MOTORSPORTS

Ο Μάσα οδηγεί ηλεκτρική Φόρμουλα στη Σαουδική Αραβία

Ο Μάσα οδηγεί ηλεκτρική Φόρμουλα στη Σαουδική Αραβία

Η διοργάνωση εντάσσεται στο πλαίσιο του Vision2030 με θεωρήσεις εισόδου (visa), ζωντανή μουσική, πολιτισμό και ψυχαγωγία, σε περιοχή της UNESCO.

Η αντίστροφη μέτρηση στην 5 χρονιά του πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθεσίων FIA Formula E, ξεκίνησε στην αρχαία πόλη Diriyah όταν ο Φελίπε Μάσα οδήγησε το ολοκαίνουργιο Gen2 μονοθέσιο, εγκαινιάζοντας το πρώτο γκραν πρι στη Μέση Ανατολή.

Η πρώτη εμφάνιση των νέων μονοθεσίων θα πραγματοποιηθεί στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας στις 15 Δεκεμβρίου 2018, για το Saudia Ad Diriyah E-Prix.

Είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία θα ανοίξει τα σύνορά της στους φίλους του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της μουσικής και του πολιτισμού με την έναρξη μιας νέας διαδικτυακής διαδικασίας θεώρησης εισόδου (visa) αφιερωμένης στην υποδοχή τουριστών από όλο τον κόσμο.

Ο Μάσα οδηγεί ηλεκτρική Φόρμουλα στη Σαουδική Αραβία

Η νέα πλατφόρμα διεκπεραίωσης βίζας γνωστή ως «Sharek» θα εισαχθεί για το εναρκτήριο E-Prix Saudia Ad Diriyah, στα περίχωρα του Ριάντ.

Η αρχαία ιστορική πόλη Diriyah, η πρώτη έδρα για τους βασιλιάδες της Σαουδικής Αραβίας, θα βρεθεί λοιπόν στο επίκαιρο σταρ για τρεις ημέρες και οι διοργανωτές ελπίζουν ότι ένας μεγάλος αριθμός φίλων του σπορ θα ταξιδέψει στη χώρα, κάνοντας άνοιγμα στον αθλητικό τουρισμό.

Ο Μάσα οδηγεί ηλεκτρική Φόρμουλα στη Σαουδική Αραβία

Προετοιμάζοντας τον αγώνα της Formula Ε, η Σαουδική Αραβία συνεργάστηκε με την UNESCO για να δημιουργήσει την διαδρομή στο υπάρχον οδικό δίκτυο της ιστορικής πόλης, διατηρώντας την αειφόρο φύση και ελαχιστοποιώντας την ηχορύπανση…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ