ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

KIA: Επαναστατική μέθοδος φόρτισης ηλεκτρικού, αυτόνομου οχήματος

KIA: Επαναστατική μέθοδος φόρτισης ηλεκτρικού, αυτόνομου οχήματος

Έναν νέο τρόπο φόρτισης ηλεκτρικού, αυτόνομου οχήματος και μάλιστα σε χώρο στάθμευσης, παρουσίασαν η Kia Motors Corporation και η Hyundai Motor Company, στην έκθεση τεχνολογία CES στο Λας Βέγκας.

Το σύστημα θα προσφέρει ευκολία στους οδηγούς που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις θέσεις στάθμευσης και φόρτισης καθώς τα ηλεκτρικά οχήματα αυξάνονται σταθερά. Όλα γίνονται χρησιμοποιώντας ένα smartphone.

Με μια εντολή, το όχημα θα κινηθεί μόνο του, αυτόματα σε μια κενή, ασύρματη θέση φόρτισης. Όταν το όχημα είναι πλήρως φορτισμένο, θα μεταφερθεί πάλι μόνο του, σε άλλη κενή θέση στάθμευσης χρησιμοποιώντας το σύστημα αυτόματου συστήματος στάθμευσης (AVPS), επιτρέποντας σε άλλα οχήματα να πηγαίνουν στην ασύρματη θέση και να φορτίζουν επιτόπου.

Επίσης, όταν ο οδηγός ζητήσει το όχημα, μέσω εντολής από το smartphone, θα φύγει από το χώρο στάθμευσης και θα πάει εκεί που τον περιμένει ο οδηγός.

Η συνολική διαδικασία πραγματοποιείται με συνεχή επικοινωνία μεταξύ ηλεκτρικού οχήματος, χώρου στάθμευσης, συστήματος φόρτισης και οδηγού. Το πάρκινγκ στέλνει σήμα για ύπαρξη κενών χώρων στάθμευσης και σταθμών φόρτισης, ενώ το σύστημα φόρτισης ενημερώνει την κατάσταση φόρτισης του οχήματος σε πραγματικό χρόνο.

Η Kia και η Hyundai σκέφτονται να εμπορευματοποιήσουν την τεχνολογία κατά την κυκλοφορία ενός αυτόνομου οχήματος επιπέδου 4, περίπου το 2025. Η Kia και η Hyundai σχεδιάζουν επίσης να λανσάρουν αυτόνομα οχήματα σε διάφορες «έξυπνες» πόλεις από το 2021, με στόχο την εκτόξευση των πωλήσεων πλήρως αυτόνομων οχημάτων μέχρι το 2030.

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ