ΑΕΚ

Ένα τρελό, τρελό πούλμαν

Ένα τρελό, τρελό πούλμαν
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα τεράστιο πάρτι στήθηκε στη Νέα Φιλαδέλφεια με πρωταγωνιστές τους παίκτες της ΑΕΚ, το πούλμαν, το κύπελλο και τον κόσμο. Πως "κόπηκαν" τα μπουζούκια. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Όσο οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είχαν γίνει ένα κουβάρι στα αποδυτήρια μετά τον τελικό, για να πανηγυρίσουν το κύπελλο, στο ΟΑΚΑ έφτασε η ενημέρωση πως η Νέα Φιλαδέλφεια είχε πλημμυρίσει από χιλιάδες κόσμο. Και έτσι η απόφαση για τον επόμενο σταθμό της γιορτής, ελήφθη εν ριπή οφθαλμού, με προτροπή και του ίδιου του Δημήτρη Μελισσανίδη. Άλλωστε η σκέψη αυτή έτσι κι αλλιώς υπήρχε ακόμα και προ του τελικού.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

Το πούλμαν με τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ξεκίνησε από το ΟΑΚΑ αρκετά λεπτά μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, καθώς έπρεπε να ολοκληρώσει τη συνέντευξη Τύπου ο Στέλιος Μανωλάς και ο Πέτρος Μάνταλος. Τόσο αργά το βράδυ μιας μέρας όπως είναι η Τρίτη, οι δρόμοι ήταν χωρίς κίνηση. Το πούλμαν με το κύπελλο στο μπροστινό παρμπρίζ και τους ποδοσφαιριστές να είναι σχεδόν όλοι πάνω στα καθίσματα και να τραγουδάνε συνθήματα, έφτασε σχεδόν μέσα σ’ ένα τέταρτο χαμηλά στην Δεκελείας, μέσα εθνικής οδού. Και από εκεί ξεκίνησε το… πάρτι.

Η λεωφόρος Δεκελείας, πριν καν το ύψος του γηπέδου, ήταν γεμάτη από κόσμο και το πούλμαν μπλοκαρίστηκε. Τότε η οροφή άνοιξε και ο πρώτος που ανέβηκε ήταν ο Χρήστος Αραβίδης. Τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι. Ενώ όσοι παίκτες της ΑΕΚ είχαν μείνει μέσα στο πούλμαν, κτυπούσαν τα παράθυρα. Την ίδια στιγμή ο Αραβίδης σήκωνε τα χέρια και έκανε κυριολεκτικά… κερκίδα.

Το πούλμαν προχωρούσε αργά ανάμεσα σε χιλιάδες οπαδούς της ΑΕΚ και οι παίκτες που πλέον είχαν κατέβει από την οροφή, είχαν στήσει ένα τρελό γλέντι στο εσωτερικό. Χόρευαν στους ρυθμούς των συνθημάτων του κόσμου, ενώ κάποια στιγμή οι περισσότεροι βρέθηκαν χωρίς μπλούζες.

Ανταποκρίθηκε στην λαϊκή απαίτηση

Οι οπαδοί της ΑΕΚ φώναζαν εν χορώ το όνομα του Ράφικ Τζεμπούρ. Και ο Αλγερινός επιθετικός έφτασε μέχρι το μπροστινό μέρος του πούλμαν, άρχισε να τραγουδά μαζί τους συνθήματα, ενώ έκανε και τον γνωστό πανηγυρισμό του με το… πολυβόλο. Μάλιστα και αυτός είχε βρεθεί χωρίς μπλούζα από τον… χαμό που γινόταν μέσα στο πούλμαν.

Περίπου 1,5 ώρα, για 500 μέτρα

Ο κόσμος ήταν τόσος πολύς, που το πούλμαν δυσκολευόταν να περάσει. Ανά δέκα ή 20 μέτρα, μπλοκαριζόταν από τα καπνογόνα και από τα συνθήματα του κόσμου. Και οι παίκτες έβρισκαν την ευκαιρία είτε να ξαναβγούν στην οροφή, είτε ακολουθούν ρυθμικά κτυπώντας τα τζάμια. Μάλιστα οι περισσότεροι από τους ξένους παίκτες, δεν πίστευαν όλο αυτό που έβλεπαν και τραβούσαν συνεχώς φωτογραφίες και βίντεο από το κινητό τους. Το πούλμαν χρειάστηκε περίπου 1,5 ώρα, για να διανύσει μια απόσταση που είναι ενδεχομένως μικρότερη και από τα 500 μέτρα.

«Μπλόκο» στην στροφή, «μπλόκο» και στα μπουζούκια

Το αρχικό πλάνο της διαδρομής, ήταν να στρίψει το πούλμαν και να περάσει μπροστά από το οικόπεδο που θα κτιστεί το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Για λόγους συμβολικούς. Όμως ήταν τόσος πολύς ο κόσμος, που ήταν αδύνατον. Το πούλμαν «μπλοκαρίστηκε» στην στροφή από την Δεκελείας. Με τους παίκτες πάντως να μην πτοούνται και να ανεβαίνουν και πάλι στην οροφή του πούλμαν. Μάλιστα αυτή την φορά, πήραν και μια από τις πολλές φωτοβολίες που είχαν ανάψει οι οπαδοί.

Ωστόσο αυτοί ήταν η τελευταία στάση της «τρελής» αυτής διαδρομής, καθώς το πούλμαν αποχώρησε εν μέσω αποθέωσης από τους οπαδούς. Άλλωστε η ώρα πλέον ήταν περασμένες 2 ξημερώματα Τετάρτης. Και αν νομίζετε πως οι παίκτες έφυγαν από την Νέα Φιλαδέλφεια για να πάνε στα μπουζούκια, κάνετε λάθος. Σκέψη υπήρχε. Αλλά «κόπηκε» από τον Στέλιο Μανωλά. Υπάρχει βλέπετε, ματς για τα πλέι οφ την Παρασκευή (20/5). Και ο τεχνικός της ΑΕΚ έβαλε ακόμα και προπόνηση για σήμερα (18/5) το απόγευμα.

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ