FORMULA 1

Stewart: "Ανεπίτρεπτη η κίνηση του Vettel, αλλά..."

Stewart: "Ανεπίτρεπτη η κίνηση του Vettel, αλλά..."
GEPA PICTURES/RED BULL CONTENT POOL

Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sir Jackie Stewart, μοιράζει στα δύο την ευθύνη για όσα έγιναν στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν ανάμεσα σε Sebastian Vettel και Lewis Hamilton.

Τη δική του ερμηνεία όσων συνέβησαν στο Grand Prix του Μπακού έδωσε ο θρύλος της Formula 1, Sir Jackie Stewart. Ο… gentleman των σιρκουί και κάτοχος τριών παγκόσμιων τίτλων, καταδίκασε τις ενέργειες του Sebastian Vettel αλλά δεν παρέλειψε να δώσει μερίδιο ευθύνης και στον Lewis Hamilton, για την κοκορομαχία που σημάδεψε τον όγδοο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Το όλο συμβάν προκλήθηκε όταν ο Lewis έκοψε ταχύτητα σε ένα μη αναμενόμενο σημείο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει αν ληφθεί υπόψη. Αυτό σόκαρε τον Sebastian και γι’ αυτό ήρθε πλάι του για να τον ρωτήσει ‘τι στο καλό κάνεις;’. Αυτό που έκανε μετά και δεν χωράει αμφιβολία, είναι να συγκρουστεί επίτηδες με τον Hamilton.

Αυτό είναι ανεπίτρεπτο, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Είναι λάθος. Ανάρμοστη συμπεριφορά. Βέβαια αν και θα ήταν πολύ εύκολο να ρίξουμε όλη την ευθύνη σε έναν, αυτό που οδήγησε στη συμπεριφορά αυτή, είναι ότι είχε προηγηθεί», είπε ο Stewart στο City AM.

Το μόνο σίγουρο είναι πως οι δύο (αρνητικοί) πρωταγωνιστές της κόντρας αυτής, αρνούνται προς το παρόν να πάρουν την ευθύνη των πράξεών τους, μετακυλώντας τη ο ένας στον άλλο. Πάντως οι αγωνοδίκες, αποφάσισαν να μη τιμωρήσουν τον οδηγό της Mercedes καθώς η τηλεμετρία δεν έδειξε φρενάρισμα στο συγκεκριμένο σημείο, ενώ έδωσαν στον οδηγό της Ferrari ποινή στάσης 10 δευτερολέπτων στα pit.

O επόμενος αγώνας είναι σε δύο εβδομάδες, στο Σπίλμπεργκ της Αυστρίας. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τι θέση θα πάρουν αμφότεροι, μιλώντας στα ΜΜΕ την Πέμπτη και φυσικά, πως θα συμπεριφερθούν εντός πίστας στον αγώνα της Κυριακής.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ