SUV

Δοκιμάζουμε 6 Υβριδικά SUV: mild Hybrid, Full Hybrid & Plug-in Hybrid

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
Στην πόλη, πολύ συχνά το Tucson Hybrid κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα TOURETTE PHOTOGRAPHY

Δείτε τις δοκιμές των υβριδικών Toyota Yaris Cross, Suzuki Vitara, Jeep Renegade, Hyundai Tucson, DS 7 Crossback και Suzuki S-Cross και ψηφίστε ποιο θα αγοράζατε.

Τα SUV κυριαρχούν σε πωλήσεις στην ελληνική αγορά. Οι προτάσεις στην κατηγορία είναι πάρα πολλές, τόσο σε μέγεθος και τιμή, όσο και σε τεχνολογία κίνησης, με τα υβριδικά μοντέλα να έχουν επίσης μεγάλη ζήτηση.

Στο SPORT24 δοκιμάσαμε πρόσφατα έξι νέα υβριδικά SUV: τα mild hybrid Suzuki Vitara και S-Cross, τα full hybrid Hyundai Tucson και Toyota Yaris Cross και τα plug-in hybrid Jeep Renegade και DS 7 Crossback.

Αφού δείτε παρακάτω τα έξι μοντέλα και πατήσετε στα αντίστοιχα links για να διαβάσετε τις αναλυτικές δοκιμές, ψηφίστε στο poll που ακολουθεί ποιο από τα 6 θα αγοράζατε.

DS 7 Crossback E-Tense 225

Photo by: Andreas Papakonstantinou / Tourette Photography
DS 7 Crossback E-Tense 225 TOURETTE PHOTOGRAPHY

Σε σύγκριση με τον γερμανικό υβριδικό ανταγωνισμό το DS 7 Crossback καταφέρνει να είναι με αξιώσεις εναλλακτικό, για όσους θέλουν να κάνουν μία αλλιώτικη δήλωση με το πολυτελές τους μεσαίο SUV - χωρίς να υστερεί καθόλου σε τεχνολογία και ποιότητα.

Σε σύγκριση, τώρα, με την τετρακίνητη κορυφαία έκδοση E-Tense 300, ενδεχομένως να είναι καλύτερη επιλογή λιγότερο χωρίς να στερείται τίποτα από την ποιότητα και την πλειάδα των ηλεκτρονικών συστημάτων. Ειδικά η πρώτη έκδοση So Chic με τιμή προ φόρων κάτω από τις 40 χιλιάδες ευρώ, έχει οφέλη για την επιλογή του ως εταιρικό αυτοκίνητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Jeep Renegade Trailhawk 4xe

Δοκιμάζουμε 6 Υβριδικά SUV: mild Hybrid, Full Hybrid & Plug-in Hybrid
ΔΟΚΙΜΗ JEEP RENEGADE TRAILHAWK 4Xe PLUG-IN HYBRID

Το Renegade 4xe προάγει την “υβριδοκίνηση”. Έχει τόσα πολλά πλεονεκτήματα που σε πείθει και σε ωθεί να εκμεταλλεύεσαι την έξυπνη σε σχεδίαση, εύκολη στη χρήση και αποτελεσματική στην πράξη υβριδική του τεχνολογία, χωρίς κανένα συμβιβασμό σε πρακτικότητα, αυτονομία ή δυνατότητες κίνησης.

Όπως και το ελαφρώς μεγαλύτερο Compass 4xe, ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της θρυλικής μάρκας, όπου ο αυθεντικός χαρακτήρας Jeep συνδυάζεται αρμονικά με οικονομία χρήσης, σεβασμό προς το περιβάλλον, υψηλές επιδόσεις, πλούσιο εξοπλισμό και κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Με εκπομπές CO2 χαμηλότερες από 50 g/km απαλλάσσεται από την πληρωμή τελών κυκλοφορίας, ως υβριδικό κυκλοφορεί καθημερινά ελεύθερα στον δακτύλιο της Αθήνας και με Λιανική Τιμή Προ Φόρων κάτω από το όριο των 40.000 ευρώ απαλλάσσει τον χρήστη εταιρικού αυτοκινήτου από την καταβολή φόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Hyundai Tucson 1.6T Hybrid

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΗΜΝΑΙΟΣ
Δοκιμάζουμε το υβριδικό Hyundai Tucson 1.6T με τους 230 ίππους και το αυτόματο κιβώτιο 24MEDIA

Το Hyundai Tucson αξίζει να το αγοράσεις επειδή είναι, με δυο λόγια, ένα απόλυτα σύγχρονο, μοντέρνο και ολοκληρωμένο οικογενειακό SUV, σε κάθε του έκδοση. Το Tucson Hybrid ειδικότερα, συνδυάζει εξαιρετικές επιδόσεις με ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, εκπληρώνοντας το σκοπό της ύπαρξής του και δικαιώνοντας τις επιλογές των μηχανικών της Hyundai σε κάθε επίπεδο. Μαζί με όλα τα παραπάνω, ο υποψήφιος αγοραστής απολαμβάνει φυσικά τη σιγουριά και την αξιοπιστία του ονόματος Hyundai, που συνοδεύεται από 5ετή εργοστασιακή εγγύηση χωρίς όριο χιλιομέτρων (8 χρόνια ή 160.000 km για τη μπαταρία).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Suzuki S-Cross 1.4T Hybrid 48V 4WD

ΠΑΝΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
SUZUKI S-CROSS 1.4T HYBRID 48V ALLGRIP 4WD 24MEDIA

Για πάρα πολλούς λόγους, είναι η απάντηση στον από πάνω μεσότιτλο: για την εμφάνισή του, την ευρύχωρη, καλοεξοπλισμένη και πρακτική καμπίνα, τον δυνατό κινητήρα με την χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, την άνετη, ασφαλή κι ευχάριστη οδική συμπεριφορά, αλλά και την αξιοπιστία που παραδοσιακά συνοδεύει τα Suzuki και η οποία “υπογράφεται” με 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια. Σε όλα αυτά προσθέστε τη λογική τιμή. Μην ξεχνάτε επίσης ότι δεν είναι πολλά τα C-SUV που διαθέτουν εκδόσεις 4WD στη γκάμα τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Suzuki Vitara 1.4 Hybrid 48V Allgrip

IOANNIS LIMNAIOS
SUZUKI VITARA 1.4T HYBRID 48V

Οι προδιαγραφές προμηνύουν ένα ιδιαίτερα δελεαστικό πακέτο, πριν καν το οδηγήσεις. Το υβριδικό, τετρακίνητο Vitara είναι έτοιμο για όλα. Ιδιαίτερα γρήγορο και οικονομικό, κόμπακτ σε διαστάσεις αλλά με καλούς χώρους, άνετο, ασφαλές και αποτελεσματικό στην οδήγηση και πρόθυμο να κινηθεί εκτός δρόμου, πρόκειται για ένα προσιτό SUV που είναι ευχάριστο στην καθημερινή συμβίωση και έχει έντονο εκδρομικό χαρακτήρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid

Το Toyota Yaris Cross από την πλαϊνή του όψη. Οι διαστάσεις του αμαξώματος είναι - μήκος 4,2 m, πλάτος 1,77 m, ύψος 1,56 m
Το Toyota Yaris Cross από την πλαϊνή του όψη. Ξεχωρίζουν οι θόλοι και η "αιχμηρή" σχεδίασή του. 24MEDIA

Ιδιαίτερα μοντέρνο σχεδιαστικά, με ευχάριστο και ποιοτικό εσωτερικό και όλες τις σύγχρονες ανέσεις, το νέο Yaris Cross είναι ελκυστικό σε ένα ευρύ αγοραστικό κοινό. Σε σύγκριση με τον κορυφαίο ανταγωνισμό, υστερεί μόνο σε χώρους επιβατών.

Στην υβριδική του έκδοση δίνει έμφαση στην οικονομία, χωρίς όμως να θυσιάζει τις επιδόσεις. Οδηγικά, εστιάζει στην ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα, ενώ είναι και ένα από τα λίγα μοντέλα της κατηγορίας του με τετρακίνητες επιλογές. Αν συνυπολογίσει κανείς τις ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές, είναι ολοφάνερο πως το B SUV της Toyota είναι καταδικασμένο να πρωταγωνιστήσει στην ελληνική αγορά, όχι μόνο στα πλαίσια της κατηγορίας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΔΟΚΙΜΗ

Ψηφίστε στο poll που ακολουθεί ποιο από τα 6 θα αγοράζατε.

*Τα 6 SUV δεν είναι της ίδιας κατηγορίας μεγέθους και τιμής. Το Poll είναι απλά μια ένδειξη πρόθεσης αγοράς.

TAGS SUV ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΥΒΡΙΔΙΚΑ DS 7 JEEP RENEGADE HYUNDAI TUCSON SUZUKI VITARA SUZUKI S-CROSS TOYOTA YARIS CROSS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ