NBA

Οι Γουόριορς δεν είναι πια Γουόριορς

Οι Γουόριορς δεν είναι πια Γουόριορς
AP Photo/Mark J. Terrill AP PHOTO/MARK J. TERRILL

Μετά από μία μαγική 5ετία, οι Γουόριορς προσγειώθηκαν απότομα σε μια νέα πραγματικότητα, μοιάζοντας πλέον μία ομάδα σαν όλες τις άλλες. Η μεταβατική περίοδος δεν θα είναι εύκολη.

Απογοήτευση. Αυτή είναι η λέξη που μπορούσε να σκεφτεί κανείς βλέποντας τους Γουόριορς να γίνονται παιχνιδάκι στα χέρια των Θάντερ και να γνωρίζουν βαριά ήττα με 92-120. Μερικές ημέρες νωρίτερα, είχε συμβεί το ίδιο στην πρεμιέρα τους κόντρα στους Κλίπερς.

Δεν υπάρχει κανείς που να πίστεψε πριν ξεκινήσει η σεζόν 2019/20 ότι οι Γουόριορς ήταν διεκδικητές του τίτλου. Όχι μετά την αποχώρηση των Κέβιν Ντουράντ, ΝτεΜάρκους Κάζινς, Άντριου Ιγκουοαντάλα και Σον Λίβινγκστον και την απώλεια του Κλέι Τόμπσον (ρήξη χιαστού) μέχρι τουλάχιστον το All Star Break και ίσως για ολόκληρη την σεζον. Σίγουρα πάντως δεν περίμενε κανείς και δύο βαριές ήττες στο ξεκίνημα της σεζόν.

Οι Γουόριορς άλλαξαν το μπάσκετ την τελευταία 5ετία με τον τρόπο που προσέγγισαν το παιχνίδι. Πολλοί προσπάθησαν – και ακόμα προσπαθούν – να τους μιμηθούν. Το θέμα είναι ότι, με την τωρινή τους μορφή τουλάχιστον, δεν μπορούν οι ίδιοι οι Γουόριορς μα υποστηρίξουν αυτό το στυλ παιχνιδιού.

ΜΙΑ ΔΥΣΚΟΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Στο Γκόλντεν Στέιτ όλα δούλευαν σαν ελβετικό ρολόι για χρόνια. Η φιλοσοφία της ομάδας ήταν ξεκάθαρη και στις δύο πλευρές του παρκέ και δεν άλλαξε ούτε μετά την προσθήκη του Κέβιν Ντουράντ την περασμένη τριετία. Όλοι οι παίκτες ήξεραν πού να σταθούν στην επίθεση και τι να κάνουν στην άμυνα. Οι περισσότεροι από αυτούς τους παίκτες όμως δεν βρίσκονται πλέον στο Γκόλντεν Στέιτ.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν οι Γουόριορς έχουν εννέα καινούριους παίκτες. Τέσσερις από αυτούς είναι ρούκι. Οι Στεφ Κάρι και Ντρέιμοντ Γκριν είναι τα σημεία αναφοράς της ομάδας και θυμίζουν το ένδοξο παρελθόν, αλλά μαζί με τον Κεβόν Λούνι (που είναι τραυματίας) είναι οι μόνοι που ξέρουν τι ζητάει ο Στιβ Κερ από αυτούς. Ο ΝτιΆντζελο Ράσελ αποκτήθηκε μέσω sign and trade από τους Νετς για να γίνει ο τρίτος πόλος στην επίθεση (και όταν επιστρέψει ο Τόμπσον ο τέταρτος), αλλά προς το παρόν είναι εκτός τόπου και χρόνου . Και είναι απόλυτα λογικό.

Η μετάβαση στη νέα εποχή των Γουόριορς δεν είναι εύκολη. “ Κάναμε πράγματα με συγκεκριμένο τρόπο για καιρό. Δεν είμαστε εκεί που θέλουμε ακόμα. Θα πάρει καιρό. Το καταλαβαίνουμε, αλλά πρέπει να μην εγκαταλείψουμε” δήλωσε ο Κάρι μετά την ήττα από τους Θάντερ, με τον Γκριν να συμπληρώνει σε πιο επιθετικό ύφος: “ Αυτή η νέα πραγματικότητα είναι χάλια. Δεν περίμενα να μας κλωτσάνε τον πισινό με αυτό τον τρόπο. Η άμυνά μας είναι ανύπαρκτη αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή είμαστε χάλια”.

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι Γουόριορς ήξεραν ότι η φετινή σεζόν θα ήταν δύσκολη. Αυτό συμβαίνει εξάλλου στις μεταβατικές σεζόν των ομάδων που ήταν για χρόνια διεκδικήτριες του τίτλου. Ο Κάρι και ο Γκριν μπορούν να κάνουν ό,τι μπορούν για να εμφυσήσουν το DNA των Γουόριορς στους νέους παίκτες τους.

Δεν γίνεται όμως όλοι αυτοί να μάθουν σε μερικές εβδομάδες την φιλοσοφία των Γουόριορς που χτίστηκε μέσα σε βάθος χρόνου με βασικό άξονα την εκτελεστική ικανότητα των Κάρι-Τόμπσον και το All Around παιχνίδι των Γκριν, Ιγκουοντάλα, μέχρι να προστεθεί στο ρόστερ το πυρηνικό όπλο που λέγεται Κέβιν Ντουράντ. Οι Γουόριορς δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ ξανά η ομάδα που ήταν στο παρελθόν. Τουλάχιστον όχι φέτος.

Οι Γουόριορς οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι βρίσκονται σε μία περίοδο αναδόμησης κι ας έχουν ακόμα στο παρκέ δύο από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία της ομάδας στα πρόσωπα των Κάρι και Γκριν. Μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί και η λογική λέει ότι κάποια στιγμή θα αρχίσουν σταδιακά θα βρουν ρυθμό. Απλώς μέχρι τότε πρέπει να ελπίζουν ότι δεν θα χάσουν πολύ έδαφος και πως ο Ράσελ θα μπορέσει να παίξει με βάση τις απαιτήσεις που υπάρχουν από αυτόν, μέχρι τουλάχιστον να επιστρέψει ο Τόμπσον.

AP Photo/Mark J. Terrill

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ