STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σταυροδρόμι τίτλου σε ΟΑΚΑ και Ξάνθη

Σταυροδρόμι τίτλου σε ΟΑΚΑ και Ξάνθη

Το ορεκτικό της 18ης αγωνιστικής ξεκίνησε με νίκες των Αστέρα, ΠΑΟΚ και μια ...βροχερή ισοπαλία στην Κρήτη. Και την Κυριακή έρχεται το κυρίως πιάτο με δύο καθοριστικές αναμετρήσεις για την μάχη του τίτλου: Ξάνθη-Ολυμπιακός και Ατρόμητος-Παναθηναϊκός. Δείτε αναλυτικά το τηλεοπτικό πρόγραμμα και τις αποστολές των ομάδων.

Ο εκτελεστής Κλάους , η γκολάρα του Σολάκη στις καθυστερήσεις και η... πολλή βροχή στο Παγκρήτιο πρωταγωνίστησαν στα Σαββατιάτικα ματς της 18ης αγωνιστικής της Superleague η οποία ολοκληρώνεται με το κυρίως μενού της την Κυριακή (22/1). Και τι μενού! Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός δοκιμάζεται λαβωμένος στην Ξάνθη (η οποία έχει ξεχάσει από πότε έχει να χάσει) με τον Παναθηναϊκό να περιμένει στη γωνία έχοντας βέβαια δύσκολο έργο και αυτός απέναντι στον Μήτρογλου και την υπόλοιπη παρέα του Γιώργου Δώνη στο ΟΑΚΑ.

Δύο αγώνες, δύο 90λεπτα από αυτά που θεωρούνται κλειδί για την μάχη του τίτλου ανάμεσα στους δύο αιώνιους αντιπάλους, την ώρα που οι αυριανοί αντίπαλοί τους έχουν τις δικές τους ανησυχίες αναζητώντας βαθμούς που θα τους ανοίξουν την είσοδο για τα πλέι-οφ!

Ας πάρουμε την 18η αγωνιστική από την αρχή η οποία έγινε σε Τρίπολη και Παγκρήτιο. Το πανέμορφο γκολ του Σολάκη στο 91' έδωσε την 5η σερί εντός έδρας νίκη στον Αστέρα (2-1 τον ΠΑΣ) με τον Άγγελο Αναστασιάδη να ωρύεται για την διαιτησία.

Την ίδια ώρα στο Παγκρήτιο είχαν ανοίξει οι ουρανοί στον αγώνα Εργοτέλης-ΑΕΚ που έληξε ισόπαλος με 1-1. Για το Νίκο Κωστένογλου βέβαια η νέα απώλεια βαθμών ήταν το λιγότερο αφού βλέπει την κατάσταση στην Ένωση να έχει φτάσει στο απροχώρητο. " Σκοινοβατούμε κάθε μέρα", ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του προπονητή της ΑΕΚ μετά το ματς.

Λίγο αργότερα το γκολ του Κλάους Αθανασιάδη ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ προκειμένου να πάρει τη νίκη επί του Πανιωνίου με 1-0 με τον Άκη Μάτζιο να στέκεται στο γεγονός ότι το μοναδικό τέρμα του αγώνα ήταν τυχερό.

Μάχες στα χαμηλά στρώματα...

Το Κυριακάτικο μενού περιλαμβάνει- πέρα από τα δύο σπουδαία ματς κορυφής- τρεις αναμετρήσεις στις οποίες όλες οι ομάδες- πλην του ΟΦΗ- βρίσκονται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας.

Στις 15:00 στο Καυτανζόγλειο η Δόξα Δράμας αναζητάει ένα ...γκολ απέναντι στον Άρη, έχοντας σημειώσει ως τώρα σε 12 αγώνες μόλις ένα τέρμα. Από τη μεριά τους οι κιτρινόμαυροι- που θα παίξουν στην πόλη τους- στοχεύουν στο "διπλό" που θα τους ανεβάσει στην 8η θέση αφήνοντας πίσω τους Πανιώνιο και Αστέρα Τρίπολης.

Την ίδια ώρα στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός ψάχνει την επιστροφή του στα τρίποντα (προέρχεται από δύο σερί ήττες και τέσσερα ματς χωρίς νίκη) απέναντι στην Κέρκυρα. Οι Φαίακες από τη μεριά τους ελπίζουν στην πρώτη εκτός έδρας επικράτηση η οποία και θα τους απομακρύνει από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Περίπου δύο ώρες αργότερα (17:15), ο Λεβαδειακός φιλοξενεί τον ΟΦΗ τον οποίο και νίκησε πριν 20 μέρες στο Γεντί Κουλέ σε εξ' αναβολής αγώνα. Οι πράσινοι επιζητούν τους τρεις βαθμούς που θα τους δώσουν βαθμολογική ανάσα, με τους Κρητικούς να θέλουν το τρίποντο που θα τους φέρει πιο κοντά σε Ατρόμητο, Ξάνθη σε περίπτωση που οι τελευταίοι δεν νικήσουν αύριο.

...και στα υψηλά!

Ωστόσο, όπως αναφέραμε, όλα τα βλέμματα θα συγκεντρωθούν στα δύο ματς που κλείνουν την 18η αγωνιστική και αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κούρσας ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό για το ποιος από τους δύο θα κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Ο Ολυμπιακός είναι στην κορυφή με 40 βαθμούς, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί με 39 και ένα ματς λιγότερο το οποίο θα το δώσει την προσεχή Τετάρτη 25/1 στο Ολυμπιακό Στάδιο απέναντι στον Λεβαδειακό. Συνεπώς αν το τριφύλλι πάρει τόσο το παιχνίδι με τον Ατρόμητο (19:30), όσο και με τους Βοιωτούς θα τεθεί επικεφαλής της βαθμολογίας , ανεξάρτητα από το τι θα κάνει ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη.

Με βάση όμως την εικόνα των τελευταίων αγωνιστικών του Παναθηναϊκού , ο οποίος κερδίζει στο φινάλε τους αγώνες, το αυριανό ματς έχει αυξημένο συντελεστή δυσκολίας αφού ο αντίπαλος κάνει εκπληκτική χρονιά. Ο λόγος φυσικά για τον Ατρόμητο που είναι 5ος με 27 βαθμούς σε 16 ματς, ένα βαθμό πάνω από την 6η Ξάνθη που έχει 17 αγώνες. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη στοχεύει στην πρώτη 5αδα και μία επιτυχία στο ΟΑΚΑ την δίνει σημαντικό προβάδισμα έναντι της Skoda, ενώ παράλληλα πλησιάζει ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.

Βέβαια υπάρχει το νοκ-άουτ ματς της Τετάρτης για τους 8 του Κυπέλλου στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ που ανοίγει τον δρόμο για τον τελικό, όμως στο στρατόπεδο του κυανόλευκων δεν έχουν σκοπό να κρατήσουν δυνάμεις ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τον Δικέφαλο. Άλλωστε κατεβαίνει πάνοπλος στο ΟΑΚΑ, ενώ και στον Παναθηναϊκό έχουν τις επιστροφές των Σαριέγκι και Σιμάο.

Τα φώτα σε Μήτρογλου και Ντιόγκο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η αναμέτρηση της Καλογρέζας και για την παρουσία του Κώστα Μήτρογλου. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής- που παίζει δανεικός στον Ατρόμητο από τον Ολυμπιακό - έχει ...καλές σχέσεις με τον Παναθηναϊκό έχοντς σκοράρει εναντίον του με τρεις διαφορετικές ομάδες (Ολυμπιακός, Πανιώνιος, Ατρόμητος) αλλά ποτέ στο Ολυμπιακό Στάδιο!

Πέρα φυσικά από αυτό το κίνητρο, δεν μπορεί να μην έχει στο μυαλό και την ομάδα στην οποία ανήκει. Αν επιστρέψει στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι, σίγουρα θα τον θέλει απευθείας στους ομίλους του Champions League, άρα πρωταθλητή. Το ίδιο βέβαια επιθυμεί και ο Ανδρέας Τάτος, επίσης δανεικός στον Ατρόμητο από τους ερυθρόλευκους. Συνεπώς μια καλή τους εμφάνιση και κόψιμο βαθμών από τον Παναθηναϊκό ίσως να τα βρουν θετικά μπροστά τους το καλοκαίρι!

Για να εκμεταλλευτεί όμως κάποιο στραβοπάτημα του τριφυλλιού ο Ολυμπιακός, πρέπει πρώτα να έχει περάσει από την Ξάνθη. Απέναντι δηλαδή σε μία ομάδα που έχει να χάσει από τις 29/10 στο Αγρίνιο μετρώντας 9 σερί ματς χωρίς ήττα! Μια ομάδα επίσης που την νίκησε με την ψυχή στο στόμα στο Καραϊσκάκης με ανατροπή στο φινάλε.

Και φυσικά έχοντας σημαντικότατες απουσίες καθώς ταξίδεψε στην ακριτική πόλη χωρίς Μιραλάς, Τζεμπούρ, Χολέμπας, Μόνχε. Έχοντας δηλαδή μπροστά τον Πάντελιτς- που προέρχεται από τραυματισμό- και τον Ντιόγκο. Μοιραία λοιπόν ο Βραζιλιάνος θα σηκώσει το βάρος της επίθεσης σε ένα γήπεδο όπου σκόραρε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερα κρίσιμο λοιπόν το ματς για τους λαβωμένους πρωταθλητές, που αν δεν μπορέσουν να περάσουν από τα Πηγάδια κινδυνεύουν μετά να τρέχουν και να μην φτάνουν τον Παναθηναϊκό! Και όπως είδαμε πιο πάνω, η Ξάνθη περιμένει γκέλα του Ατρόμητου για τον προσπεράσει στην βαθμολογία καθώς κυνηγάει την Ευρώπη μέσω των πλέι-οφ, έχοντας αποκλειστεί από το Κύπελλο. Και όσον αφορά την αποστολή της Ξάνθης; Όπως και η ομάδα του Δώνη, κατεβαίνει στο γήπεδο με όλα της τα όπλα.

Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής

Σάββατο 21/1

Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

Εργοτέλης-ΑΕΚ 1-1

ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-0

Κυριακή 22/1

15:00 Δόξα Δράμας-Αρης (novasports2)

15:00 Παναιτωλικός-Κέρκυρα (novasports3)

17:15 Λεβαδειακός-ΟΦΗ (novasports2)

17:15 Ξάνθη-Ολυμπιακός (ΝΕΤ)

19:30 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (novasports1)

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ