Επίπληξη και βαθμοί ποινής για τον Alonso

Επίπληξη και βαθμοί ποινής για τον Alonso

Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν τον Ισπανό επειδή αγνόησε τις μπλε σημαίες στο τέλος του Grand Prix Ιαπωνίας.

Μπορεί στη Μαλαισία οι αγωνοδίκες να έκριναν πως ο Fernando Alonso δεν έκανε κάτι εκτός του γράμματος του νόμου, όμως αυτό δεν συνέβη και στην Ιαπωνία. Ο Ισπανός έμπλεξε ξανά στη μάχη των πρωτοπόρων όντας γύρο πίσω και η καθυστέρησή του να ανταποκριθεί στις μπλε σημαίες που ενημερώνουν πως πλησιάζει μονοθέσιο που βρίσκεται έναν ή και περισσότερους γύρους μπροστά, είχε συνέπειες.

Οι αγωνοδίκες του Grand Prix Ιαπωνίας, το πάνελ των οποίων αποτελούνταν από τους Tim Mayer, Nish Shetty και Tom Kristensen, αποφάσισαν να επιπλήξουν τον Ισπανό και παράλληλα να του επιβάλουν δύο πόντους ποινής στην αγωνιστική λισάνς του. Κι αυτό διότι έκριναν πως θα έπρεπε να είχε κάνει νωρίτερα στην άκρη ώστε να μην επηρεάσει τη μάχη των Lewis Hamilton και Max Verstappen.

Η ανακοίνωση των αγωνοδικών ανέφερε τα εξής: "Ο Alonso είχε μπλε ενδείξεις στο τιμόνι του και υπήρχαν μπλε σημαίες ανάμεσα στις στροφές 14 και 15 στον 51ο γύρο. Είχε μάλιστα ενημερωθεί ένα γύρο νωρίτερα πως τον πλησίαζε ο Lewis Hamilton. Ωστόσο τον άφησε να περάσει στη στροφή 11 του γύρου 52. Οι οδηγοί ενημερώθηκαν στη σύσκεψη πριν τον αγώνα πως βάσει του Παγκόσμιου Αγωνιστικού Κώδικα, θα πρέπει να επιτρέπουν στον ταχύτερο συνδυασμό να περάσει το νωρίτερο δυνατό, παρά την όποια μάχη δίνουν στο δικό τους γύρο. Οι αγωνοδίκες κατέληξαν στ’ ότι δεν το έκανε αυτό ο Alonso. Ο Alonso επισήμανε στην ακρόαση που ακολούθησε του αγώνα, πως είχε την ευκαιρία να αφήσει τον Hamilton να περάσει στην ευθεία αλλά όχι πριν τη στροφή 11. Οι αγωνοδίκες αποδέχθηκαν πως υπάρχουν λίγα σημεία ανάμεσα στις στροφές 2 και 9 όπου μπορείς με ασφάλεια να αφήσεις ένα μονοθέσιο να περάσει. Κι αυτό έπαιξε το ρόλο του στην καθυστέρηση".

 

Από την πλευρά του, μιλώντας στη μεικτή ζώνη της Σουζούκα, ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής υποστήριξε πως δεν επηρέασε τη μάχη της νίκης, καθώς δεν υπήρξε κάποια αλλαγή θέσεων ανάμεσα στους Hamilton-Verstappen.

Αυτή ήταν η πρώτη επίπληξη την οποία δέχεται φέτος ο 35χρονος οδηγός. Η τρίτη μέσα στην ίδια σεζόν, φέρνει και ποινή στο grid του επόμενου αγώνα.

Photo Credits: mclarenmediacentre.com

 
SHARE

24MEDIA NETWORK

Ποιος είναι τελικά ο πάστορας που έχει γονατίσει την Τουρκία;

Η ιστορία του Αμερικανού πάστορα μοιάζει με deleted scene από το 'Εξπρές του Μεσονυχτίου'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ

Αφήνει ισχυρή παρακαταθήκη ο Θόδωρος Βασιλάκης

Ο Δημήτρης Μπαλής γράφει για τον ιδρυτή της Aegean, Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη (17/05) σε ηλικία 78 ετών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24