ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ

Ο Χάμιλτον δεν αποχωρεί, ακόμα, από τη F1

Ο Χάμιλτον δεν αποχωρεί, ακόμα, από τη F1

Την παρουσία του και το 2022 στη δράση επιβεβαίωσε ο Λιούις Χάμιλτον που παρά τα 37 του χρόνια δεν νιώθει ακόμα έτοιμος να σταματήσει.

Ο Λιούις Χάμιλτον έδωσε μια ακόμα σαφή ένδειξη ότι θα παραμείνει στη F1 και στη Mercedes το 2022, στο περιθώριο των δοκιμών ελαστικών της επόμενης σεζόν, την ώρα που ο Μαξ Φερστάπεν δηλώνει πως "δεν βλέπω λόγο να αφήσω τη Red Bull".

Πρόσφατα τόσο ο Βρετανός όσο και ο διευθυντής της Mercedes F1, Τότο Βολφ, δήλωσαν δημόσια το ενδιαφέρον τους να ξεκινήσουν τη συζήτηση για την ανανέωση του συμβολαίου τους και πέραν του 2021, κατευνάζοντας τις φήμες ότι η Mercedes σκοπεύει να βασίζει το νέο κεφάλιο της ιστορίας της στη F1 στον Μαξ Φερστάπεν - δεδομένου ότι ο Χάμιλτον του χρόνου θα είναι 37 ετών.

Τώρα, στις δοκιμές των νέων ελαστικών της Pirelli για το 2022, ο Χάμιλτον είπε ότι έλαβε μέρος σε αυτές "επειδή σκοπεύω να είμαι εδώ το 2022 και επειδή θέλω να βοηθήσω την Pirelli να κατασκευάσει ένα καλύτερο προϊόν. Αλλά ηταν και για μένα σημαντικό να διαπιστώσω την αίσθηση που δίνει αυτό το ελαστικό. Όλοι θέλουμε περισσότερη πρόσφυση και λιγότερη φθορά, και θα έλεγα ότι η βάση εξέλιξής του είναι καλή".

Ο πρωταθλητής συνέχισε: "Το θέμα είναι ότι είμαι αρκετά παρορμητικός και τα πράγματα μπορούν πάντα να αλλάξουν. Απολαμβάνω τη μάχη που έχουμε [με τον Φερστάπεν], γίνεται όλο και πιο συναρπαστική, η πρόκληση μεγαλώνει, και συνεχίζω να απολαμβάνω τη συνεργασία με αυτή την ομάδα".

Την ίδια στιγμή, ο Μαξ Φερστάπεν επίσης κατέρριψε τις φήμες περί μετακίνησής του στη Mercedes κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον, παρά το γεγονός ότι πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι ένας όρος στο συμβόλαιό του με την RBR του επιτρέπει να αποχωρήσει.

Ο Χάμιλτον δεν αποχωρεί, ακόμα, από τη F1

Ο Ολλανδός τόνισε: "Μπορώ να πω ότι νιώθω ειλικρινά πολύ άνετα στη Red Bull. Δεν βλέπω λόγο για κάποια αλλαγή. Ακόμα και πριν μάθω ότι θα κατασκευάζαμε τους δικούς μας κινητήρες, ήμουν χαρούμενος με τα πάντα. Ελπίζω ότι η συνεργασία μας θα συνεχιστεί για πολύ καιρό".

Και πέραν των αγωνιστικών, πάντως, ο Χάμιλτον υποστήριξε ότι ένα ακόμη κίνητρο για την παραμονή του στη F1 του χρόνου είναι να συνεχίσει την καμπάνια του για το δικαίωμα στη διαφορετικότητα: "Είναι ενθαρρυντικό να βλέπω τα βήματα της ομάδας μας να περικλύει τη διαφορετικότητα και να είναι πιο ανοιχτή. Έχουμε πολλή δουλειά ακόμα να κάνουνμε, ως άθλημα.

Υπάρχουν ακόμα πολλές ομάδες που συνεχίζουν να μένουν σιωπηλές και μερικοί άνθρωποι που ακόμα δεν έχουν αναλάβει το μερίδιο που τους αναλογεί. Και ξέρω ότι συνεχίζοντας να είμαι εδώ έχω περισσότερες πιθανότητες να βοηθώ να αλλάξει αυτό, από το να μην είμαι. Δεν ξέρω όμως για πόσο καιρό θα μείνω, θα το δούμε", κατέληξε ο Χάμιλτον.

Photo credits: Associated Press / Red Bull Content

TAGS ΛΙΟΥΙΣ ΧΑΜΙΛΤΟΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ