OPINIONS

Η προφητεία του Σιόβα

Η προφητεία του Σιόβα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Στέφανος Λεμονίδης γράφει για το κλίμα στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, για τη φιέστα, για την παραδοχή των Παναθηναϊκών όσον αφορά την καλή ατμόσφαιρα, αλλά και την παράνοια του Στραματσόνι και την άκαιρη διαιτητοκουβέντα.

Δυο ήταν τα σημαντικά στοιχεία του μεγάλου ντέρμπι του Πειραιά , η φιέστα που έκανε ο Ολυμπιακός με τη λήξη του αγώνα(προηγήθηκε η προφητεία του Δημήτρη Σιόβα), αλλά και η συμπεριφορά του κόσμου, αφού στον αγωνιστικό χώρο το μόνο που έπεσε επί τρεις ώρες ήταν η...βροχή.

Πάμε να τα δούμε ένα-ένα και να μεταφέρουμε το κλίμα που επικρατούσε στο στρατόπεδο του πρωταθλητή, αλλά πρώτα θα γυρίσουμε το χρόνο στις 2 Μαρτίου και στο τσάρτερ της επιστροφής από τη Θεσσαλονίκη, μετά τη νίκη στην Τούμπα. Στη... γαλαρία του αεροπλάνου βρέθηκαν μεταξύ των άλλων ο Δημήτρης Σιόβας, ο Κώστας Φορτούνης και ο Στέφανος Καπίνο. Σχολίαζαν τα πάντα, τις μαλαματίνες, τις νταμιτζάνες που έπεφταν στον αγωνιστικό χώρο, αλλά σε κάποια στιγμή ο Σιόβας μονολογούσε "ποιός ΠΑΟΚ και ποιο κύπελλο; Να δείτε που ο Κοντονής θα διακόψει τη διοργάνωση. Η ουσία είναι να ρίξουμε τρία γκολ στον Παναθηναϊκό και να κάνουμε καλές διακοπές".

Ε, αυτό ήταν και το κύριο θέμα συζήτησης στον Ολυμπιακό με τη λήξη του ντέρμπι. Όλοι μιλούσαν για την ανατροπή, αλλά και τη φιέστα που έγινε με το τελευταίο σφύριγμα. "Ήταν η καλύτερη φιέστα των τελευταίων χρόνων. Θα κάνουμε καλές διακοπές" έλεγαν στα αποδυτήρια "και ανατροπή και νίκη και δυο γκολ στο φινάλε, που μπορούσαν να γίνουν και τρία". Η προφητεία του Σιόβα έγινε πραγματικότητα. Ο Ολυμπιακός κέρδισε με εκκωφαντικό τρόπο και όλοι, μα όλοι παραδέχτηκαν την καταπληκτική ατμόσφαιρα Τσάμπιονς Λιγκ, που υπήρχε στο Καραϊσκάκης.

Από που να αρχίσουμε; Από την προθέρμανση του Παναθηναϊκού, όταν ο κόσμος αποδοκίμαζε τον Λέτο κάθε φορά που αστοχούσε στα σουτ προς την εστία του Στιλ; Κι όταν ο Αργεντινός το έπαιξε Παναθηναϊκάρας και έδειξε το τριφύλλι και το φίλησε, απλά εντάθηκαν οι αποδοκιμασίες. Δεν πετάχτηκε το παραμικρό, όπως και καθ' όλη της διάρκεια του αγώνα. Κι όπως εύστοχα επισήμανε ο Θόδωρος Ρούσσος "το μόνο που έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, ήταν η βροχή". Ο Λέτο προκάλεσε, ο κόσμος δεν αντέδρασε.

Πάμε στους πανηγυρισμούς των παικτών του Παναθηναϊκού, που το γλέντησαν με τη ψυχή τους και καλά έκαναν. Πάλι δεν πετάχτηκε το παραμικρό, ενώ δεν γινόταν το ίδιο όταν οι παίκτες του Ολυμπιακού χαιρόταν σε αντίπαλες έδρες. Θυμηθείτε ακόμη τι έγινε όταν ο Λαζαρίδης έκανε τη χειρονομία να σωπάσουν οι οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Του πέταξαν αναπτήρα και μπουκάλι. Να πάμε και στο μπάσκετ, όταν ο Σπανούλης έβαλε τρίποντο στο ΟΑΚΑ και έκανε τη γνωστή χειρονομία "δεν σας ακούω". Είχαμε εισβολή οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ενώ και σοβαροί συνάδελφοι έλεγαν ότι προκάλεσε. Αν είναι δυνατόν. Και να κλείσουμε με το περσινό γκολ του Ντομίνγκες στη Λεωφόρο, κι ας μην ήταν ούτε ισοφάρισης, ούτε νικητήριο. Κόλασηηηηηηηηηηηηηηηηηηη. Θα μου πείτε ότι γράφουμε για τα αυτονόητα, αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν ισχύει ούτε το αυτονόητο.

Με τη λήξη του αγώνα λοιπόν πήγαμε στην μικτή ζώνη, όπου τόσο ο Αμπέντ, όσο και ο Στιλ χαρακτήρισαν ιδανική την ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης. Και δεν ήταν μόνο αυτοί, αλλά και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του Παναθηναϊκού που ευχαριστούσαν τους συναδέλφους του Ολυμπιακού για τη φιλοξενία. Και ο Αλαφούζος ψέλλιζε για καλή ατμόσφαιρα, άσχετα αν δεν το είπε επίσημα..Η ατμόσφαιρα σε Τούμπα, Λεωφόρο, σε σύγκριση με το Καραϊσκάκης; Η μέρα με τη νύχτα.

Και η αποστολή του Παναθηναϊκού ήρθε και έφυγε από το Καραϊσκάκης, χωρίς να συμβεί το παραμικρό, λες και ήταν η αποστολή του Πέρα Ταταύλα. Μόνο ο κακομοίρης ο Ζέκα μπερδεύτηκε στην αποχώρηση και πήγε να μπει στο λεωφορείο του Ολυμπιακού, αλλά μόλις είδε τα χρώματα, άλλαξε κατεύθυνση.

Το μόνο αρνητικό του ντέρμπι ήταν η συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού στη μικτή ζώνη. Ουδείς πέρασε να πει μια κουβέντα στους δημοσιογράφους, σε αντίθεση με αυτούς του Παναθηναϊκού, που στάθηκαν και απάντησαν σε όλες τις ερωτήσεις, Βέβαια, αυτό είναι γενικό φαινόμενο, που πρέπει να απασχολήσει το πειραϊκό κλαμπ, γιατί δεν συνάδει με σύλλογο που έχει συνεχή παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Και μιλάμε για συμπεριφορά μετά από μεγαλειώδη νίκη. Φαντασθείτε τι θα γινόταν αν έχαναν...

Ένα άλλο θέμα που σχολιάστηκε ήταν η συμπεριφορά του Λέτο. Παρά την χρόνια αποχή του από τα γήπεδα, έδειξε την κλάση του, έχει μπολιαστεί όμως κι αυτός με την αίσθηση του αδικημένου, όπως και όλοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού. Σε κάθε φάση διαμαρτυρόταν, έχανε το μυαλό του, έβριζε ως και τα σημαιάκια του κόρνερ. Και όπως μας έλεγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού το ίδιο έκανε όλος ο πάγκος του τριφυλλιού, ενώ ο Αργεντινός είχε μόνιμα στο στόμα του την έκφραση "mother fuckers".

Tον γέλωτα προκάλεσε και η αρχική δήλωση του Στραματσόνι : "Παίξαμε καλά, αλλά κάθε αγώνας αποτελείται από επεισόδια, από φάσεις. Ευτυχώς ή δυστυχώς αποτελείται από φάσεις και επεισόδια. Παίξαμε καλά, το παιχνίδι ήταν αυτό που είδαμε. Λυπάμαι για το ελληνικό ποδόσφαιρο, που θα μπορούσε πραγματικά να εξελιχθεί πολύ περισσότερο". Το παλικάρι ήταν σε άλλο γήπεδο, σε παραζάλη, μετά την ήττα.

Kαι όσον αφορά τη διαιτησία του Κύζα, τι να πούμε; Είναι ανάξιο σχολιασμού να ασχολούμαστε με λάθη του διαιτητή και οτιδήποτε κι αν ειπώθηκε είναι στο πλαίσιο της μιζέριας που χαρακτηρίζει όλους μα όλους τους αντίπαλους του Ολυμπιακού. Πέρυσι για παράδειγμα, όταν ο ΠΑΟΚ ξέφυγε 5 βαθμούς, όλα ήταν καλώς καμωμένα, μόλις πήρε κεφάλι ο Ολυμπιακός ξανάγινε αναξιόπιστο το πρωτάθλημα. Έλεος.

ΥΓ1: Πολλές φορές το ποδόσφαιρο προκαλεί φρενίτιδα, σε βγάζει έξω από τον εαυτό σου, ακόμη κι αν είσαι "Comme il faux". Ρωτήσαμε μετά το τέλος του ματς φίλους γιατρούς, δικηγόρους, επιστήμονες, αν τραγουδούσαν κι αυτοί το υβριστικό σύνθημα κατά του Αλαφούζου μετά το 3-1, κι απάντησαν συνεσταλμένα και δειλά "ναι".

ΥΓ2: Η ατμόσφαιρα στο Καραϊσκάκης ήταν μια απάντηση στον Σταύρο Κοντονή που ματαίωσε τη διοργάνωση του Κυπέλλου. Ελπίζουμε να είδε το ματς και να άλλαξε γνώμη, να ξέφυγε από το τριπάκι που αποτελεσματικά πέρασαν οι Παοκτζήδες "για τη βία φταίει η προκλητική διαιτησία". Η ατζέντα πρέπει να αλλάξει καθώς "για τη βία φταίνε οι κακοί ανεξέλεγκτοι οπαδοί που έχουν ομήρους τον Σαββίδη και τον Αλαφούζο και πιστεύουν ότι αυτοί κάνουν κουμάντο στην ομάδα . Κανένας άλλος".

Διαβάστε ακόμα:

Σίλβα: "Ο κόσμος μας βοήθησε να κερδίσουμε"

Η κριτική των παικτών του Ολυμπιακού

Πανηγυρισμοί με το "Πιο ωραία στην Ελλάδα" στον Ολυμπιακό!

Οι πανηγυρισμοί των φίλων του Ολυμπιακού στα γκολ

Στα αποδυτήρια για συγχαρητήρια ο Μαρινάκης

Σίλβα: "Καλύτερος παίκτης μας ο κόσμος"

Το "ευχαριστώ" της ΠΑΕ Ολυμπιακός στον κόσμο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ