ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα σημεία "κλειδιά" που έφεραν τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ

Τα σημεία "κλειδιά" που έφεραν τον αποκλεισμό από την Μέταλιστ
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει ποια λάθη και ποιες αναποδιές, έφεραν την ήττα και τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από την Μέταλιστ.

Τίποτα δεν πήγε καλά για τον Ολυμπιακό την Πέμπτη. Οι Πειραιώτες έχουν μερίδιο ευθύνης για την ήττα 1-2 , όμως βρήκαν μπροστά τους πολλά εμπόδια, που τελικά δεν κατάφεραν να τα ξεπεράσουν και συμβιβάστηκαν με τον αποκλεισμό από τη συνέχεια του Europa League.

Από το ονειρικό ξεκίνημα φτάσαμε στο εφιαλτικό τέλος, όμως από από το 1ο λεπτό μέχρι και το τελευταίο, έλαβαν χώρα πολλά περιστατικά που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Το Sport24.gr λοιπόν, καταγράφει όλα όσα έφεραν τον οδυνηρό αποκλεισμό. Ξεκινάμε...

Η επιπόλαιη διαχείριση δυνάμεων

Το σχέδιο του Ερνέστο Βαλβέρδε για το χθεσινό ματς (Πέμπτη 15/3), ήταν να μπει η ομάδα του πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και να καταφέρει να "καθαρίσει" όσο νωρίτερα μπορεί τη νίκη και κατά συνέπεια την υπόθεση πρόκριση. Αυτή είναι η γνωστή και (τις περισσότερες φορές) επιτυχημένη συνταγή που ακολουθεί ο Ισπανός τεχνικός, όμως την Πέμπτη το φινάλε δεν ήταν τόσο .

Οι "ερυθρόλευκοι" έπαιξαν το καλύτερό τους φετινό πρώτο ημίχρονο, είχαν τρομερό ρυθμό, έριξαν στα... σχοινιά τους ανίκανους να αντιδράσουν Ουκρανούς και δημιουργούσαν πάρα πολλές ευκαιρίες. Το λάθος του; Εκμεταλλεύτηκαν μονάχα μια ευκαιρία και πήγαν στο ημίχρονο με 1-0 αντί για 3-0.

Όσο υπερβολικό κι αν διαβάζεται, μια από τις πιο σημαντικές φάσεις που έκριναν τον αγώνα, έγινε μόλις στο 17' και ήταν ένα τετ α τετ του Τζιμπούρ, απ' αυτά που μας έχει συνηθίσει να τα μετατρέπει σε γκολ. Αν γινόταν εκεί το 2-0, ο Ολυμπιακός θα ήταν στους "8". Ούτε όμως ο Αλγερινός, ούτε ο Τοροσίδης, ούτε κάποιος άλλος παίκτης κατάφερε να αυξήσει τη διαφορά στα γκολ και αυτό το πλήρωσε ακριβά η ομάδα του Πειραιά. Πολύ απλά, γιατί στη συνέχεια οι ποδοσφαιριστές "κλάταραν", δεν είχαν δυνάμεις και τελικά ήρθε ο αποκλεισμός στο δεύτερο μέρος. Φάνηκε ξεκάθαρα πως δεν έγινε σωστή διαχείριση δυνάμεων.

Τα αλλαγμένα-χαλασμένα χαφ...

Το πρώτο πρόβλημα που προέκυψε την Πέμπτη το βράδυ για τον Ερνέστο Βαλβέρδε, έχει να κάνει με τον τραυματισμό του Αριέλ Ιμπαγάσα. Ο Αργεντινός προσπάθησε να επιστρέψει στο ματς, όμως τελικά αντικαταστάθηκε από τον Μακούν, ενώ στο δεύτερο μέρος, ήρθε νέο πρόβλημα, με τον Μοδέστο να παίρνει τη θέση του Μανιάτη.

Αποτέλεσμα; Οι Πειραιώτες έχασαν δύο από τα σημαντικότερα όπλα τους και για πάνω από μισή ώρα, έπαιξαν με διαφορετικά χαφ απ' αυτά που ξεκίνησαν. Τα 2/3 της μεσαίας γραμμής διαφοροποιήθηκαν και ήταν πάρα πολύ δύσκολο, οι Μακούν και Μοδέστο να συμβαδίσουν με τον ξέφρενο ρυθμό των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών, που έπεφτε σταδιακά. Ο Καμερουνέζος και ο Κορσικανός δεν μπήκαν ποτέ στο κλίμα του αγώνα, ο Ολυμπιακός έχασε τη μάχη του κέντρου, η Μέταλιστ έφτανε με ευκολία στην εστία του Μέγιερι και έτσι το παιχνίδι χάθηκε.

... και οι αλλαγές που έπρεπε να ήταν 4!

Το πρόβλημα σχετικά με τους δύο τραυματισμούς που προέκυψαν κατά τη διάρκεια του ματς, δεν είχε να κάνει μόνο με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά και με τις αλλαγές που μειώθηκαν για τον Ερνέστο Βαλβέρδε. Συγκεκριμένα, ο Ισπανός έχασε δύο απαραίτητους παίκτες-κλειδιά (Ιμπαγάσα, Μανιάτης), αλλά και την ευκαιρία να διορθώσει την ομάδα του με κινήσεις από τον πάγκο.

Σκεφτείτε πόσο δύσκολο είναι για έναν προπονητή να έχει μονάχα μια αλλαγή από το 58' και μετά και ειδικά σ' έναν αγώνα, που η ομάδα του χρειαζόταν φρεσκάδα και αλλαγή τακτικής. Τι να έκανε όμως ο Βαλβέρδε; Να έβγαζε τον κουρασμένο και ντεφορμέ Τζιμπούρ ολοκληρώνοντας τις αλλαγές του από τόσο νωρίς; Κι αν προέκυπτε κάποιο νέο πρόβλημα; Υπήρχε δηλαδή το ρίσκο να παίξει ο Ολυμπιακός με παίκτη λιγότερο ή να επιμείνει στο συγκεκριμένο σχήμα και όπως πάει. Έτσι και έγινε και είδαμε όλοι τα αποτελέσματα.

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα ήταν η κατάσταση για τον Ερνεστο Βαλβέρδε, που ήταν έτοιμος να βάλει στον αγώνα τον Παπάζογλου για να θωρακίσει την άμυνά του, αλλά ήρθε το γρήγορο 1-2 και τελικά από το πουθενά μπήκε ο Ντιόγκο.

Τα (λογικά) λάθη του Μέγιερι

Τέλος θα είναι κρίμα να "κάψουμε" τον ταλαντούχο Μπάλας Μέγιερι, όμως από την άλλη, όταν μπαίνεις στα βαθιά και δηλώνεις έτοιμος να σηκώσεις στις πλάτες σου τη φανέλα του Ολυμπιακού, θα πρέπει να δέχεσαι και την κριτική. Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην ευθύνη που έχει ο Ούγγρος στα δύο γκολ, αλλά και να μην του αναγνωρίσουμε την επέμβασή που είχε στο πέναλτι του Ντέβιτς.

Ο πορτιέρο των "ερυθρολεύκων" είναι σαφώς βελτιωμένος το τελευταίο διάστημα, όσο περνά ο καιρός είναι πιο σταθερός στην απόδοσή του, όμως θέλει ακόμη πολλή δουλειά για να καθιερωθεί και να αποτελεί πραγματική εγγύηση κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Την Πέμπτη είχε κάποιες καλές στιγμές, αλλά δεν έλειψαν και τα λάθη (δεν αναφερόμαστε μονάχα στα γκολ). Ένα απ' αυτά, ήταν και το γεγονός πως όποτε έπαιρνε τη μπάλα στα χέρια του ήθελε να την μοιράσει και δεν "ροκάνιζε" χρόνο στα τελευταία λεπτά. Λεπτομέρεια, αλλά σημαντική.

Επαναλαμβάνουμε όμως, πως είναι νέος ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός θέλει να επενδύσει πάνω του, τότε θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος και αποφασισμένος να αποδεχτεί και τα λάθη του. Όλα έχουν ένα τίμημα...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ