αποκάλυψε πως δεν έχει μιλήσει ακόμα με τον τέως εκτελεστικό διευθυντή της Ferrari στη Βόρεια Αμερική.

" Πρέπει να του δώσουμε χρόνο και να τον στηρίξει η ομάδα. Ελπίζουμε πως θα είναι επιτυχημένος και ο καθένας μας ανυπομονεί (σ.σ. να τον γνωρίσει)", σχολίασε ο οδηγός από το Οβιέδο.

Ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής δεν είχε τοποθετηθεί δημόσια για την αποχώρηση του Στέφανο Ντομενικάλι. Ο τέως αγωνιστικός διευθυντής της Scuderia παραιτήθηκε από τη θέση του με βασικό στόχο, όπως είπε μεταξύ άλλων, για να... ταρακουνήσει την ομάδα.

" Ο Στέφανο είναι σπουδαίος άνθρωπος πρώτα από όλα και είναι στενός φίλος μου, αυτό δεν είναι μυστικό. Έχουμε στενή σχέση, μιλάμε όλες τις προηγούμενες μέρες και θα συνεχίσουμε γιατί αυτό κάνουμε εδώ και αρκετά χρόνια.

Από τη θέση του επικεφαλής της ομάδας έκανε καλές επιλογές και καλά πράγματα. Χάσαμε ευκαιρίες το 2012 και το 2010 (σ.σ. για τον τίτλο) και το ίδιο έγινε με τον Φελίπε (Μάσα) το 2008. Αν όχι, θα είχαμε τρία πρωταθλήματα. Οφείλουμε να δεχθούμε τι αποφάσισε ο Στέφανο. Δεν ήθελε να συνεχίσει, έχοντας το βάρος στους ώμους του. Πρέπει να σεβαστούμε την απόφαση του. Σε αυτό τον αγώνα, δεν θα είμαστε γρηγορότεροι κατά ένα δευτερόλεπτο γιατί θα λείπει ο Στέφανο, πρέπει να έχουμε υπομονή και να δούμε που μπορούμε να βελτιωθούμε".

Όσο για τον πανηγυρισμό... νίκης που έκανε μετά το τερματισμό στο Μπαχρέιν, ο Αλόνσο διευκρίνισε πως ήθελε να ευχαριστήσει τους μηχανικούς για τη δουλειά που είχαν κάνει. " Έκαναν φανταστική δουλειά, στο pitwall με χαιρετούσαν και ανταπέδωσα και εγώ τον χαιρετισμό".

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ