ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

"World Urban Car" για το 2017 το νέο BMW i3

"World Urban Car" για το 2017 το νέο BMW i3

Στο περιθώριο της μεγάλης έκθεσης αυτοκινήτου που γίνεται στη Νέα Υόρκη, το νέο BMW i3 (94 Ah) αναδείχθηκε ως "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης της Χρονιάς".

Οι προσπάθειες της BMW για τη βιώσιμη μετακίνηση χρησιμοποιώντας ηλεκτροκίνητα οχήματα που δεν ρυπαίνουν, αποδίδουν καρπούς αφενός με τις αυξανόμενες πωλήσεις διεθνών και, αφετέρου, με τις διακρίσεις που λαμβάνουν τα μοντέλα του ομίλου.

Στο περιθώριο της μεγάλης έκθεσης αυτοκινήτου που γίνεται στη Νέα Υόρκη, το νέο BMW i3 (94 Ah) που προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία ηλεκτρικής κίνησης (έως 200 χλμ.) διότι διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία, ενώ αποτελείται κυρίως από ανθρακονήματα, αναδείχθηκε ως "Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Πόλης της Χρονιάς".

Μάλιστα, ο Ludwig Willisch, επικεφαλής του BMW Group στην περιοχή της Αμερικής, επισήμανε ότι "Οι οδηγίες που έλαβαν οι σχεδιαστές για το BMW i3 ήταν να δημιουργήσουν ένα Mega City Όχημα για τις πόλεις του μέλλοντος. Σήμερα, το νέο BMW i3 (94 Ah) προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία σε συνδυασμό με ένα υψηλό επίπεδο δυναμικών επιδόσεων."

Το BMW i3 λανσαρίστηκε το 2014, με φουτουριστική σχεδίαση, ξεχωριστή αρχιτεκτονική και εντελώς αθόρυβη οδήγηση. Προσφέρεται σε δύο εκδόσεις BMW i3 (60 Ah) με αυτονομία έως 130 χλμ. και BMW i3 (90 Ah) με ηλεκτρική αυτονομία έως 200 χλμ. Για όσους δε θέλουν να διανύσουν περισσότερα χιλιόμετρα μέχρι το όχημα να επαναφορτιστεί, τότε υπάρχει και έκδοση Range Extender, με μικρό δικύλινδρο κινητήρα βενζίνης που τροφοδοτεί έναν εναλλάκτη, ο οποίος ενεργοποιείται αυτόματα όταν χρειαστεί και διατηρεί τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης σε ένα σταθερό επίπεδο.

Το αυτοκίνητο μπορεί να φορτιστεί από απλή οικιακή πρίζα 230 Volt, με το 80% της φόρτισης να επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 8 ώρες (ό,τι πρέπει τη νύχτα).

www.driveandravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ