FORMULA 1

GP Ισπανίας: H pole position στον Χάμιλτον

Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during qualifying for the Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Saturday, Aug. 15, 2020. (Josep Lago, Pool via AP)
Mercedes driver Lewis Hamilton of Britain steers his car during qualifying for the Formula One Grand Prix at the Barcelona Catalunya racetrack in Montmelo, Spain, Saturday, Aug. 15, 2020. (Josep Lago, Pool via AP) JOSEP LAGO, POOL VIA AP

Ο Λούις Χάμιλτον κατάφερε να κερδίσει την 92η pole position της καριέρας του στο Grand Prix της Ισπανίας. Στην δεύτερη θέση ο Μπότας, τρίτος ο Μαξ Φερστάπεν.

Η Mercedes ήταν ανώτερη στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix της Ισπανίας της Formula 1, αφού κατάφερε να κάνει το 1-2. Tην pole κατέκτησε ο Λούις Χάμιλτον με χρόνο (1:15.584), ενώ ο Μπότας ήταν πιο αργός κατά έξι δέκατα. Στην τρίτη θέση με 1:16.518 βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στο πρώτο μέρος των κατατακτήριων δοκιμών ο Λούις Χάμιλτον ήταν στην κορυφή καταγράφοντας χρόνο 1:16.052. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Μάγκνουσεν (Haas), Γκροσζάν (Haas), Ράσελ (Williams), Λατιφί (Williams) και Τζιοβινάζι (Alfa Romeo). Ο Κίμι Ράικονεν κατάφερε να προχωρήσει στο Q2 σημειώνοντας χρόνο 1:17.797.

Στο Q2 ο παγκόσμιος πρωταθλητής συνέχισε να είναι ο ταχύτερος, με τον Βαλτέρι Μπότας να ακολουθεί. Στην πρώτη δεκάδα δεν κατάφερε να πλασαριστεί ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος έμεινε στην 11η θέση. Μαζί δεν μπόρεσαν να κερδίσουν εισιτήριο για το Q3 οι Κβίατ (AlphaTauri), Ρικιάρντο (Renault), Ράικονεν (Alfa Romeo) και Οκόν (Renault).

Ο Χάμιλτον ήταν κυρίαρχος και στο τελευταίο κομμάτι των κατατακτήριων δοκιμών. Ο Φινλανδός οδηγός της Mercedes έκανε ένα καλό μεσαίο sector, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον ομόσταυλό του. Ο Μαξ Φερστάπεν με χρόνο (1:16.292) έμεινε πάνω από τον Πέρεθ στην 3η θέση.

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ