ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ράλι... πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων

Ράλι... πωλήσεων καινούργιων αυτοκινήτων

Αυξημένες και τον Μάρτιο οι ταξινομήσεις καινούργιων οχημάτων, ενώ πολύ θετικά έκλεισε το πρώτο τρίμηνο.

Μπορεί ένα τρίμηνο στην αγορά του αυτοκινήτου, πόσω μάλλον το πρώτο, να μην είναι καθοριστικό για τη συνέχεια της χρονιάς, εντούτοις δίνει το στίγμα ότι κάτι θετικό μπορεί να προκύψει στη συνέχεια. Βέβαια, πάντα κρίσιμο, εμπορικά, είναι το καλοκαίρι και κυρίως το φθινόπωρο με τις αυξημένες, οικονομικά, υποχρεώσεις των νοικοκυριών.

Με βάση τα πρωτογενή στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και την επεξεργασία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών το μήνα Μάρτιο 2018 υπήρξαν αυξημένες κατά +17,1% ως προς το μήνα Μάρτιο 2017.

Συνολικά, στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2018 οι ταξινομήσεις καινούργιων επιβατικών είναι στο +26,9%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Σημειώνεται ακόμη πως η αγορά αυτοκινήτου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018 κινήθηκε -64,1% χαμηλότερα ως προς το μέσο όρο προ κρίσης (2000-2009).

Στα καινούργια φορτηγά παρατηρείται αύξηση (+7,0%) από τις αρχές του έτους, ως προς την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ στα καινούργια δίκυκλα (πλέον των 50 κ.εκ.) οι ταξινομήσεις σημείωσαν αισθητή αύξηση +31,0% ως προς το 2017.

 

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Γιατί κάνουμε (κάνετε, κάνουν) τρίo;

Έρευνες εξηγούν γιατί όλο και περισσότεροι, όλo και πιο εύκολα δοκιμάζουν ένα menage a trois.

Game of Thrones: 9 εξελίξεις που θα συμβούν 100% στον 8ο κύκλο

Κοιτάμε χωρίς φόβο και πάθος στην αιματοβαμμένη, κρυστάλλινη σφαίρα του 'Game of Thrones'.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24