ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Νικοπολίδης: "Με άλλαξε ως άνθρωπο ο Ολυμπιακός" (video)

Νικοπολίδης: "Με άλλαξε ως άνθρωπο ο Ολυμπιακός" (video)
INTIME SPORTS

Εμφανώς συγκινημένος από το "αντίο" του ως ποδοσφαιριστής ήταν ο Αντώνης Νικοπολίδης, ο οποίος μιλώντας για τις στιγμές που σημάδεψαν την σπουδαία καριέρα του, τόνισε πως ο Ολυμπιακός τον άλλαξε ως άνθρωπο και ήταν το Λιμάνι του.

Ο Έλληνας πορτιέρο, τόνισε πως ενώ είχε προετοιμαστεί γι' αυτήν την ημέρα ήταν δύσκολες οι στιγμές που πέρασε, αναφέρθηκε στο δέσιμό του με την ομάδα του Πειραιά και τον κόσμο, δεν ξέχασε τις ημέρες του στην Εθνική Ελλάδας, ενώ έκανε μια μίνι αναδρομή σε όσα πέρασε 24 χρόνια.

"Η στιγμή της αποχώρησης μου είναι δύσκολη αν και είχα πολύ χρόνο μπροστά μου ώστε να προετοιμαστώ. Οι στιγμές αυτές είναι δύσκολες και είχα μεγάλη συγκίνηση. Ο κόσμος μου συμπαραστάθηκε, οι παίκτες ήταν δίπλα μου και πιστεύω πως τερμάτισα την καριέρα μου όπως θα ήθελε ο κάθε ποδοσφαιριστής και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω όλους για αυτό.

Η στιγμή της αλλαγής μου στο παιχνίδι είναι ένα συναίσθημα που δεν μπορείς να το περιγράψεις. Δεν υπάρχουν λόγια. Ξέρεις πως είναι η τελευταία στιγμή που πατάς τον αγωνιστικό χώρο ως επαγγελματίας, ύστερα από 24 χρόνια πορείας. Είναι πολλά τα συναισθήματα", δήλωσε αρχικά ο 40χρονος άσος.

Για τις στιγμές που σημάδεψαν την καριέρα του: "Σίγουρα, η κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ευρώπης με την Εθνική ομάδα το 2004, είναι η σημαντικότερη μου στιγμή, κάτι το οποίο έχει μείνει αξέχαστο όχι μόνο σε εμένα, αλλά σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.

Σημαντική στιγμή στην καριέρα μου, επίσης, η οποία μπορώ να πω πως με άλλαξε και ως άνθρωπο, είναι η μεταπήδηση μου από τον Παναθηναϊκό στον Ολυμπιακό την ίδια χρονιά. Τότε έπρεπε να αποδείξω πολλά πράγματα για τον ίδιο τον Αντώνη, έπρεπε να κερδίσω την εκτίμηση του κόσμου, όπως πάντα το κάνω μέσα στο γήπεδο, φτιάχνοντας μία ειλικρινή σχέση μαζί τους. Χρειαζόταν να αποδείξω την πραγματική μου αξία και είχα πολλά πράγματα να κάνω, όπως το να διαμορφώσω έναν καλύτερο και πιο δυνατό χαρακτήρα για τον ίδιο τον Αντώνη".

Για το αν περίμενε πως ο Ολυμπιακός θα ήταν η τελευταία του ομάδα: "Από την στιγμή που ήρθα στον Ολυμπιακό, ήξερα πως θα ήταν και ο τελευταίος μου σταθμός. Δεν ήξερα αν θα συνέχιζα και μετά τα τρία πρώτα χρόνια, αλλά σε αυτά τα τρία χρόνια ήξερα πως θα έχω την ευκαιρία να παίξω το καλύτερο μου ποδόσφαιρο. Ήταν τρία πολύ σημαντικά χρόνια για εμένα στα οποία ήθελα να δημιουργήσω. Ο Θεός μου έδωσε δύναμη και υπομονή ώστε να φτάσω στα εφτά χρόνια και ευχαριστώ πάντα τον Θεό, γιατί μου δίνει δύναμη και υγεία".

Για το τι σημαίνει για εκείνον ο Ολυμπιακός: "Όπως δήλωσε αυθόρμητα η γυναίκα μου σε συνέντευξη της, για εμένα ο Ολυμπιακός ήταν, όντως, το λιμάνι μου. Σε μία δύσκολη στιγμή για εμένα στην καριέρα μου, ο Ολυμπιακός στάθηκε δίπλα μου, ο κόσμος στάθηκε δίπλα μου και η ομάδα αυτή ήταν πραγματικά ένα λιμάνι για εμένα, στο οποίο κατάφερα να ηρεμήσω και να κάνω πράγματα τα οποία πίστευα ότι μπορώ να τα κάνω".

Για το μέλλον μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους: "Ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν, ακόμη είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, δεν είναι η ώρα για να μιλήσουμε για αυτό το πράγμα. Θα μιλήσουμε άλλη φορά για το επόμενη βήμα".

Το μήνυμα του προς τον κόσμο του Ολυμπιακού: "Tο έχω ξαναπεί και θα το ξαναπώ. Τους αγάπησα και με αγάπησαν πραγματικά. Με αγάπησαν πραγματικά γιατί πρόσφερα με ειλικρίνεια σε αυτή την ομάδα και έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Το ζεστό του χειροκρότημα όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και το σημερινό, είναι ότι εκτιμούν τον Αντώνη ως ποδοσφαιριστή που έδωσε τα πάντα για την ομάδα τους, αλλά και τον Αντώνη ως άνθρωπο, ο οποίος πρόσφερε τα μέγιστα, πιστεύω, για την αγάπη τους, για τον Ολυμπιακό τους".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ