FORMULA 1

Κάρλος Σάινθ: Τα 5 πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον οδηγό της Ferrari

Κάρλος Σάινθ: Τα 5 πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον οδηγό της Ferrari

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τον Κάρλος Σάινθ Jr ο οποίος θα είναι ο νέος οδηγός της Ferrari.

Έχει στις πλάτες τους ένα όνομα βαρύ σαν ιστορία ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε να κάνει πράξη όλα του τα όνειρα μέχρι σήμερα. Ο Κάρλος Σάινθ Jr έχει βγει από την σκιά του θρυλικού πατέρα του, ο οποίος πρόσφατα αναδείχθηκε κορυφαίος οδηγός στο WRC όλων των εποχών, γράφοντας τη δική του ιστορία.

Από τον Ιανουάριο του 2021 θα είναι ο νέος οδηγός της Ferrari και μαζί με τον Λεκλέρ θα προσπαθήσουν να οδηγήσουν την Scuderia στο δρόμο των επιτυχιών. Ποιος είναι όμως ο 25χρονος Ισπανός;

1. ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΜΕ ΕΝΑ ΤΙΜΟΝΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ

Όταν είσαι γιος του θρυλικού Κάρλος Σάινθ, ενώ και ο θείος σους Αντόνιο υπήρξε και εκείνος οδηγός, είναι μάλλον αδύνατο να μην προσπαθήσεις να ακολουθήσεις κι εσύ τα χνάρια τους. Από μικρός ο Κάρλος Σάινθ ξεκαθάρισε ότι στόχος του ήταν να βρεθεί στη Formula 1 σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του.

Για να τα καταφέρει ακολούθησε αναλυτικά όλα τα προβλεπόμενα βήματα. Ξεκίνησε από τα καρτ όπου και ξεχώρισε αμέσως. Οι οδηγικές του ικανότητες του έδωσαν αμέσως το εισιτήριο για την BMW Formula και μπήκε έγινε μέλος της Red Bull Junior Team.

Μέχρι το 2014 ακολούθησαν Formula Renault 2.0 NEC, British Formula 3, FIA European F3 Championship, GP3 Series, Formula Renault 3.5 Series μέχρι που ήρθε το κάλεσμα από την Toro Rosso και μία θέση στη Formula 1 στα 20 του χρόνια.

2. Η ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗΣ

Σε αυτά τα πέντε χρόνια πάντα ο Σάινθ είχε καλή και σταθερή εικόνα τόσο σε σχέση με τους ομόσταυλούς του, όσο και με πιλότους που είχαν ανάλογης δυναμικής μονοθέσια.

McLaren driver Carlos Sainz, of Spain, third from right, holds the third place trophy, accompanied at the podium by teammates, after the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. Sainz rose to the third position after Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, received a post-race five-second punishment that demoted him to seventh place. (AP Photo/Silvia Izquierdo)
McLaren driver Carlos Sainz, of Spain, third from right, holds the third place trophy, accompanied at the podium by teammates, after the Brazilian Formula One Grand Prix at the Interlagos race track in Sao Paulo, Brazil, Sunday, Nov. 17, 2019. Sainz rose to the third position after Mercedes driver Lewis Hamilton, of Britain, received a post-race five-second punishment that demoted him to seventh place. (AP Photo/Silvia Izquierdo) AP

Σε όλες τις ομάδες έκανε καλή δουλειά, ωστόσο η περσινή ήταν εντυπωσιακή. Με ένα μονοθέσιο που του επέτρεπε να είναι περισσότερο ανταγωνιστικός ο Σάινθ έδειξε ότι αξίζει την ευκαιρία να είναι σε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα και η Ferrari του την έδωσε.

Το 2019 με την McLaren ήταν μέσα στους βαθμούς, ενώ ανέβηκε για πρώτη φορά και στο βάθρο όντας τρίτος στο GP της Βραζιλίας. Συνολικά συγκέντρωσε 96 βαθμούς κάτι που του έδωσε την έκτη θέση στη βαθμολογία των οδηγών που είναι και η καλύτερη της καριέρας του μέχρι σήμερα.

3. Η ΙΤΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΦΕΤΕΛ

Σίγουρα, οι απαιτήσεις που θα υπάρχουν για εκείνον στην Ferrari θα είναι οι μεγαλύτερες που θα έχει αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στην καριέρα του. Βέβαια, ο 25χρονος Ισπανός μόνο άβολα δεν θα αισθανθεί στην Scuderia αφού ήδη μιλάει ιταλικά.

McLaren's Spanish driver Carlos Sainz Jr, left, and Ferrari's German driver Sebastian Vettel attend a press conference at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Thursday, May 9, 2019. The Formula One race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
McLaren's Spanish driver Carlos Sainz Jr, left, and Ferrari's German driver Sebastian Vettel attend a press conference at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Thursday, May 9, 2019. The Formula One race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Παράλληλα, επί σειρά ετών δούλευα αρκετά κοντά στην Ferrari. Βλέπετε το αρχηγείο της Toro Rosso βρίσκεται στη Φαένζα που είναι κι αυτό στην επαρχία της Εμίλια Ρομάνια όπως και το στρατηγείο της Ferrari, ενώ το 2016 το μονοθέσιο της Toro Rosso είχε και κινητήρα της Scuderia.

Την ίδια ώρα υπάρχει κάτι ακόμα που τον ένωνε καρμικά με τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Αμφότεροι έχουν ως αγαπημένο νούμερο το 5 μόνο που το είχε προλάβει ο Γερμανός. Έτσι, όλα αυτά τα χρόνια ο Σάινθ οδηγούσε με το Νο55 στο μονοθέσιο του.

4. ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΑΛΟΝΣΟ

Συνολικά, ο Κάρλος Σάινθ θα γίνει ο τρίτος Ισπανός που θα οδηγήσει για την Ferrari. Ο πρώτος ήταν ο Αλφόνσο ντε Πορτάγο που το έκανε τη διετία 1956-57 και ο δεύτερος το μεγάλο του ίνδαλμα ο Φερνάντο Αλόνσο.

McLaren's Fernando Alonso of Spain, left, gestures next to Renault's Carlos Sainz of Spain during a press conference at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Thursday, May 10, 2018. The Formula One race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez)
McLaren's Fernando Alonso of Spain, left, gestures next to Renault's Carlos Sainz of Spain during a press conference at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, just outside Barcelona, Spain, Thursday, May 10, 2018. The Formula One race will be held on Sunday. (AP Photo/Manu Fernandez) AP

Δεν θα ήταν υπερβολή να αναφέρουμε ότι ο νεαρός Ισπανός βάδισε πάνω στα χνάρια του πρώην πιλότου της Formula 1. Αμφότεροι πριν πάνε στη Ferrari πέρασαν από τη Renault και την McLaren. Βέβαια, ο Σάινθ δεν πάει στην Ferrari έχοντας τον τίτλο του Παγκόσμιου πρωταθλητή, αλλά αυτό είναι που θέλει να κάνει με την ιταλική ομάδα.

«Ο Κάρλος τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι τώρα. Από όταν ήταν στην Toro Rosso έκανε εξαιρετική δουλειά έχοντας πάντα δίπλα του δυνατούς οδηγούς όπως ο Φερστάπεν και ο Χούλκενμπεργκ» έχει δηλώσει για εκείνον το ίνδαλμά του.

5. ΤΑ ΓΟΥΡΙΑ, ΤΟ ΠΑΠΑΚΙ, ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΡΕΑΛ

Για το τέλος αφήσαμε το εξωαγωνιστικό κομμάτι. Ο Κάρλος Σάινθ ακολουθεί μία συγκεκριμένη ιεροτελεστία πριν από κάθε αγώνα η οποία δεν αλλάζει με τίποτα αφού αποτελεί το γούρι του.

Γενικότερα του αρέσει να παρακολουθεί σχεδόν όλα τα σπορ, ενώ στον ελεύθερο χρόνο του μπορεί να τον δει κανείς να παίζει από γκολφ και ποδόσφαιρο μέχρι να κάνει σέρφινγκ. Βέβαια, οι αναρτήσεις του που συγκεντρώνουν τα περισσότερα λάικ είναι αυτές με το αγαπημένο του πια παπάκι. Ναι, καλά καταλάβατε έχει ένα πλαστικό κίτρινο παπάκι το οποίο έχει το νούμερο και το όνομα του πάνω του.

Κάρλος Σάινθ: Τα 5 πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον οδηγό της Ferrari

Από εκεί και πέρα ο Κάρλος Σάινθ μπορεί να έχει πέραση στον γυναικείο πληθυσμό, ωστόσο η Ισαμπέλ Ερνάεθ του έχει πατήσει φρένο. Η 23χρονη Ισπανίδα είναι η εκλεκτή της καρδιάς του και προσπαθούν να κρατούν τη σχέση τους μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Τέλος, ο Κάρλος Σάινθ, όπως και ο πατέρας του, είναι μεγάλος θαυμαστής της Ρεάλ Μαδρίτης. Όποτε του δίνεται η ευκαιρία πηγαίνει στο γήπεδο, ενώ πάντα στο δωμάτιό του έχει και ένα σηματάκι της αγαπημένης του ομάδας.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ