ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Γέροι για φίλημα

Γέροι για φίλημα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η σημασία παικτών όπως οι Φουστέρ και Καμπιάσο στο ρόστερ του Ολυμπιακού, η ηρεμία που εξασφάλισαν στο Λιμάνι για τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας και το "Γ. Καραϊσκάκης" που εξέθεσε ανεπανάληπτα τον Σταύρο Κοντονή.

Με αυτό το 3-1 επί του Παναθηναϊκού στο Φάληρο το βράδυ της Κυριακής (13/3), ο Ολυμπιακός μπορεί πλέον να χαρεί όπως θα ήθελε την κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Κακά τα ψέμματα, ένα άσχημο αποτέλεσμα απέναντι στο "τριφύλλι" θα έφερνε γκρίνια στα ενδότερα της ομάδας και τις τάξεις των οπαδών, αφού είναι δεδομένο ότι ανεξαρτήτως βαθμολογικής διαφοράς, η έκβαση αυτών των αναμετρήσεων μετράει πολύ στη σούμα της χρονιάς.

Ο Σίλβα έκανε το 5/6 στα φετινά ντέρμπι, με τέρματα 12 υπέρ και 3 κατά, σε ένα παιχνίδι που άρχισε στραβά για τον Ολυμπιακό από τη στιγμή που βρέθηκε μόλις στο 3ο λεπτό πίσω στο σκορ μετά το γκολ του Μπεργκ.

Οι Πειραιώτες έκαναν ώρα να συνέλθουν, γλίτωσαν ένα δεύτερο τέρμα χάρη στην ενστικτώδη αντίδραση του Ρομπέρτο στο εξ επαφής πλασέ του Ταυλαρίδη στο 28' και βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης χάρη σε κάτι... κουρασμένα παλικάρια.

Η σημασία παικτών όπως οι Φουστέρ και Καμπιάσο

Το ρολόι σημάδευε το 38ο λεπτό, όταν ο Φουστέρ επάνω στην κίνηση βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής. Λίγο το βρεγμένο χόρτο, λίγο η κλίση του σώματος που είχε ο Ισπανός, έκαναν δύσκολη την εκτέλεση σε πρώτο χρόνο. Οι 9 στους 10 παίκτες πάντα επιλέγουν να γυρίσουν το σώμα τους και να σουτάρουν από εκείνο το σημείο.

Όχι όμως και ο Φουστέρ, που έβγαλε το ψωμί του στο ποδόσφαιρο χάρη στην οξυδέρκεια που τον διακρίνει. Λειτουργώντας με καθαρό μυαλό, έσπασε την μπάλα στον Καμπιάσο, που με ξερό σουτ έφερε το ματς στα ίσα. Μια εξέλιξη που ανακούφιζε σε μεγάλο βαθμό τους Πειραιώτες, που πήγαν στα αποδυτήρια έχοντας τουλάχιστον ισοφαρίσει το παιχνίδι.

Φουστέρ και Καμπιάσο συνδυάστηκαν για ένα γκολ περίπου 69 ετών, σαν το παλιό καλό κρασί. Προ δύο εβδομάδων στην Τούμπα, οι δύο τους είχαν σκοράρει από μια φορά, ανατρέποντας το εις βάρος 1-0 του Ολυμπιακού.

Ο Ισπανός έχει αποδείξει εδώ και μια εξαετία με τα "ερυθρόλευκα" ότι είναι παίκτης που δεν κρύβεται στα μεγάλα ματς. Δεν τον καταπίνει ούτε το άγχος, ούτε το βάρος της φανέλας. Με πολλά και σημαντικά γκολ σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι ο τύπος του παίκτη που πάντα κάτι θα σου δώσει στα κρίσιμα.

Για τον Αργεντίνο δεν χρειάζεται να γράψουμε κάτι. Αλίμονο αν ένας ποδοσφαιριστής της ποιότητας και των παραστάσεων του, που έχει αγωνιστεί σε ντέρμπι Ρεάλ - Μπαρτσελόνα, Ίντερ - Γιουβέντους, Ρίβερ Πλέιτ - Μπόκα, είχε το παραμικρό πρόβλημα να ξεχωρίσει στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός.

Και δεν είναι μόνο η όποια αγωνιστική προσφορά τους. Φουστέρ και Καμπιάσο λειτουργούν στο Αθλητικό Κέντρο Ρέντη με ηγετικό τρόπο. Στα καλά, στα άσχημα, στα δύσκολα, είναι παίκτες που θα βγουν μπροστά. Ο επαγγελματισμός τους και ο σεβασμός που τρέφουν για τον σύλλογο είναι στοιχεία πολύτιμα για τον Ολυμπιακό.

Δύσκολα βρίσκεις πλέον ποδοσφαιριστές με τέτοια νοοτροπία. Το να παραμείνουν αμφότεροι για έναν ακόμη χρόνο στο Λιμάνι (οι φίλοι του Ολυμπιακού τους ψήφισαν μέσα στους 5 κορυφαίους "ερυθρόλευκους" του ντέρμπι - 1ος ο Αργεντίνος, 4ος ο Φουστέρ), μόνο κέρδος μπορεί να φέρει στους "ερυθρόλευκους". Άλλωστε το αξίζουν και με το παραπάνω. Τέτοιοι... γέροι είναι πάντα απαραίτητοι.

Εξέθεσε τον Κοντονή το "Γ. Καραϊσκάκης"

Τα όσα (δεν) συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" εξέθεσαν ανεπανόρθωτα τον Σταύρο Κοντονή και την απόφαση του να ματαιώσει την διοργάνωση του Κυπέλλου, επειδή στον ημιτελικό της Τούμπας οι οπαδοί του ΠΑΟΚ τα έκαναν γης μαδιάμ.

Είναι πράγματι εκπληκτικό, ότι ο Υφυπουργός αθλητισμού προχώρησε στην συγκεκριμένη κίνηση επειδή υπάρχουν ΠΑΕ ανίκανες να διοργανώσουν με ασφάλεια ένα ποδοσφαιρικό παιχνίδι στο γήπεδο τους.

Με την ίδια λογική, από την στιγμή που στη μεγάλη έξοδο του Πάσχα υπάρχουν ασυνείδητοι οδηγοί, που πιάνουν τιμόνι μεθυσμένοι ή αγνοούν τον ΚΟΚ, ο υπουργός συγκοινωνίας θα πρέπει να δώσει εντολή να κλείσουν τα διόδια και να μην πάει κανένας πουθενά!

Σε τελική ανάλυση και επειδή είναι ανώφελο να μπαίνει ο οποιοσδήποτε σε διαδικασία να εξηγήσει το αυτονόητο, ο Ολυμπιακός έχει βάλει πλέον πολύ δύσκολα στον Σταύρο Κοντονή.

Γιατί στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" οι Πειραιώτες ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΑΝ, με την άψογη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού που μύριζε μπαρούτι εξαιτίας όσων είχαν προηγηθεί.

Η αποστολή του Παναθηναϊκού πήγε και έφυγε από το Φαληρικό γήπεδο χωρίς το παραμικρό πρόβλημα, η προθέρμανση των παικτών του "τριφυλλιού" έγινε σε... εκκλησιαστικό περιβάλλον, το παιχνίδι διεξήχθη χωρίς να συμβεί το παραμικρό. Όλα κύλησαν με τον τρόπο που θα έπρεπε να συμβαίνει σε κάθε γήπεδο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί και το έκανε. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί και διακόπτεται το Κύπελλο. Αυτή την εκπληκτική λογική του Υφυπουργού Αθλητισμού ακόμη προσπαθούν να καταλάβουν στο Λιμάνι. Και τώρα σίγουρα θα τον προβλημάτισαν περισσότερο, καθώς στερεύουν οι δικαιολογίες. Ή καλύτερα, εξαφανίστηκαν...

Είναι απίθανο πραγματικά, αλλά αντί να τιμωρεί όσους βάζουν μπουρλότο στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αδυνατούν να τηρήσουν τα βασικά στο γήπεδο τους, ο Σταύρος Κοντονής τιμωρεί το ίδιο το ποδόσφαιρο. Η ουσία είναι ότι μετά την διεξαγωγή του ντέρμπι στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" κάτω από ιδανικές συνθήκες, ο Σταύρος Κοντονής έχει εκτεθεί πανηγυρικά.

Η επόμενη μέρα

Πλέον ο Ολυμπιακός θα πορευθεί με ηρεμία στο υπόλοιπο της σεζόν, περιμένοντας ενδεχομένως τις όποιες εξελίξεις αφορούν το Κύπελλο Ελλάδας. Στα ματς της Super League που απομένουν έως τη λήξη, είναι σίγουρο ότι ο Μάρκο Σίλβα θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν χρησιμοποίησε αρκετά μέχρι σήμερα.

Παράλληλα, στο Λιμάνι θα έχουν την ευκαιρία να προχωρήσουν σιγά σιγά στον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν, έχοντας ως σύμμαχο τον χρόνο και την απουσία πίεσης. Δύο στοιχεία που θα πρέπει να εκμεταλλευθούν, αφού υπάρχει η δυνατότητα.

Είναι πολύ πιθανό ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει την είσοδο του στους ομίλους του επόμενου Champions League μέσω των play offs της διοργάνωσης, κάτι που σημαίνει ότι πρέπει να κάνει γρήγορα τις κινήσεις του το καλοκαίρι για να προλάβει να παρουσιαστεί έτοιμος αγωνιστικά.

Οι "ερυθρόλευκοι" εντός συνόρων δεν αντιμετώπισαν ιδιαίτερα προβλήματα, ήταν ανταγωνιστικοί στο Champions League αλλά απογοήτευσαν στο Europa. Με εξαίρεση το τελευταίο δεν πήγε άσχημα η σεζόν, ωστόσο είναι δεδομένο ότι τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Ολυμπιακός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για σκληρότερες μάχες, κάτι που αυτομάτως σημαίνει ότι η ανάγκη ποιοτικής βελτίωσης του ρόστερ κρίνεται επιβεβλημένη. Και στην παρούσα η φάση, οι Πειραιώτες έχουν όλη την άνεση του χρόνου για να κινηθούν όσο πιο στοχευμένα γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η προφητεία του Σιόβα

Καμπιάσο ο κορυφαίος του Ολυμπιακού

Το άλλο πρόσωπο του ντέρμπι

Πανηγύρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο Ντάρμπισιρ

Το "ευχαριστώ" της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον κόσμο

Αυτοί δεν χαμπαριάζουν

Μαρινάκης: "Συγχαρητήρια για τη νίκη"

Τσίκινης: "Κανονικό το γκολ του Καμπιάσο"

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Δύο γκολ στο φινάλε ο Ολυμπιακός, 3-1 τον Παναθηναϊκό

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ