PREMIER LEAGUE

Συγκίνηση με το κορεό για Μουαμπά

Συγκίνηση με το κορεό για Μουαμπά
© GETTY IMAGES

Οι οπαδοί της Μπόλτον συγκλόνισαν με το μωσαϊκό που έφτιαξαν προς τιμήν του Φαμπρίς Μουαμπά στο ματς με τη Μπλάκμπερν. Μαθήματα ανθρωπιάς και από έναν φίλο των "ρόβερς" (photos+video)!

Το πρώτο ματς της Μπόλτον μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη ο Φαμπρίς Μουαμπά στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" το περασμένο Σάββατο προκάλεσε ρίγη συγκίνησης, όχι μόνο σε όλο το Νησί αλλά και στην παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινή γνώμη.

Οι οπαδοί των "γουόντερερς" έδειξαν ότι δεν αγωνιούν απλά για την υγεία του παίκτη τους αλλά θέλουν να στείλουν μήνυμα με τον πλεον εκκωφαντικό τρόπο πως οι προσευχές τους είναι δίπλα σε αυτές της οικογένειάς τους.

Συγκεκριμένα, λίγο πριν την πρώτη σέντρα στο ματς σχημάτισαν ένα μωσαϊκό στο κάτω διάζωμα της κεντρικής εξέδρας (Nat Lofthouse stand) του "Ρίμποκ", όπου είχε σχηματιστεί με μαύρο χρώμα η λεξη " Μουαμπα" και με κόκκινη ο αριθμός "6" που είναι το νούμερο της φανέλας του.

Την ίδια ώρα τα μάτριξ του γηπέδου έπαιξαν video με την καριέρα του 23χρονου άσου, με τους παίκτες των δύο ομάδων (βγήκαν όλοι για προθέρμανση φορώντας μπλουζάκια που έγραφαν στην πλάτη " Μουαμπά 6") να χειροκροτούν καθόλη τη διάρκεια της προβολής του video και τους θεατές να τραγουδούν το όνομά του.

"Ο Φαμπρίς έστειλε μήνυμα, μέσω των ανθρώπων του, μόνο και μόνο για να δώσει τις ευχές του στα παιδιά πριν το παιχνίδι. Οι παίκτες χάρηκαν πολύ για αυτό καθώς συνειδητοποιούν ότι έστω και αργά σημειώνεται πρόοδος στην υγεία του.

Δεν είπαμε πολλά πράγματα πριν τον αγώνα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικό της Μπόλτον, Όουεν Κόιλ, και πρόσθεσε:

"Στο αγωνιστικό κομμάτι πήραμε τρεις σημαντικούς πόντους αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία σε σύγκριση με την υγεία του Φαμπρίς. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό για το σύλλογο από τον Φαμπρίς".

Να σημειωθεί ότι το γήπεδο της Μπόλτον πλημμύρισε στην εξωτερική του πλευρά από αμέτρητες φανέλες που έχουν αφήσει οι οπαδοί προς τιμή του Μουαμπά, με το μήνυμα συμπαράστασης από έναν οπαδό της Μπλάκμπερν μέσω της φανέλας του να είναι ενδεικτικό της αγάπης του κόσμου.

" Γίνε γρήγορα καλά Φαμπρίς. Όλος ο ποδοσφαιρικός κόσμος είναι ακριβώς δίπλα σου και σου εύχεται πλήρη και ταχεία ανάρρωση.

Οι ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες δεν σημαίνουν τίποτα τώρα. Συνέχισε να παλεύεις. Με αγάπη σε σένα και την οικογένειά σου από τη Μπλάκμπερν", ήταν το σχετικό μήνυμα.

Συγκίνηση με το κορεό για Μουαμπά
© REUTERS

Η αγάπη για τον συνάνθρωπο είναι πάνω από μία ποδοσφαιρική αντιπαλότητα...

Συγκίνηση με το κορεό για Μουαμπά
© GETTY IMAGES

Οι οπαδοί της Μπόλτον προσεύχονται για τον Μουαμπά

Συγκίνηση με το κορεό για Μουαμπά
© GETTY IMAGES

Μήνυμα στον ηλεκτρονικό πίνακα του "Ρίμποκ" για τον 23χρονο άσο

Συγκίνηση με το κορεό για Μουαμπά
© GETTY IMAGES

Λαϊκό προσκήνυμα έξω από το "Ρίμποκ" για τον Φαμπρίς Μουαμπά

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ