ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το όχημα του μέλλοντος θα λειτουργεί σαν ένας υπολογιστής πάνω σε τροχούς

Το όχημα του μέλλοντος θα λειτουργεί σαν ένας υπολογιστής πάνω σε τροχούς

Η Continental ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την τεχνολογική εταιρεία NVIDIA με στόχο τη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), για αυτοκίνητα που θα κινούνται χωρίς οδηγό.

Η αυτόνομη οδήγηση είναι το μέλλον, μαζί με την ηλεκτροκίνηση και προς αυτή τη κατεύθυνση κινούνται όλες οι εταιρείες. Η Continental, η οποία δεν κατασκευάζει μόνο ελαστικά, αλλά και πλειάδα συστημάτων αυτοκινήτου, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την τεχνολογική εταιρεία NVIDIA (παραγωγή επεξεργαστών για graphics & chip units SoCs, για την αυτοκινητοβιομηχανία), με στόχο τη δημιουργία συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ), για αυτοκίνητα που θα κινούνται χωρίς οδηγό. Τα συστήματα, που βασίζονται στην πλατφόρμα NVIDIA DRIVE, θα παρουσιαστούν στην αγορά το 2021.

Το εγχείρημα της συνεργασίας Continental & NVIDIA θα οδηγήσει στη δημιουργία υπολογιστών που θα καταστήσουν ικανές λειτουργίες αυτοματοποιημένης οδήγησης σε αυτοκίνητα με οδηγό (level 2), μέχρι και την κατασκευή οχημάτων που δε θα έχουν τιμόνι, πετάλια και, φυσικά, ούτε οδηγό (level 5).

Μηχανικοί και από τις δύο εταιρείες εργάζονται σε εξειδικευμένες πλατφόρμες, που περιλαμβάνουν το NVIDIA DRIVE Xavier, παγκοσμίως το πιο υψηλής απόδοσης σύστημα σε chip, το λειτουργικό σύστημα, NVIDIA DRIVE OS και το πρόγραμμα για αυτόνομα οχήματα, DRIVE AV. Οι λύσεις αυτές θα αξιοποιήσουν την εμπειρία της Continental στη μηχανική συστημάτων και λογισμικού και θα ενσωματώνουν τεχνολογίες της, όπως τα Radars και η Camera & High-Resolution 3D LiDAR.

Το όχημα του μέλλοντος θα λειτουργεί σαν ένας υπολογιστής πάνω σε τροχούς

Εκπρόσωποι της Continental και της NVIDIA δήλωσαν σχετικά: "Το όχημα του μέλλοντος θα αισθάνεται, θα αποφασίζει και θα λειτουργεί σαν ένας υπολογιστής πάνω σε τροχούς. Η πολυπλοκότητα της αυτόνομης οδήγησης απαιτεί την πλήρη υπολογιστική ισχύ ενός super computer τεχνητής νοημοσύνης. Οι δύο εταιρείες μπορούν να εξασφαλίσουν νέα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και εξατομικευμένης εμπειρίας, για τον χρήστη των αυτοκινήτων του μέλλοντος. Πολύ σύντομα, τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό θα μπουν σε μαζική παραγωγή".

Η Continental και η NVIDIA αρχικά θα αναπτύξουν υψηλά αυτοματοποιημένες λειτουργίες οδήγησης που περιλαμβάνουν "αντίληψη" 360 μοιρών, αυτόματη αλλαγή λωρίδας σε αυτοκινητόδρομους και ενσωμάτωση του αυτοκινήτου σε συνθήκες αστικής κυκλοφορίας. Επιπλέον, το σύστημα θα ενσωματώνει HD χάρτες που θα δίνουν τη δυνατότητα στα αυτοκίνητα να εντοπίζουν τη θέση τους σε μια περιοχή και να δέχονται αναθεωρημένες εκδόσεις του χάρτη.

Η εμπειρία της Continental σε προηγμένα συστήματα υποβοηθούμενης οδήγησης περιλαμβάνει κάμερες πολλαπλών λειτουργιών, κάμερες fish-eye με περιμετρική όραση, αισθητήρες μέσης & μακριάς απόστασης, τεχνολογίες High-Resolution 3D LiDAR και κεντρικές μονάδες ελέγχου για υποβοηθούμενη & αυτοματοποιημένη οδήγηση…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ