ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ

Τερατσάνο: "Διαφορετικός ο φετινός τελικός από τον περσινό, θα είμαστε πιο έτοιμοι σε συναισθηματικό επίπεδο"

Ο Πιέτρο Τερατσάνο με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε ματς κόντρα στην Τορίνο | 28 Αυγούστου 2021
Ο Πιέτρο Τερατσάνο με τη φανέλα της Φιορεντίνα σε ματς κόντρα στην Τορίνο | 28 Αυγούστου 2021 @2021 RICCARDO DE LUCA/AP IMAGES

Η Φιορεντίνα επιστρέφει στον τελικό του Conference League έναν χρόνο μετά από την ήττα της από την Γουέστ Χαμ και ο Πιέτρο Τερατσάνο εξέφρασε την πίστη του πως οι άνθρωποι των βιόλα έχουν όλοι τους διδαχτεί από την οδυνηρή ήττα στην Πράγα.

Η σεζόν 2022-23 θα μπορούσε να γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Φιορεντίνα αφού πήρε μέρος σε δύο τελικούς, όμως το φινάλε ήταν πικρό αφού απώλεσε τόσο το τρόπαιο του Conference League χάνοντας από την Γουέστ Χαμ όσο και εκείνο του Coppa Italia βγαίνοντας χαμένη στη μονομαχία της με την Ίντερ.

Φέτος, δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία στους βιόλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αφού μετά από μία εξαιρετική πορεία έφτασαν εκ νέου στον τελικό του Conference League, με το σύνολο του Βιτσέντσο Ιταλιάνο να καλείται πλέον να νικήσει τον Ολυμπιακό το βράδυ της 29ης Μαΐου στην "AEK Arena" για να κατακτήσει το τρόπαιο.

Για τον Πιέτρο Τερατσάνο, κάτι τέτοιο είναι εφικτό αφού υπάρχει για την Φιορεντίνα η γνώση από το περσινό πάθημα. "Ο τελικός του Conference;

Η αναμονή μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, σε στιγμές ηρεμίας τη νιώθεις ακόμη περισσότερο. Τώρα έχουμε μία σημαντική υποχρέωση στο Κάλιαρι, κατόπιν θα πάμε απευθείας στην Αθήνα για να πάρουμε μέρος σε έναν τελικό που για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικός.

Εν τω μεταξύ πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα γιατί αυτό σου δίνει τη βεβαιότητα ότι θα παίξεις και τη νέα σεζόν στην Ευρώπη.

Είναι σαφές ότι έχουν ήδη γίνει αναφορές μέσα στην ομάδα για τον τελικό, είναι κάτι πολύ σημαντικό τόσο για εμάς όσο και για την πόλη, είναι φυσιολογικό εκεί να υπάρχουν οι περισσότερες σκέψεις", τόνισε σε συνέντευξή του σε ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό ο έμπειρος πορτιέρε, και συμπλήρωσε:

"Μετά τον περυσινό τελικό, ξέρουμε ήδη τι μας περιμένει, αυτό που ζήσαμε πέρυσι από άποψη συναισθήματος θα μας δώσει μία πολύ μεγάλη βοήθεια για τον φετινό τελικό.

Σε συναισθηματικό επίπεδο θα φτάσουμε πιο έτοιμοι, θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι σε σύγκριση με πέρυσι. Άλλωστε κάθε τελικός είναι ξεχωριστός και αυτά που έχουν προηγηθεί, έχουν σχετικά μικρή σημασία".

TAGS ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ