ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αφελάι, η καψούρα του Μίτσελ

Αφελάι, η καψούρα του Μίτσελ

Ο Ιμπραχίμ Αφελάι έρχεται το Σάββατο (9/8) στην Ελλάδα και ο Μίτσελ είναι απόλυτα ικανοποιημένος με αυτή την εξέλιξη, καθώς ο παίκτης αποτελούσε διακαή πόθο του Ισπανού τεχνικού. Ψηλά στην λίστα για φορ ο Μήτρογλου.

Ιατρικές εξετάσεις και υπογραφές. Αυτά απομένουν προκειμένου να επισημοποιηθεί η μετακίνηση του Ιμπραχίμ Αφελάι από την Μπαρτσελόνα στον Ολυμπιακό. Οι "ερυθρόλευκοι" αναζητούσαν διακαώς έναν ποιοτικό εξτρέμ για το ρόστερ τους και τον βρήκαν στο πρόσωπο του 28χρονου Ολλανδού.

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε στην υπόθεση, είναι πως ο Αφελάι αποτελούσε την... καψούρα του Μίτσελ. Ο Ισπανός τεχνικός έχει σε απεριόριστη εκτίμηση τις ικανότητες του παίκτη, θεωρώντας πως πρόκειται για ιδανική περίπτωση ποδοσφαιριστή όσον αφορά τα στοιχεία του παιχνιδιού του και τον τρόπο που "κουμπώνουν" στην αγωνιστική φιλοσοφία του Ολυμπιακού.

Έρχεται και υπογράφει ο Αφελάι

Οι Πειραιώτες δούλευαν την συγκεκριμένη μεταγραφή εδώ και 15 ημέρες, δίχως ωστόσο να διαρρέουν κάτι προς τα έξω. Βρίσκονταν σε συνεννόηση με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα και πληροφορήθηκαν πως ο 28χρονος εξτρέμ είναι σε πολύ καλή κατάσταση ακολουθώντας κανονικά την προετοιμασία της ισπανικής ομάδας.

Οι καλές σχέσεις των δύο συλλόγων αλλά και αυτές του Ολυμπιακού με τον Μίνο Ραϊόλα (έχει τα δικαιώματα του παίκτη), έφεραν την συμφωνία ανάμεσα στις εμπλεκόμενες πλευρές. Ο διάσημος ατζέντης του Ολλανδού άσου έπαιξε και αυτός σημαντικό ρόλο στην ολοκλήρωση του deal.

Ποιο όμως θα είναι το συμβόλαιο που θα υπογράψουν Ολυμπιακός και Αφελάι; Κατ' αρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως πρόκειται για κανονική μεταγραφή, αφού το συμβόλαιο του 28χρονου εξτρέμ με την Μπαρτσελόνα έληγε το καλοκαίρι του 2015, οπότε αυτομάτως δεν θα μπορούσε να προκύψει δανεισμός.

Ωστόσο οι "ερυθρόλευκοι" ήρθαν σε μια συμφωνία που τους αφήνει απόλυτα καλυμμένους σε περίπτωση που για κάποιον λόγο δεν μείνουν ικανοποιημένοι από τον παίκτη. Έτσι λοιπόν ο Αφελάι θα υπογράψει μεν τριετές συμβόλαιο αλλά με την μορφή του 1+2 χρόνια, με την οψιόν να είναι του Ολυμπιακού.

Ψάχνει την αναγέννηση στον Ολυμπιακό

Επαναλαμβάνουμε, ο όρος δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την Μπαρτσελόνα και ο παίκτης θα ανήκει 100% στον Ολυμπιακό. Εφόσον όλα κυλήσουν ιδανικά στην συνεργασία των Πειραιωτών με τον Ολλανδό εξτρέμ την προσεχή αγωνιστική περίοδο, τότε θα ενεργοποιηθεί η οψιόν το καλοκαίρι του 2015 και οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν μαζί για ακόμη 2 χρόνια, μέχρι το καλοκαίρι του 2017.

Τελειώνει με φορ, ψηλά στην λίστα ο Μήτρογλου

Επόμενος στόχος για τον Ολυμπιακό είναι φυσικά η απόκτηση ενός σέντερ φορ ώστε να πλαισιωθεί ιδανικά η γραμμή κρούσης της πειραϊκής ομάδας. Εν αναμονή των εξελίξεων με τον Άλαν Πουλίδο , οι "ερυθρόλευκοι" είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν την επίθεση τους με έναν στράικερ υψηλής κλάσης που θα δώσει λύσεις και το φυσικά το εύκολο γκολ.

Και σε αυτή την υπόθεση βρίσκεται ψηλά στην λίστα ένας όχι και τόσο παλιός γνώριμος των Πειραιωτών. Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Μήτρογλου, ένα κεντρικό επιθετικό που δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού μόλις τον περασμένο Γενάρη αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, έχοντας προηγουμένως... οργιάσει στο πρώτο μισό της περιόδου 2013-14 σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα πράγματα όμως στην Φούλαμ δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε και το Λονδίνο αποδείχθηκε όντως μουντό για τον διεθνή φορ. Φυσικά δεν είναι ο μοναδικός παίκτης που απασχολεί τον Ολυμπιακό στην συγκεκριμένη θέση, είναι όμως μια σίγουρη και δοκιμασμένη λύση, που δεν χρειάζεται προσαρμογή και γνωρίζει καλά τα κατατόπια στο Λιμάνι.

Γι' αυτό και είναι ψηλά στην λίστα των "ερυθρολεύκων", που ωστόσο θα πρέπει να βρουν την σωστή φόρμουλα στις διαπραγματεύσεις τους με την Φούλαμ ώστε να πραγματοποιηθεί η επιστροφή του Κώστα Μήτρογλου στο... φυσικό του περιβάλλον.

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ