ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τέλη του 2021 έρχεται η νέα Skoda Fabia

Η νέα Skoda Fabia
Η νέα Skoda Fabia

Με πιο σύγχρονη σχεδίαση, βελτιωμένη αεροδυναμική, και με κινητήρες βενζίνης 1.0 MPI ή TSI και 1.5 TSI, με ισχύ από 80 έως 150 ίππους.

Τελικά, μέσα στον Αύγουστο αποκαλύφθηκε πλήρως η νέα Skoda Fabia, η οποία αναμένεται στα τέλη του 2021 στην Ελλάδα, με ατμοσφαιρικό μοτέρ αλλά και με turbo.

Στην 4η γενιά της, έχοντας παρακαταθήκη πάνω από 4,5 εκατ. πωλήσεις, βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα του ομίλου Volkswagen, που της επιτρέπει μεγαλύτερη ακαμψία, καθώς περίπου το 80% του αμαξώματός της, αποτελείται από χάλυβα υψηλής αντοχής.

Πληθωρικότερη σε διαστάσεις, με +11,1 εκ. πιο μακριά από το προηγούμενο μοντέλο, έφθασε, πλέον, στα 4,11 μ. μήκος, με πλάτος 1,78 μ. και μεταξόνιο 2,56μ., κάτι που σημαίνει ότι αυξήθηκαν και οι χώροι για τους επιβάτες, με πέμπτο ενήλικα να χωρά εύκολα.

Η νέα Skoda Fabia
Η νέα Skoda Fabia

Παράλληλα, σε έναν τομέα που πάντα η Skoda υπερτερούσε, στη χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ, τώρα πρόσθεσε στη Fabia ακόμα 50 λίτρα, φτάνοντας στα 380 λίτρα, ενώ με τα πίσω καθίσματα αναδιπλωμένα, η χωρητικότητα ανεβαίνει στα 1.190 λίτρα.

Με καλόγουστη σχεδίαση, νέους προβολείς LED και LED πίσω φώτα, αεροδυναμικές ζάντες και ενεργά ρυθμιζόμενες περσίδες ψύξης στην είσοδο αέρα του μπροστινού προφυλακτήρα, για καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή, διαθέτει και ψηφιακό πίνακα οργάνων (Virtual Cockpit) 10,25 ιντσών, ανεξάρτητη κεντρική οθόνη αφής, μεγάλους κυκλικούς αεραγωγούς δεξιά και αριστερά με επένδυση χρωμίου, όπως και στις λαβές στις πόρτες.

Μπαίνοντας, ξεχωρίζει το όνομα Fabia και στις δύο πλευρές του περιβλήματος του πίνακα οργάνων, η οθόνη αφής έως 9,2 ίντσες, το δερμάτινο τιμόνι δύο ακτίνων (τριών ακτίνων διατίθεται έξτρα) και το διζωνικό σύστημα κλιματισμού, Climatronic.

Η νέα Skoda Fabia
Η νέα Skoda Fabia

Στην Ελλάδα, η νέα Fabia θα λανσαριστεί με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.0 MPI - 80 PS (59 kW), που συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 5 σχέσεων, καθώς και με τα turbo μοτέρ 1.0 TSI με 95 ίππους (70 kW) – με 5άρι μηχανικό κιβώτιο, 1.0 TSI - 110 ίππους (81 kW) που συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο ή DSG 7 σχέσεων και με 1.5 TSI - 150 hp (110 kW), διαθέσιμος με 7-τάχυτο DSG.

Όλα τα μοτέρ πληρούν τις προδιαγραφές εκπομπών Euro 6d, με ορισμένους να διαθέτουν τεχνολογία ενεργών κυλίνδρων (ACT), που απενεργοποιεί στο ρελαντί έναν κύλινδρο για μειωμένη κατανάλωση. Θα διατίθεται και σε σπορ έκδοση, με σπορ σασί με πιο σφικτά ελατήρια, χαμηλωμένη κατά 15 χλστ., ενώ το ειδικό πακέτο Rough-Road, μία επιπλέον επιλογή, με απόσταση από το έδαφος αυξημένη κατά 15 χλστ., διαθέτει ειδικά ρυθμισμένα ελατήρια και επιπλέον προστατευτικά για το κάτω μέρος του αμαξώματος.

Η νέα Skoda Fabia
Η νέα Skoda Fabia

Θα εφοδιάζεται με έως 9 αερόσακους, με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδηγού, με πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας και με νέες έξυπνες λύσεις (Simply Clever), όπως αφαιρούμενη θήκη για κύπελλα μεταξύ των μπροστινών καθισμάτων και κουτί στη σήραγγα μετάδοσης, ανάμεσα στην κεντρική κονσόλα και τα πίσω καθίσματα που κλειδώνει στη θέση του, υποδοχές USB-C για φόρτιση και ειδικά σχεδιασμένα αλεξήλια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ