ΑΓΓΛΙΑ

Ενωμένοι για τον Μουαμπά!

Ενωμένοι για τον Μουαμπά!

Το "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" έζησε συγκινητικές στιγμές το βράδυ της Τρίτης, με τις Τότεναμ και Μπόλτον να συνεχίζουν το ματς από το 41ο λεπτό και τους φίλους των δύο ομάδων να στέλνουν μηνύματα συμπαράστασης στον Φαμπρίς Μουαμπά!

Στο αγωνιστικό κομμάτι της αναμέτρησης, η Τότεναμ επιβλήθηκε με 3-1 και πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας (αντίπαλός της η Τσέλσι στις 14 ή 16 Απριλίου), ωστόσο στο συγκεκριμένο ματς νικητές ήταν οι παίκτες και των δύο ομάδων αλλά και οι 36.000 άνθρωποι που δήλωσαν "παρών" στις εξέδρες.

Δέκα ημέρες μετά την κατάρρευση του Φαμπρίς Μουαμπά στο ίδιο γήπεδο και την διακοπή του αγώνα στο 41ο λεπτό, οι δύο ομάδες επέστρεψαν για να παίξουν τα υπόλοιπα λεπτά, με τον κόσμο αλλά και τους ποδοσφαιριστές να στέλνουν εκπληκτικά μηνύματα στήριξης στον 23χρονο μέσο της Μπόλτον.

Πριν την έναρξη του αγώνα, οι φίλαθλοι ενωμένοι φώναζαν ρυθμικά το όνομα του άτυχου Μουαμπά (νοσηλεύται σε νοσοκομείο του Λονδίνου ύστερα από την καρδιακή προσβολή που υπέστη) ενώ αποθεώθηκε επίσης και το ιατρικό επιτελείο των "σπιρουνιών" που είχαν παίξει καταλυτικό ρόλο στο να παραμείνει στη ζωή αμέσως μετά την κατάρρευσή του εντός γηπέδου.

Επιπλέον, οι παίκτες των δύο ομάδων φορούσαν κατά την προθέρμανσή τους μπλουζάκια με αποδέκτη τον Μουαμπά ( "Ενωμένοι για τον Φαμπρίς" έγραφαν αυτά της Τότεναμ, "Σας ευχαριστούμε για τη συμπαράστασή σας για τον Φαμπρίς", εκείνα της Μπόλτον), ενώ στο match programme του αγώνα φιλοξενούνταν δηλώσεις του τεχνικού της Μπόλτον Όουεν Κόιλ, που ευχαριστούσε την Τότεναμ για την ευαισθησία της στην περίπτωση του παίκτη της Μπόλτον.

Να σημειωθεί τέλος ότι προκάλεσε ρίγη συγκίνησης η ενέργεια των φίλων της Μπόλτον, οι οποίοι από το 41ο λεπτό της αναμέτρησης (το χρονικό σημείο που είχε γίνει το δυσάρεστο συμβάν με τον νεαρό άσο στο πρώτο ματς) φώναζαν ρυθμικά το όνομα του Μουαμπά για ακριβώς 60''.

Τότεναμ και Μπόλτον στο πλευρό του Φαμπρίς Μουαμπά

Ενωμένοι για τον Μουαμπά!
© GETTY IMAGES
Ενωμένοι για τον Μουαμπά!
© GETTY IMAGES
Ενωμένοι για τον Μουαμπά!
© GETTY IMAGES
Ενωμένοι για τον Μουαμπά!
© REUTERS
Ενωμένοι για τον Μουαμπά!
© GETTY IMAGES
TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ