ΑΕΚ

Βάργκας στο Sport24.gr: "Δοκιμάσαμε στην προπόνηση τη φάση του πρώτου γκολ"

Βάργκας στο Sport24.gr: "Δοκιμάσαμε στην προπόνηση τη φάση του πρώτου γκολ"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ρόναλντ Βάργκας εξήγησε στο Sport24.gr πώς ο ίδιος και οι συμπαίκτες του δοκίμασαν στην προπόνηση τη φάση και την κίνηση στο γκολ του Μάνταλου, αποδίδοντας στην ενότητα το μυστικό της φετινής ΑΕΚ.

Ήταν ο άνθρωπος των ντέρμπι για τη φετινή ΑΕΚ. Ο Βενεζουελάνος μέσος της Ένωσης, Ρόναλντ Βάργκας, με δικά του γκολ χάρισε τρεις νίκες στο πρωτάθλημα επί Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Στον τελικό Κυπέλλου μπορεί να μη βρήκε δίχτυα, αλλά έβαλε το... πόδι του ώστε να βρουν οι συμπαίκτες του.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Ο "Ρονίτα" μίλησε μετά τη λήξη του τελικού και την κατάκτηση του 15ου Κυπέλλου από την ΑΕΚ, στο Sport24.gr, εξήγησε πως η φάση και η κίνηση στο πρώτο γκολ ήταν κάτι που είχε δοκιμαστεί στην προπόνηση και ξεκαθάρισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του απέδειξαν - στα δύο ματς με τον Ολυμπιακό - πώς είναι σε καλύτερο επίπεδο.

- Πρώτη σεζόν σου στην Ελλάδα, η οποία συνοδεύτηκε με την κατάκτηση ενός τίτλου...

"Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί η κατάκτηση του Κυπέλλου ήταν ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει από την αρχή της σεζόν. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να παλέψουμε για το πρωτάθλημα, γιατί ο Ολυμπιακός έκανε πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά χάρη στο Θεό κατακτήσαμε το Κύπελλο. Ήταν πολύ σημαντικό για την ομάδα ως σύλλογο, για τους οπαδούς μας, για εμάς τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές".

- Από τα πόδια σου ξεκίνησε το πρώτο γκολ της ομάδας, του Πέτρου (σ.σ Μάνταλου). Τι είδες σε εκείνη τη φάση, την κίνηση του Τζεμπούρ και του Μάνταλου;

"Φυσιολογικά, το είχαμε δοκιμάσει όλη την εβδομάδα και βγήκε ακριβώς όπως το είχαμε δοκιμάσει. Αυτό είναι το σημαντικό"

- Το "κλειδί" για να νικήσει η ΑΕΚ και να πάρει το Κύπελλο, ποιο ήταν;

"Νομίζω η ενότητα που είχαμε σήμερα. Κι όχι μόνο σήμερα, αλλά όλη τη χρονιά. Και ήταν δύσκολο. Είχαμε πολλά πράγματα που διέκοψαν τη κανονικότητα, αλλά σηκώσαμε κεφάλι και δεν χάσαμε ποτέ την ενότητα στα αποδυτήρια. Αυτό ήταν το "κλειδί", για μένα".

- Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό, δύο φορές μάλιστα, αυτή τη σεζόν. Απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό;

"Ναι, κοίταξε, το σημαντικό είναι ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και ότι αποδεικνύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα. Αυτό είναι το σημαντικό και γι' αυτό είμαστε εδώ. Και το δείξαμε και σήμερα"

- Η ΑΕΚ πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, άλλαξε τρεις προπονητές. Ποιο είναι αυτό το μυστικό που κράτησε την ομάδα ενωμένη;

"Εδώ είναι η δύναμη της ομάδας, των αποδυτηρίων. Όταν αλλάζει ο προπονητής, τα πράγματα γίνονται περίπλοκα. Αλλά στα αποδυτήρια υπήρχε ενότητα. Έτσι σηκώσαμε κεφάλι και προχωρήσαμε μπροστά σε όλες τις δύσκολες στιγμές".

- Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τη συνέχεια; Η ΑΕΚ είναι στην τρίτη θέση των Playoffs, με ένα ματς λιγότερο. Έχει στόχο την πρώτη για να παίξει στα προκριματικά του Champions League. Μπορεί να τα καταφέρει;

"Ναι, σήμερα κατακτήσαμε το Κύπελλο, αλλά σε τρεις ημέρες παίζουμε ξανά. Για τα Playoffs, νομίζω ότι η σημερινή κατάκτηση θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο"

- Η ΑΕΚ νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό φέτος. Για εσένα φάνηκε ότι το ρόστερ της ΑΕΚ είναι στο ίδιο επίπεδο ή και καλύτερο από αυτό του Ολυμπιακού;

"Ναι, ξεκάθαρα. Νομίζω το δείξαμε και στο σημερινό ματς και στο εντός έδρας πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ