ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η φιέστα του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακού

Η φιέστα του πρωταθλητή Ελλάδας, Ολυμπιακού
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε μετά από ένα χρόνο στον θρόνο του και το γιόρτασε όπως μόνο αυτός ξέρει, σε μια φιέστα που τα είχε όλα. Αποθέωση για το "αντίο" του Αντώνη Νικοπολίδη, αλλά και για τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, βραβεύσεις και ατελείωτο γλέντι. Το Sport24.gr ήταν εκεί και σας μεταφέρει όλα όσα συνέβησαν στην "ερυθρόλευκη" γιορτή.

"Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανάγκη από φιέστες, μετά από τόσα πρωταθλήματα που έχει πάρει", είχε δηλώσει πριν 2 μέρες ο Βαγγέλης Μαρινάκης και την Κυριακή στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" αποδείχτηκε περίτρανα.

Πράγματι, οι Πειραιώτες δεν έχουν ανάγκη από φιέστες και ξέρουν καλύτερα από τον καθένα, μετά από τόσα πρωταθλήματα να τον γιορτάζουν. Το φαληρικό γήπεδο ήταν σχεδόν γεμάτο και άπαντες (παίκτες, προπονητικό τιμ, διοίκηση και φίλαθλοι) πανηγύρισαν το 38ο πρωτάθλημα της ομάδας.

Κεντρικό πρόσωπο στην "ερυθρόλευκη" φιέστα ήταν αδιαμφισβήτητα ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο 40χρονος άσος, έπαιξε το τελευταίο του παιχνίδι μετά από 21 χρόνια πλούσιας καριέρας (δείτε το αφιέρωμα εδώ) και πάνω από 30.000 φίλαθλοι τον αποθέωσαν.

Όλα ξεκίνησαν λίγα λεπτά πριν από τις 18:30, όπου ο έμπειρος πορτιέρο βγήκε για το τελευταίο "ζέσταμα" της καριέρας του και αμέσως πήρε το χειροκρότημα και έγινε σύνθημα στα χείλη του κόσμου, που ήταν εκείνη την ώρα στις εξέδρες.

Ακολούθησε ένα video με τις καλύτερες στιγμές του Αντώνη Νικοπολίδη με τα "ερυθρόλευκα", ενώ το αποκορύφωμα ήταν η βράβευσή του για την προσφορά του στο γήπεδο. Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ακούστηκε ξανά μετά από χρόνια το: "Αντωνάκη είσαι τρέλα με την κόκκινη φανέλα" και το κλίμα ήταν άκρως συγκινητικό σ' όλο το γήπεδο.

Κατά την διάρκεια του αγώνα, ο 40χρονος άσος δεν χρειάστηκε να επέμβει πολλές φορές, όμως πότε του δόθηκε η ευκαιρία, πήρε ένα ζεστό και αξέχαστο χειροκρότημα, το οποίο ήταν το τελευταίο του ως ποδοσφαιριστής.

Η στιγμή πάντως που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Αντώνης Νικοπολίδης, είναι αυτή της αλλαγής του στο 68ο λεπτό, όταν όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο και δεν σταμάτησε να τον χειροκροτά. Ο ίδιος, πριν βγει πήγε στο κέντρο του αγωνιστικού χώρου και έγινε μια αγκαλιά με τους συμπαίκτες του. Μοναδικές στιγμές...

Τόπο στα νιάτα και βράβευση από τους βετεράνους

Νωρίτερα, οι βετεράνοι άνοιξαν την αυλαία, παίζοντας φιλικό μεταξύ τους και μερικοί δεκάδες οπαδοί που βρέθηκαν από νωρίς στις εξέδρες, απόλαυσαν ωραίο θέαμα και αρκετά γκολ από τις παλιές μεγάλες δόξες της ομάδας, που έκαναν τον Ολυμπιακό πραγματικό Θρύλο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Επειδή όμως το μέλλον ανήκει στους νέους, οι βετεράνοι δεν παρέλειψαν να βραβεύσουν τους πρωταθλητές Ελλάδας για το 2010-2011. Το βραβείο παρέλαβε ο εκ των αντιπροέδρων της ομάδας, Γιάννης Μώραλης.

Κανείς δεν ξεχνά τους Τζόλε και Ντάρκο

Οι βραβεύσεις πάντως δεν σταμάτησαν εκεί, αφού ο Ολυμπιακός το έχει αποδείξει πως δεν ξεχνά την ιστορία του και όσους έχουν προσφέρει και αυτό το είδαμε και την Κυριακή. Ο μεγάλος αρχηγός Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, τιμήθηκε δύο χρόνια μετά το τέλος της καριέρας του και γνώρισε την αποθέωση από το κοινό.

Το ίδιο συνέβη και με τον μελλοντικό γενικό αρχηγό της ομάδας, Ντάρκο Κοβάτσεβιτς, που μπορεί να έπαιξε μόλις 1μιση χρόνο με τα "ερυθρόλευκα", αλλά έχει δεθεί μ' ένα πρωτόγνωρο τρόπο και συνεχίζει να προσφέρει από άλλο πόστο.

Συλλέκτης βραβείων ο Μιραλάς

Εκτός από τους... παλιούς, βραβείο πήρε και ο Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος βραβεύτηκε πριν την έναρξη του ματς ως ΜVP της φετινής σεζόν, ενώ στην ανάπαυλα πήρε άλλο ένα, καθώς το γκολ του κόντρα στον Πανιώνιο, ψηφίστηκε ως το ομορφότερο του Ολυμπιακού.

Τροπαιοθήκη ολόκληρη θα έχει σπίτι του ο "δαίμονας", έστω κι αν βρίσκεται μόλις μια σεζόν στον Πειραιά. Μένει να δούμε τι θα κάνει και στο μέλλον, που φαίνεται πως θα είναι "ερυθρόλευκο".

Σ-έξι φιέστα

Όλα αυτά έγιναν πριν την σέντρα του ματς, αλλά φυσικά η γιορτή δεν είχε φτάσει ούτε καν στην μέση. Η είσοδος των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, έφερε ενθουσιασμό και το τραγούδι ξεκίνησε και επίσημα. Τα γκολ έπεφταν βροχή, ο Ολυμπιακός στο 17' ήταν μπροστά με 3-0 κόντρα στην ΑΕΛ και πλέον το αγωνιστικό κομμάτι είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Η εμφάνιση βέβαια των παικτών του Ερνέστο Βαλβέρδε, έδωσε ακόμη έναν ή μάλλον έξι λόγους (όσα και τα γκολ που μπήκαν) στους φιλάθλους της ομάδας να πανηγυρίσουν και να γιορτάσουν για την κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος. Αυτό ήταν το 38ο συνολικά, το 13ο τα τελευταία 15 χρόνια, το πρώτο με τον Βαγγέλη Μαρινάκη στην ηγεσία, το δεύτερο για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και σίγουρα όχι το τελευταίο για τον μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό σύλλογο της χώρας μας.

Το 6-0 λοιπόν έκανε την φιέστα ακόμη πιο χαρούμενοι και παρά την αναμονή της γιορτής, όλοι ήθελαν να κρατούσε παραπάνω το ματς. Φυσικά, το τραγούδι στις εξέδρες δεν σταμάτησε ούτε λεπτό και πάνω από 30.000 φίλαθλοι της ομάδας του Πειραιά ήταν με το χαμόγελο στα χείλη.

Στο ημίχρονο μάλιστα, στον αγωνιστικό χώρο του "Γεώργιος Καραϊσκάκης" βρέθηκε η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του Ολυμπιακού, όπου το Σάββατο κατέκτησε το Κύπελλο στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ. Οι "ερυθρόλευκες" έκαναν το γύρο θριάμβου και πανηγύρισαν μαζί με τον κόσμο το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία του τμήματος.

Έτσι... γλεντάει ο Πειραιάς

Με το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης, ήρθε η ώρα της προσμονής για τον κόσμο και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Η κούπα του πρωταθλητή περίμενε "ερυθρόλευκα" χέρια για να σηκωθεί στον ουρανό του Πειραιά.

Όλα όμως ήθελαν μια προεργασία. Μέχρι να βγουν οι παίκτες, ο κόσμος που έδωσε το παρών στο γήπεδο δεν είχε κανένα απολύτως παράπονο. Δεκάδες χορεύτριες με την φανέλα του Ολυμπιακού ανέβασαν το... θερμόμετρο και διασκέδασαν τους φιλάθλους που ήταν στο γήπεδο.

Στην συνέχεια, σειρά πήραν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές και φετινοί πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Χρήστος Φερεντίνος έκανε την παρουσίαση, ο κόσμος ξεσηκωνόταν σε κάθε όνομα, όμως αυτοί που δέχτηκαν το περισσότερο χειροκρότημα ήταν τέσσερις. Ο ηγέτης του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, ο αρχιτέκτονας, Ερνέστο Βαλβέρδε και οι δύο αρχηγοί Βασίλης Τοροσίδης και Αντώνης Νικοπολίδης.

Και αφού όλοι είχαν πάρει τις θέσεις τους, δίχως να περιμένει άλλο ο Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε το τρόπαιο στους αρχηγούς (Νικοπολίδη, Τοροσίδη) και η γιορτή έφτασε στην κορύφωσή της. Αγκαλιές, χαμόγελα, γύρος θριάμβου, Εεεεερνέστο Βαλβέεεερδε και η τρομερή κίνηση από τον Πάντελιτς, που ανέβηκε στην Θύρα 7, συνέθεσαν το σκηνικό της φιέστας.

Δείτε τον Γύρο του Θριάμβου των Πρωταθλητών Ελλάδας 2010-2011

Ο Πάντελις σκαρφαλώνει με... σκάλα στην Θύρα 7

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ