Ο Νεβίλ οριακά επικεφαλής στη Σουηδία

Ο Νεβίλ οριακά επικεφαλής στη Σουηδία

Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai ηγείται της οριακής μάχης πέντε οδηγών, που χωρίζονται από 13,2 δευτερόλεπτα, στην κορυφή του Ράλι Σουηδίας.

Ο Τιερί Νεβίλ της Hyundai ηγείται της οριακής μάχης πέντε οδηγών, που χωρίζονται από 13,2 δευτερόλεπτα, στην κορυφή του Ράλι Σουηδίας, μετά το 1ο σκέλος του δεύτερου φετινού γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι.

Ο Βέλγος, μάλιστα, είναι επικεφαλής τριών Hyundai i20 WRC, εμπρός από τους Αντρέας Μίκελσεν και Χέιντεν Πάντον που έκαναν την επίθεσή τους στις απογευματινές Ειδικές, ενώ βλέψεις νίκης διατηρούν με αξιώσεις και οι Κρεγκ Μπριν και Μαντς Όστμπεργκ, της Citroen, που κλείνουν την πρώτη πεντάδα.

Εκείνοι που λάμπουν δια της απουσίας τους είναι οι Σκανδιναβοί της Toyota. Ο νεαρότερός τους, Εσαπέκα Λάπι, στο ξεκίνημα του -απογευματινού- δεύτερου loop των Ειδικών πέρασε στη 2η θέση και βρέθηκε σε απόσταση μόλις 2,1'' από τον Νεβίλ, όμως σε μια έξοδό του στη συνέχεια μπλόκαρε το ψυγείο του Yaris WRC με χιόνι, ο κινητήρας μπήκε σε ρύθμιση ασφαλείας, και ο Φινλανδός έπεσε στην 7η θέση, 38,5'' πίσω.

Ο Οττ Τάνακ της Toyota ξεκίνησε την ημέρα ανοίγοντας στο πρωινό loop μια μικρή διαφορά, όμως στη συνέχεια έχασε χρόνο ξεκινώντας δεύτερος στο παχύ φρέσκο χιόνι των Ειδικών - και δημοσίως εξέφρασε στους οργανωτές του αγώνα μια όχι ιδιαίτερα κολακευτική ευχή, για αυτή που θεώρησε αποτυχία τους να καθαρίσουν σωστά το δρόμο - «ευχή» που όμως, το απόγευμα, ανασκεύασε.

Ακόμα χειρότερα το πλήρωσε, φυσικά, ο πρώτος στο δρόμο Σεμπαστιάν Οζιέ, που πήγε στο μεσημβρινό Σέρβις με υστέρηση 47'', στην 11η θέση της γενικής - και ήταν κι αυτός έξαλλος με της οργάνωση. Το απόγευμα, τα προβλήματα κράτησαν τον πρωταθλητή εκτός δεκάδας, στη 12η θέση της γενικής - πίσω από τον ομόλογό του στη M-Sport Ford Έλφυν Έβανς, που βρίσκεται εκεί λόγω κλαταρίσματος το πρωί.

Σε μεγάλο βαθμό και ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Toyota) και ο Κρις Μικ (Citroen) πάσχιζαν με την πρόσφυση, ειδικά το απόγευμα με τις γραμμές που άφησαν στο χιόνι στα Ιστορικά στο πρώτο πέρασμά τους, εκκινώντας μπροστά από τον Νεβίλ. Όμως ο  Βέλγος, με την 5η θέση της εκκίνησης στις Ειδικές, δεν είχε κανένα τέτοιο πρόβλημα, όπως και οι Μίκελσεν και Πάντον που ξεκινούσαν από πιο πίσω θέσεις λόγω της εγκατάλειψης του πρώτου και της απουσίας του δεύτερου στο Μόντε Κάρλο.

Το Ράλι Σουηδίας 2018 συνεχίζεται με 6 μεγάλες Ειδικές συν δύο μικρές το Σάββατο 17/2, και κλείνει με άλλες 2 Ειδικές και μία Υπερειδική την Κυριακή 18/2.

ΡΑΛΙ ΣΟΥΗΔΙΑΣ 2018

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ

(Μετά το 1ο σκέλος)

1. Νεβίλ (Hyundai) 1:16:13.1

2. Μίκελσεν (Hyundai) +4.9

3. Πάντον (Hyundai) +12.1

4. Μπριν (Citroen) +12.6

5. Όστμπεργκ (Citroen) +13.2

6. Σούνινεν (M-Sport Ford) +29.6

7. Λάπι (Toyota) +38.5

8. Λάτβαλα (Toyota) +1:06.2

9. Τάνακ (Toyota) +1:29.0

10. Μικ (Citroen) +1:43.6

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

10 απολαυστικές χαμένες ευκαιρίες προ κενής εστίας

Μια ποδοσφαιρική ανθολογία των φάσεων που απλά δεν χάνονται.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24