ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ

Πέπε, ένας επαναστάτης χωρίς αιτία

Πέπε, ένας επαναστάτης χωρίς αιτία

Το ισπανικό Clásico βρήκε (ξανά) νικήτρια τη Μπαρτσελόνα και χαμένο τον Πέπε. Το Sport24 παρουσιάζει το προφίλ του ανεξέλεγκτου Πορτογάλου ο οποίος γίνεται "ταύρος εν υαλοπωλείω" όταν βλέπει... μπλαουγκράνα (videos)!

Την επόμενη ημέρα του θριάμβου της Μπαρτσελόνα μέσα στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" πολλά είναι τα θέματα που βγήκαν προς συζήτηση από το φιλοθεάμονο ποδοσφαιρικό κοινό.

Άλλοι στάθηκαν στο εντυπωσιακό αήττητο της Μπαρτσελόνα μέσα στο άνδρο της Ρεάλ στα επτά τελευταία παιχνίδια ανεξαρτήτως διοργάνωσης (5 νίκες - 2 ισοπαλίες), από τότε δηλαδή που ο Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε τα ηνία από τον Φρανκ Ράικαρντ και ανέλαβε το κουμάντο στον πάγκο.

Άλλοι μίλησαν για τη δεύτερη ανατροπή μέσα στην ίδια σεζόν και στο ίδιο γήπεδο, με θύτη τους Καταλανούς και θύματα τους Καστιγιάνους (νωπές είναι ακόμα οι μνήμες από το 1-3 του πρωταθλήματος).

Πολλοί ήταν πάλι εκείνοι που άρχισαν να αμφισβητούν το κατά πόσο ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι τόσο... special one ώστε να μπορέσει να γκρεμίσει την πιο ισχυρή ποδοσφαιρική δυναστεία του 21ου αιώνα και μία από τις πιο δυνατές όλων των εποχών.

Barcelona's French defender Eric Abidal (R) celebrates after scoring during the Spanish Cup "El clasico" football match Real Madrid vs Barcelona at the Santiago Barnabeu stadium in Madrid on January 18, 2012.   Barcelona won 1-2. TOPSHOTS AFP PHOTO / BJORN S.JOHNSON (Photo credit should read BJORN S.JOHNSON/AFP/Getty Images)
Barcelona's French defender Eric Abidal (R) celebrates after scoring during the Spanish Cup "El clasico" football match Real Madrid vs Barcelona at the Santiago Barnabeu stadium in Madrid on January 18, 2012. Barcelona won 1-2. TOPSHOTS AFP PHOTO / BJORN S.JOHNSON (Photo credit should read BJORN S.JOHNSON/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Όμως, όλες αυτές οι συζητήσεις δεν μπορούν με τίποτα να συγκριθούν με αυτές που έχουν γίνει αναφορικά με τον Πέπε, με τον Πορτογάλο άσο να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα του κόσμου για την... ηφαιστειακή συμπεριφορά του στο ντέρμπι, ξεπερνώντας σε ακτινοβολία ακόμα και τον Ζοζέ Μουρίνιο.

Το αρνητικό για αυτόν είναι πως τα σχόλια είναι στην πλειονότητα αρνητικά.

Οι φίλοι της Μπαρτσελόνα τον αντιμετωπίζουν σαν... κόκκινο πανί, εκείνοι της Ρεάλ αρχίζουν να αισθάνονται λίγο αμήχανα βλέποντας τους "λεονταρισμούς" του, και οι "ουδέτεροι" απορούν πως ένας παίκτης με αδιαμφισβήτητο ταλέντο το αφήνει να χαραμίζεται στο βωμό μίας "προσωπικής βεντέτας" απέναντι στους "μισητούς Καταλανούς".

Και η αλήθεια είναι πως ο γεννημένος στη Βραζιλία και διεθνής εδώ και μερικά χρόνια με την Εθνική Πορτογαλίας, φρόντισε να δώσει πολλά δικαιώματα με την παρουσία του στο χορτάρι του "Μπερναμπέου" στα 80 λεπτά που αγωνίστηκε.

Τα πρώτα μαύρα σύννεφα εμφανίστηκαν στο 17ο λεπτό, όταν και "κιτρινίστηκε" για ένα άγαρμπο και σκληρό φάουλ στον Μπούσκετς, ενώ στο δεύτερο ημίχρονο έδειξε το ταλέντο του στην... υποκριτική, προσποιούμενος τραυματισμό στο πρόσωπο σε μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον Φάμπρεγας.

MADRID, SPAIN - JANUARY 18: Pepe (L) of Real Madrid is tackled by Cesc Fabregas of Barcelona during the Copa del Rey Quarter Finals match between Real Madrid and Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on January 18, 2012 in Madrid, Spain.  (Photo by Denis Doyle/Getty Images)
MADRID, SPAIN - JANUARY 18: Pepe (L) of Real Madrid is tackled by Cesc Fabregas of Barcelona during the Copa del Rey Quarter Finals match between Real Madrid and Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on January 18, 2012 in Madrid, Spain. (Photo by Denis Doyle/Getty Images) GETTY IMAGES

Μέχρι εδώ, και με την απαραίτητη "γαρνιτούρα" των δυνατών (στα όρια του σκληρού) φάουλ του, όλα καλά, όμως ο 28χρονος θέλησε να δώσει τη χαριστική βολή στους υποστηρικτές του στο 67ο λεπτό.

Τότε "υπερέβη τα εσκαμμένα" αφού πάτησε εσκεμμένα με το πόδι του το χέρι του πεσμένου Μέσι (είχε προηγηθεί φάουλ του Καγεχόν), γλιτώνοντας τη δεύτερη κίτρινη μόνο και μόνο επειδή το έκανε "κάτω από τη μύτη" του (αλάνθαστου σε όλο το ματς) διαιτητή.

"Ο Πέπε, ένας δημόσιος κίνδυνος, ήταν ο μεγαλύτερος εκπρόσωπος μιας Ρεάλ ανίσχυρης και ψυχοπαθούς", έγραψε η καταλανική "Mundo Deportivo", την ώρα που ούτε η μαδριλένικη "Marca" είχε διάθεση να κάνει τα στραβά μάτια, κάνοντας λόγο για ανεπίτρεπτη συμπεριφορά για την οποία δεν πρέπει να υπάρξει ανοχή από προπονητή και διοίκηση...

Ο άσος της Ρεάλ δεν μπορεί μάλιστα να επικαλεστεί και το άλλοθι της "πρώτης φοράς" καθώς η ιστορία έχει δείξει ότι διαθέτει βεβαρημένο μητρώο απέναντι στη συγκεκριμένη αντίπαλο.

Ιστορικό είναι άλλωστε το χτύπημα στο κεφάλι του Μέσι στην περσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα στο ίδιο γήπεδο, αλλά και το χτύπημα με τις τάπες στον Άλβες για το Champions League (εντός έδρας ξανά), όπου τότε είχε δει την απευθείας κόκκινη κάρτα.

MADRID, SPAIN - JANUARY 18:  Cristiano Ronaldo of Real Madrid strikes to score his side's opening goal during the Copa del Rey quarter final match between Real Madrid and Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on January 18, 2012 in Madrid, Spain.  (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) *** BESTPIX ***
MADRID, SPAIN - JANUARY 18: Cristiano Ronaldo of Real Madrid strikes to score his side's opening goal during the Copa del Rey quarter final match between Real Madrid and Barcelona at Estadio Santiago Bernabeu on January 18, 2012 in Madrid, Spain. (Photo by Jasper Juinen/Getty Images) *** BESTPIX *** GETTY IMAGES

Οι παραπάνω ανορθογραφίες είναι πάντως πταίσματα σε σύγκριση με αυτό που έκανε το 2009 ο Πέπε στο ματς Ρεάλ-Χετάφε.

Τότε είχε χτυπήσει δύο φορές με μανία τον πεσμένο Κασκέρο μετά από πέναλτι που του έκανε, ενώ στη συνέχεια πρόλαβε να "ξυλοφορτώσει" τον Αλμπίν, σε μία φάση που του στοίχισε (δικαιολογημένα) 10 αγωνιστικές αποκλεισμό.

Το εντυπωσιακό είναι πως ο Πέπε κέρδισε τη φήμη του σκληροτράχηλου και "τσαμπουκά" ποδοσφαιριστή κυρίως μέσα από τις κόντρες του με τη Μπαρτσελόνα, αφού παλαιότερα οι περισσότεροι είχαν να λένε για έναν αμυντικό που ξεχωρίζει για την τεχνική του και την ικανότητά του να παίζει σε πολλές θέσεις.

Και κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Στη Μαρίτιμο προ οκταετίας φάνηκε ως επιτελικός μέσος, στην Πόρτο έλαμψε ως κεντρικός αμυντικός, ενώ ο Ζοζέ Μουρίνιο έχει βρει στο πρόσωπό του τον άνθρωπο των ειδικών αποστολών, είτε για τη θέση του σέντερ μπακ είτε του επιτελικού μέσου.

Για το λόγο αυτό άλλωστε, η Ρεάλ έδωσε 30.000.000 ευρώ να τον πάρει από την Πόρτο και του προσέφερε νέο (βελτιωμένο) συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2015.

Ο ίδιος ήταν άλλωστε εκείνος που κέρδισε με το σπαθί του τον τίτλου του MVP στο περσινό Clásico για το πρωτάθλημα (1-1 στο "Μπερναμπέου"), τότε που ο Μουρίνιο τον ξαμόλησε κάπου ανάμεσα στη μεσαία γραμμή και την άμυνα και εκείνος μείωσε αφάνταστα τους χώρους δράσης των δημιουργικών παικτών της Μπαρτσελόνα.

Barcelona's captain Carles Puyol celebrate after scoring during the Spanish Cup "El clasico" football match Real Madrid vs Barcelona at the Santiago Barnabeu stadium in Madrid on January 18, 2012.   AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images)
Barcelona's captain Carles Puyol celebrate after scoring during the Spanish Cup "El clasico" football match Real Madrid vs Barcelona at the Santiago Barnabeu stadium in Madrid on January 18, 2012. AFP PHOTO/ PEDRO ARMESTRE (Photo credit should read PEDRO ARMESTRE/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Σε εκείνο το ματς όλοι έλεγαν ότι το "τρικ" του Πορτογάλου τεχνικού ήταν το ιδανικό αντίδοτο μετά την "πεντάρα" του πρώτου γύρου, όμως η ιστορία έδειξε ότι το αντίδοτο είχε ημερομηνία λήξης.

Ο Πέπε βγάζει τον χειρότερο εαυτό του κάθε φορά που βλέπει φανέλες της Μπαρτσελόνα στο χορτάρι μεταδίδοντας και σε άλλους την τσαντίλα του (πιο κλασικό παράδειγμα δεν υπάρχει από τον Τσάμπι Αλόνσο), δείχνει τάσεις αυτοκαταστροφικές (τα ισπανικά ΜΜΕ τον έχουν βαφτίσει ήδη... "ο χασάπης της Μαδρίτης"), ενώ παρουσιάζει μία ανεξήγητη εμμονή απέναντι στους παίκτες του Γκουαρδιόλα.

Και αν πριν δύο χρόνια ο Ζοζέ Μουρίνιο διατυμπάνιζε ως τεχνικός της Ίντερ πως το Champions League ήταν όνειρο για τους "νερατζούρι" και όχι εμμονή, όπως για τη Μπαρτσελόνα να κατακτήσει το τρόπαιο μέσα στο "Μπερναμπέου", τώρα η λέξη αυτή φαίνεται να στοιχειώνει τους "μερένγκες".

Γιατί περισσότερο και από την ανάγκη να ράψουν το 10ο αστεράκι (Κύπελλο Πρωταθλητριών/Τσάμπιονς Λιγκ) στην βαριά φανέλα τους, έχει γίνει για αυτούς εμμονή να ξεπεράσουν τη Μπαρτσελόνα εντός συνόρων.

Και ο ταλαντούχος (;) Πέπε, που μοιάζει πλέον με βραδυφλεγή βόμβα έτοιμη να εκραγεί σε κάθε ντέρμπι με τον παραδοσιακό... εχθρό, είναι εκεί για να μας το θυμίζει.

Ο Πέπε πατάει εσκεμμένα το χέρι του Μέσι

Ο Πέπε κάνει θέατρο σε μαρκάρισμα του Φάμπρεγας

Χτύπημα του Πέπε στο κεφάλι του Μέσι (Champions League 2010-2011)

Φάουλ με τις τάπες στον Άλβες (Champions League 2010-2011)

Ο Πέπε "σηκώνει στον αέρα" τον Άλβες (Ισπανικό Σούπερ Καπ 2011)

Χειρονομίες προς τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα (Τελικός Copa Del Rey)

Αγκωνιά στον Άλβαρο Νεγρέδο της Σεβίλλης (Δεκέμβριος 2011)

Ο Πέπε κλωτσάει δις τον πεσμένο στο χορτάρι Κασκέρο (Ρεάλ-Χετάφε)

Σκληρό φάουλ του Πέπε στο Λεβάντε-Ρεάλ

Μερικά από τα πιο σκληρά τάκλιν του Πέπε στη Ρεάλ

TAGS ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ