FORMULA 1

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε και το γαλλικό Grand Prix της Formula 1

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the French Formula One Grand Prix at the Paul Ricard racetrack in Le Castellet, southern France, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Claude Paris)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during the French Formula One Grand Prix at the Paul Ricard racetrack in Le Castellet, southern France, Sunday, June 23, 2019. (AP Photo/Claude Paris) AP PHOTO/CLAUDE PARIS

Η Formula 1 ανακοίνωσε πως ακυρώνεται και το γαλλικό Grand Prix, που ήταν προγραμματισμένο για τις 28 Ιουνίου, εξαιτίας του κορονοϊού, με την πρεμιέρα του πρωταθλήματος να μεταφέρεται για τις 5 Ιουλίου και το Grand Prix της Αυστρίας.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα και στη διεξαγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος της Formula 1, καθώς το ένα μετά το άλλο, τα Grand Prix ακυρώνονται για λόγους ασφαλείας. Σήμερα (27/4) ήταν σειρά του γαλλικού Grand Prix να ματαιωθεί, όπως ενημέρωσε επίσημα η διοργανώτρια αρχή, αφού η κατάσταση στη Γαλλία παραμένει αρκετά δύσκολη, με τον πρόεδρο της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν να παρατείνει τα μέτρα μέχρι τα μέσα Ιουλίου.

"Δεδομένης της εξέλιξης της κατάστασης σχετικά με τη διασπορά του κορονοϊού και βάσει των αποφάσεων που έχει ανακοινώσει η γαλλική κυβέρνηση, το γαλλικό Grand Prix λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις, είναι αδύνατο να διεξαχθεί ο αγώνας μας. Το ‘GIP Grand Prix de France – Le Castellet’ στρέφει την προσοχή πλέον στο καλοκαίρι του 2021, ώστε να προσφέρουμε στους θεατές μας ένα ακόμα πιο καλό event, στην καρδιά του ευρωπαϊκού νότου", δήλωσε ο επικεφαλής της διεξαγωγής του αγώνα, Ερίκ Μπουγέ.

Το γαλλικό Grand Prix επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, αλλά μετά τη ματαίωσή του, το πιθανότερο είναι πως η πρεμιέρα της σεζόν θα λάβει χώρα στο Grand Prix της Αυστρίας στις 5 Ιουλίου, ενώ το βρετανικό Grand Prix που ακολουθεί βάσει του αρχικού προγράμματος, ανακοίνωσε πως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

H ενημέρωση της Formula 1:

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ