ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το μεταγραφικό παζλ του Ολυμπιακού

Το μεταγραφικό παζλ του Ολυμπιακού

Η οκτάδα από την ελληνική αγορά, οι περιπτώσεις Σαμπαλί και Πουλίδο και οι υποψήφιοι μεταγραφικοί στόχοι για τις θέσεις του στόπερ και του φορ. Πώς διαμορφώνεται για την ώρα το μεταγραφικό τοπίο στον Πειραιά.

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Ολυμπιακού ξεκίνησε και καλό θα ήταν να δούμε που βρίσκεται το πλάνο της νέας ομάδας, που βέβαια θα αλλάξει κατά πολύ ως το τέλος Αυγούστου, αφού ποτέ δεν έρχονται όλοι οι υποψήφιοι παίκτες.

Ολυμπιακός: Φάκελος δανεικοί, ο Κολοβός και άλλοι 18

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει κάνει ένα "σάρωμα" στον ελληνικό χώρο και ως τώρα έχει αποκτήσει ότι θεωρεί καλύτερο στις ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Έτσι στο ρόστερ του την επόμενη περίοδο μπορεί να ανήκουν οι:

1. Γιώργος Κατσικάς (στόπερ ) : Έπαιξε 12 αγώνες στον ΠΑΟΚ με 962 λεπτά συμμετοχής.

2. Θεοφάνης Τζανδάρης (ανασταλτικός μέσος): Έπαιξε 20 αγώνες στον ΠΑΟΚ με 1542 λεπτά συμμετοχής, αλλά μόλις μαθεύτηκε η μεταγραφή του στον Ολυμπιακό πέρασε στο περιθώριο, όπως και ο Κατσικάς.

3. Γιάννης Γιαννιώτας (ακραίος επιθετικός): Έπαιξε 27 ματς στον Αστέρα Τρίπολης, με 1855 λεπτά συμμετοχής, με 4 γκολ, 1 ασίστ, ενώ διακρίνεται για την έκρηξη, την ταχυδύναμη του και την ικανότητα να επιτίθεται από την πίσω γραμμή.

4. Μπρούνο Χαλκιαδάκης (μέσος): Έπαιξε 27 ματς στον Εργοτέλη με 2037 λεπτά συμμετοχής και είχε 5 γκολ, 2 ασίστ. Ο 22χρονος Ελληνοβραζιλιάνος άσος διακρίνεται για την τεχνική και την ικανότητα του με την μπάλα στα πόδια.

5. Πολ Κεϊτά (ανασταλτικός μέσος): Έπαιξε 28 ματς στην Καλλονή με 2418 λεπτά συμμετοχής, με 1 γκολ και αγωνίζεται και ως αμυντικός μέσος. Κοντρολαρισμένος χαφ και δυνατός στις προσωπικές μονομαχίες.

6. Γκιόργκι Λορία (τερματοφύλακας): Αγωνίσθηκε με τον ΟΦΗ σε 25 παιχνίδια με 2372 λεπτά συμμετοχής, διεθνής με την Εθνική Γεωργίας.

7. Νικολάς Μαρτίνες (μεσοεπιθετικός): Στέλεχος του Παναιτωλικού με 32 ματς (2881 λεπτά συμμετοχής), με 3 γκολ, 10 ασίστ, μία πίσω από τον κορυφαίο του πρωταθλήματος Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντίνος άσος της ομάδας του Αγρινίου μπορεί να δώσει λύσεις σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό, είτε κινούμενος στον άξονα, είτε στο πλάι του γηπέδου.

8. Μοχάμεντ Μπεν (επιθετικός): Αποκτήθηκε από τον Ιανουάριο και θα αποτελούσε από τις επιλογές του Περέϊρα την επόμενη περίοδο, αλλά ο τραυματισμός του τον έφερε πίσω και αν όλα πάνε καλάθα υπολογίζεται από τον Ιανουάριο. Όπως και ο Ολαϊτάν που αποκτήθηκε από τη Βέροια, έτσι και ο Μπεν έμεινε πίσω λόγω προβλήματος υγείας. Είχε 10 γκολ, 9 ασίστ σε 28 ματς (2215 λεπτά συμμετοχής).

Βέβαια κανένας από τους παραπάνω δεν ανακοινώθηκε επίσημα από τον Ολυμπιακό, το ρεπορτάζ όμως μιλάει για την απόκτηση τους.

"Σε διαπραγματεύσεις για τον Μιλιβόγεβιτς"

Σε όλους τους παραπάνω προσθέστε και τους δανεικούς Κολοβό, Κατάι, Πελέ, Καραμάνο, Τζανακάκη, Γιαταμπαρέ, Βλαχοδήμο, Καθάριο,αλλά αν μας ζητήσετε μια εκτίμηση, θα τολμούσαμε να πούμε ότι μόνο οι Κολοβός, Τζανδάρης, Γιαννιώτας, Λορία, Μαρτίνεςθα παίζουν του χρόνου στον Ολυμπιακό.

Στις αποκτήσεις ο Ολυμπιακός έχει να επιδείξει τα παρακάτω:

Γιουσούφ Σαμπαλί

ΟΟλυμπιακός έχει αποκτήσει τον 22χρονο μπακ Γιουσούφ Σαμπαλί, που είναι πρωταθλητής κόσμου με την εθνική U-20 της Γαλλίας το 2013 παρέα με Πογκμπά - Τοβέν. Ανήκει στην Παρί Σεν Ζερμέν, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια αγωνίστηκε ως δανεικός στην Εβιάν, όπου μέτρησε 65 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (71 συνολικά), χωρίς να σημειώσει κάποιο γκολ. Έχει καταγωγή από τη Σενεγάλη, αλλά έχει παίξει με όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της Γαλλίας.

Άλαν Πουλίδο

Ο παίκτης κακά τα ψέματα θα ενταχθεί στον Ολυμπιακό, όποια κι αν είναι η τύχη του Λεβαδειακού, αρκεί βέβαια να μείνει ελεύθερος από την Τίγκρες με απόφαση τουCAS.Aν όμως δικαιωθεί η μεξικάνικη ομάδα, τότε ο Πουλίδο δύσκολα θα παίξει στη Σούπερ Λίγκα. Ταχύτατος και αποτελεσματικός σέντερ φορ στο διάστημα που τον είδαμε στα ελληνικά γήπεδο.

Στους υποψήφιους θα βρούμε τους:

Νέμανια Βίντιτς (αμυντικός):Ο 34χρονος Σέρβος στόπερ θέλει να φύγει από την Ίντερ. Ο Μαντσίνι δεν τον υπολογίζει για τη νέα σεζόν αν και φέτος πραγματοποίησε 28 συμμετοχές με τους "νερατζούρι". Είναι ψηλά στη λίστα των υποψηφίων κεντρικών αμυντικών που εξετάζει ο Ολυμπιακός για την ενίσχυση του.

Ποιόν είδε στην Ρώμη ο Ισά;

Μικαέλ Σιανί (αμυντικός):Ο γιγαντόσωμος 31χρονος στόπερ (1.92μ)έκανε καριέρα στο "Σαμπιονά", με τις φανέλες της Λοριάν και της Μπορντό και φέτος ξεκίνησε την σεζόν ως βασικός σε αρκετά ματς, ωστόσο ένας τραυματισμός στον προσαγωγό τον άφησε εκτός δράσης από τον Νοέμβριο του 2014 έως τον Μάρτιο του 2015. Σταδιακά επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και πήρε ξανά φανέλα βασικού σε 4 σερί 90λεπτά, κόντρα σε Πάρμα (29/4), Αταλάντα (3/5), Ίντερ (10/5) και Σαμπντόρια (16/5), πριν επιστρέψει στον πάγκο στο ματς με την Ρόμα (25/5).

Ρομπίνιο (επιθετικός):Ο 31χρονος Βραζιλιάνος σταρ έπαιρνε ως τώρα στη Σάντος 2 εκατομμύρια ετησίως, ποσό που είναι διατεθειμένος να πληρώσει ο Ολυμπιακός, αλλά το τριετές (κλειστό) συμβόλαιο που απαιτεί, αποτελεί τροχοπέδη για τη μεταγραφή του. Μόλις σήμερα απέρριψε πρόταση από το Κατάρ.

Προχωράει για Καρίγιο

Γκουίντο Καρίγιο (επιθετικός):Ο 24χρονος σέντερ φορ της Εστουντιάντες (18 γκολ, 5 ασίστ) είναι ο νούμερο 1 στόχος του Ολυμπιακού για την επίθεση και μάλιστα οι Πειραιώτες επιβεβαίωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης (26/5) πως έχουν καταθέσει μεγάλη προσφορά στον σύλλογο της Λα Πλάτα για την απόκτηση του παίκτη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στην Αργεντινή, οι "ερυθρόλευκοι" προσφέρουν 6,5 εκατ. ευρώ (7 εκατ. δολάρια) και δανεικό για μια σεζόν τον Φράνκο Χάρα, προκειμένου να αποσπάσουν την θετική απάντηση της Εστουντιάντες για την μεταγραφή του Καρίγιο.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ