WRC

Οι "ιπτάμενοι" Φινλανδοί αποθεώνουν τον Λάτβαλα

Οι "ιπτάμενοι" Φινλανδοί αποθεώνουν τον Λάτβαλα

Τρεις Φινλανδοί παγκόσμιοι πρωταθλητές έπλεξαν το εγκώμιο του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Εννέα Φινλανδοί οδηγοί έχουν νικήσει στον εθνικό τους αγώνα. Οι οκτώ είναι θρύλοι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ή "Θεοί". Ο ένατος και τελευταίος νικητής, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα βρίσκεται ακόμα στην αρχή.

Οι "Θεοί" όμως λένε τα καλύτερα για αυτόν. Φυσικά πανηγυρίζουν που νικητής στην 60η επέτειο αναδείχθηκε ένας δικός τους οδηγός και όχι κανένας Γάλλος.

Σε ηλικία 25 χρονών και τριών μηνών ο Λάτβαλα έγινε ο νεότερος θριαμβευτής στο σημαντικότερο αγώνα του WRC, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Μάρκου Άλεν.

Ο τελευταίος μπορεί να μην κέρδισε ποτέ παγκόσμιο τίτλο, αλλά πήρε έξι νίκες στη Φινλανδία υποστήριξε "τ ο σημαντικότερο πράγμα είναι ότι ένας Φινλανδός νίκησε στο Ράλι των Χιλίων Λιμνών, όπως εξακολουθώ να το λέω. Όταν είσαι Φινλανδός θέλεις να κερδίσεις το Ράλι Φινλανδίας. (Ο Λάτβαλα) οδήγησε πολύ καλά και εντυπωσιάστηκα".

Ο τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Γιούχα Κάνκουνεν που αγωνίστηκε μετά από οκτώ χρόνια στο WRC και τερμάτισε μέσα στους βαθμούς εξέφρασε τη σιγουρά ότι ο Λάτβαλα "θ α κατακτήσει τον παγκόσμιο τίτλο. Φέτος είναι δύσκολο, αλλά σίγουρα θα τα καταφέρει μια μέρα".

Ο Χάνου Μίκολα πρόσθεσε " ήταν μία καλή μάχη. Ήταν ευχάριστο που είδα αυτόν και τη Ford στην κορυφή. Έχει ωριμάσει γιατί βρισκόταν υπό πίεση και χειρίστηκε καλά τον αγώνα. Όταν ήμουν νεότερος είχα δύο όνειρα: Να νικήσω στο ράλι και να κατακτήσω το φινλανδικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι δείγμα του πόσο καλός μπορεί να γίνει ο Γιάρι-Μάτι".

Ο ίδιος ο Λάτβαλα αναφέρθηκε στον αείμνηστο Χένρι Τόιβονεν. Ξεπέρασε το πρότυπο του που έμεινε στις τρεις νίκες πριν χάσει τη ζωή του στην Κορσική πριν από 24 χρόνια.

" Είναι πραγματικά ξεχωριστό. Ο Χένρι πήρε τρεις νίκες. Δύο στην Ουαλία και μία στο Μόντε Κάρλο. Πήρα το ρεκόρ του. Αισθάνομαι καλά που τα κατάφερα", τόνισε χαρακτηριστικά.

.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ