NBA

Γουόριορς: Ετοιμοι να "κάψουν" μια σεζόν με φόντο το μέλλον

Γουόριορς: Ετοιμοι να "κάψουν" μια σεζόν με φόντο το μέλλον
AP Photo/Ben Margot AP PHOTO/BEN MARGOT

Ο Κλέι Τόμπσον αναρρώνει και οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς είναι πλέον αποφασισμένοι να αφήσουν τη σεζόν να "βγει" χωρίς εκείνον ώστε να διεκδικήσουν τη σεζόν 2020/21 ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Ο Κέβιν Ντουράντ μετακόμισε στους Μπρούκλιν Νετς. Ο ΝτεΜάρκους Κάζινς αποχαιρέτησε. Ο Κλέι Τόμπσον βρίσκεται εκτός δράσης κι ο Στέφ Κάρι έχει μείνει μόνος με τον Ντρέιμοντ Γκριν λίγο πριν οι Γουόριορς ανοίξουν τη σεζόν 2019/20 σε νέο γήπεδο, στο Σαν Φρανσίσκο, δίχως να θυμίζουν τις λαμπερές μέρες του πρόσφατου παρελθόντος τους. Ο Στιβ Κερ παραμένει στο τιμόνι και φαίνεται πως στο μυαλό του έχει κάτι πολύ συγκεκριμένο που δεν αφορά τη φετινή χρονιά, αλλά το μέλλον του οργανισμού και την επιστροφή του στον πρωταθλητισμό.

Πριν από μερικές μέρες, δύο ειδικοί σε τραυματισμούς γονάτων , υποστήριξαν ότι ο Τόμπσον πρέπει δεν πρέπει να γυρίσει πριν περάσουν 18-24 μήνες. Οι παράγοντες των Γουόριορς είχαν υπολογίσει ότι θα τον έχουν ξανά μαζί τους περίπου τον Φεβρουάριο, λίγο πριν ή λίγο μετά από τη διακοπή για το NBA All-Star Weekend 2020, στη συνέχεια εξήγησαν ότι τον περίμεναν στα τέλη Μαρτίου ώστε να τον χρησιμοποιήσουν στα playoffs, τώρα όμως ο Κερ λέει ότι μάλλον ο παίκτης του δεν θα πάρει χρόνο συμμετοχής στη διάρκεια της σεζόν που ξεκινά απόψε.

" Είναι πολύ δύσκολο να παίξει φέτος, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Αντιμετώπισα έναν παρόμοιο τραυματισμό στο κολέγιο και έχασα όλη τη χρονιά. Συνήθως η αποκατάσταση από μια ρήξη χιαστού διαρκεί μια ολόκληρη χρονιά, έχουμε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να γυρίσει σε περίπτωση που όλα εξελιχθούν άψογα και οι γιατροί του επιτρέψουν να παίξει. Όμως η πραγματικότητα είναι αυτή. Πρέπει να προετοιμάσουμε τους νεαρούς μας ώστε να καλύψουν τον ρόλο του και όταν εκείνος επιστρέψει, να είναι έτοιμοι να μας βοηθήσουν σγια να γίνουμε καλύτεροι. Προς το παρόν ο Κλέι βαριέται. Λατρεύει το μπάσκετ, θέλει να παίζει, βρίσκεται στη φάση που νιώθει καλά το γόνατό του, δεν πονάει, μπορεί να κάνει σουτ, πρέπει όμως να το αφήσει να επουλωθεί. Δεν μπορεί να τρέξει, γι' αυτό τον βλέπουμε συνεχώς στα βάρη. Στενοχωριέμαι, δεν θέλεις να περνάς αυτή τη διαδικασία, θέλεις να παίζεις" ήταν τα λόγια του Κερ στο NBC Sports Bay Arena.

Αυτή τη στιγμή, στο ρόστερ των Γουόριορς ξεχωρίζουν ο Στεφ Κάρι, ο Ντ' Άντζελο Ράσελ που θα παίζει ως σούτινγκ γκαρντ, ο Ντρέιμοντ Γκριν και από εκεί και πέρα υπάρχουν κάποιοι ρολίστες (Άλεκ Μπερκς, Γουίλι Κόλι-Στάιν, Ντέιμιον Λι, Γκλεν Ρόμπινσον) και μερικοί εξελίξιμοι νεαροί (Μαρκίς Κρις, Τζέικομπ Έβανς, Έρικ Πασκάλ, Τζόρνταν Πουλ, Ομάρι Σπέλμαν) που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να κάνουν πρωταθλητισμό. Γι' αυτό και οι συμβουλές των δύο ειδικών έχουν, μάλλον, βάλει σε σκέψεις τους Γουόριορς που αντιλαμβάνονται ότι θα είναι σοφό να αφήσουν τον Κλέι Τόμπσον να αναρρώσει με την ησυχία του.

Τη σεζόν 2018/19 ο έμπειρος σουτέρ είχε 21.5 πόντους από 51.6% στο δίποντο, 40.2% στο τρίποντο και 81.6% στις βολές, μαζί με 3.8 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ και ένα κλέψιμο ανά 34 λεπτά συμμετοχής σε 78 αγώνες της κανονικής περιόδου.

TAGS NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ