FORMULA 1

Formula 1: Με διαφορετική χάραξη και νυχτερινό το Sakhir Grand Prix

Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during the Baharain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, March 31, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar)
Mercedes driver Valtteri Bottas of Finland steers his car during the Baharain Formula One Grand Prix at the Bahrain International Circuit in Sakhir, Bahrain, Sunday, March 31, 2019. (AP Photo/Hassan Ammar) AP

Το Sakhir Grand Prix που θα γίνει στο Μπαχρέιν θα έχει διαφορετική χάραξη σε σχέση με το Bahrain Grand Prix, που προηγείται.

Βάσει όσων ανακοίνωσε η FIA πριν από μερικές ημέρες, τέσσερις νέοι αγώνες προστέθηκαν στο φετινό καλεντάρι προκειμένου το πρωτάθλημα να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο. Το Μπαχρέιν μάλιστα θα διοργανώσει δύο αγώνες, που θα γίνουν σε διαδοχικές εβδομάδες, το Bahrain Grand Prix και το Sakhir Grand Prix (αμφότερα θα γίνουν βράδυ).

Προκειμένου όμως να αυξηθεί ο βαθμός δυσκολίας για τους οδηγούς και να βελτιωθεί το θέαμα, αποφασίστηκε το Sakhir Grand Prix να γίνει με διαφορετική χάραξη. Η FIA θέλησε να χρησιμοποιήσει τις δυνατότητες που παρέχει η συγκεκριμένη πίστα με αποτέλεσμα ο αγώνας που θα γίνει στις 6 Δεκεμβρίου (μαζί με τα ελεύθερα δοκιμαστικά και τις κατατακτήριες) να γίνεται μσε διαφορετική χάραξη.

Κάτι που συνεπάγεται τη μείωση της απόστασης που θα πρέπει να διανύσουν οι οδηγοί ανά γύρο (3.543 αντί 5.412 μέτρων), αλλά και του χρόνου που απαιτείται δεδομένου ότι περιλαμβάνει μεγάλες ευθείες.

Δείτε ποιες θα είναι οι διαφορές ανάμεσα στα δύο Grand Prix, που θα φιλοξενήσει το Μπαχρέιν:

Formula 1: Με διαφορετική χάραξη και νυχτερινό το Sakhir Grand Prix

AP Photo/Hassan Ammar

TAGS FORMULA 1
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ