ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία

Η μεγάλη χαμένη ευκαιρία
Καραϊσκάκης INTIME SPORTS

Διαβάστε για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία του Ολυμπιακού να γράψει ιστορία και το νέο... κώδικά που περνάει στο DNA της ομάδας (videos)

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε τελικά στο "Καραϊσκάκης" και γνώρισε οδυνηρή ήττα από την Μέταλιστ με 2-1, αν και κρατούσε την τύχη στα χέρια του μέχρι το 81ο λεπτό.

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε έκανε λόγο για ατυχία στη συνέντευξη Τύπου, ενώ ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήγε στα αποδυτήρια της ομάδας και προσπάθησε να ντοπάρει ψυχολογικά τους παίκτες του ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή.

Αυτή η ήττα ωστόσο δεν θα πρέπει να αφήσει μόνο πικρή γεύση στους φίλους του Ολυμπιακού, καθώς κατά τη διάρκεια της σεζόν πραγματοποίησε πολλές σπουδαίες εμφανίσεις και κάποια ρεκόρ για τον σύλλογο.

Καταρχάς έκανε για πρώτη φορά στην ιστορία του τρεις εκτός έδρας νίκες στην Ευρώπη, ενώ πραγματοποίησε πέντε σερί νίκες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις!

Μάλιστα αν προκρινόταν στους "8" θα έγραφε εκ νέου ιστορία, καθώς θα γινόταν η δεύτερη ομάδα στην Ελλάδα που φτάνει σε αυτό το επίπεδο σε τρεις διοργανώσεις (το έχει πετύχει η ΑΕΚ σε Κύπελλο Πρωταθλητριών, Κύπελλο Κυπελλούχων και Κύπελλο ΟΥΕΦΑ).

Επίσης να πούμε πως ο Ιβάν Μαρκάνο έγινε ο 99ος ποδοσφαιριστής που σκοράρει για τον Ολυμπιακό στην Ευρώπη και παραλίγο να τους κάνουμε... 100!

Αλλάζει σελίδα

Το πιο σημαντικό πράγμα σε μία ομάδα είναι η φανέλα και πόσο αυτή "ζυγίζει". Αυτό που λέμε πως: "πήρε το ματς μόνο με το βάρος της φανέλας", ισχύει σε ένα μεγάλο βαθμό και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλό δρόμο στην Ευρώπη.

Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει προκριθεί τέσσερις φορές στους "16" ευρωπαϊκών διοργανώσεων, οι τρεις εκ των οποίων ήταν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αναλυτικά:

Σεζόν 2004-2005: Κύπελλο ΟΥΕΦΑ

Έφτασε στους "16" της διοργάνωσης, αλλά αποκλείστηκε από την Νιούκαστλ με δυο ήττες (1-3 και 0-4).

Σεζόν 2007-2008: Τσάμπιονς Λιγκ

Έφτασε στους "16" και αποκλείστηκε από την Τσέλσι με μία ισοπαλία και μία ήττα (0-0 και 0-3)

Σεζόν 2009-2010: Τσάμπιονς Λιγκ

Έφτασε στους "16" όμως αποκλείστηκε από την Μπορντό με δυο ήττες (0-1 και 1-2)

Σεζόν 2011-2012: Γιουρόπα Λιγκ

Έφτασε στους "16" και τελικά αποκλείστηκε από την Μέταλιστ με μία νίκη και μία ήττα (1-0 και 1-2)

ΣΥΝΟΛΟ : 1 νίκη, 1 ισοπαλία, 6 ήττες (4 γκολ υπέρ, 15 γκολ κατά)

Το ντέρμπι και ο προγραμματισμός

Ο αγώνας της Κυριακής έχει μεγάλο ενδιαφέρον εκτός από το γόητρο. Καταρχάς είναι τα χρήματα που θα εξασφαλίσει ο Ολυμπιακός από το Τσάμπιονς Λιγκ, τα κέρδη από τα τηλεοπτικά στην Ελλάδα και ο χρόνος για να χτίσει μία ομάδα ενόψει της νέας σεζόν.

Οι βάσεις έχουν μπει, ο προπονητής, που λογικά θα παραμείνει και τη νέα σεζόν, ξέρει τι χρειάζεται έτσι ώστε, γιατί όχι, να γίνει το βήμα παραπάνω.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ