ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πώς αγοράζουν σήμερα οι Έλληνες αυτοκίνητο

Πώς αγοράζουν σήμερα οι Έλληνες αυτοκίνητο

Η παρατεταμένη οικονομική κρίση, η οποία ξεκίνησε από το 2009, άλλαξε τα δεδομένα στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτων στη χώρα μας.

Δεν είναι και λίγο πράγμα οι πωλήσεις νέων ΙΧ από το ζενίθ των 220.548 πωλήσεων το 2009, να φθάνουν στο ναδίρ των 58.482 το 2012. Η πτώση ήταν τεράστια, διότι το τελευταίο, ίσως, που σκεφτόταν κάποιος, με τις δουλειές να συρρικνώνονται, με την ανεργία να διογκώνεται και με τους φόρους να αυξάνουν, ήταν να αγοράσει αυτοκίνητο.

Και είναι πράγματι λογικό αυτό, όπως ίσως δεν ήταν λογικό να φθάνουμε σε τεράστια νούμερα πωλήσεων (ιστορικό ρεκόρ όλων των εποχών οι 289.753 μονάδες το 2004, τη χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων). Και δεν ήταν λογικό τη στιγμή που οι αποσύρσεις - ανακυκλώσεις οχημάτων δεν ήταν ανάλογες των πωλήσεων, πλην ορισμένων περιπτώσεων, όπως το 2009 με περίπου 140.000 αποσύρσεις λόγω φορολογικών κινήτρων.

Για να καταλάβουμε καλύτερα πως κινήθηκε η αγορά αυτοκινήτου στην Ελλάδα από το 2004 και μετά, παραθέτουμε έναν συγκριτικό πίνακα.

Εκείνο που θα διαπιστώσουμε είναι οι υψηλές πωλήσεις την εποχή της «ευμάρειας», η ραγδαία πτώση των πωλήσεων στην εποχή της κρίσης και η σχετική ισορροπία σε πωλήσεις και αποσύρσεις (με επιδότηση) πάλι την εποχή της κρίσης, κάτι που δείχνει ότι με χαμηλές πωλήσεις, έχουμε και χαμηλές σε αριθμό αποσύρσεις.

Αυτό καταδεικνύει ότι ο στόλος δεν ανανεώνεται, δηλαδή μεγαλώνει η ηλικία των κυκλοφορούντων οχημάτων, ενώ πλέον δεν έχουμε και φορολογικά κίνητρα απόσυρσης.

www.driveandtravel.gr

 
SHARE

BEST OF NETWORK

Ιστορική στιγμή: Εντοπίστηκαν τα οστά δύο Ελλήνων πεσόντων στο Αλβανικό μέτωπο

Οι εργασίες για την εκταφή των οστών των Ελλήνων πεσόντων στo αλβανικό μέτωπο ξεκίνησαν σήμερα, δύο μήνες μετά τη σχετική συμφωνία του Nίκου Κοτζιά με τον Αλβανό ομόλογό του στην Κρήτη

Το Survivor 2 έχει πετύχει ήδη και δεν το ξέρουμε

Η πρεμιέρα, οι παίκτες, τα έπαθλα, τα αγωνίσματα και τα πρώτα συμπεράσματα για το πολυαναμενόμενο ριάλιτι επιβίωσης. 

ΒΙΝΤΕΟ

Μελβούρνη: Συμπλοκές Ελλήνων ομογενών με Σκοπιανούς για τη Μακεδονία

Επεισόδια σε συλλαλητήριο Ελλήνων ομογενών για το όνομα της πΓΔΜ οι οποίοι ήρθαν στα χέρια με Σκοπιανούς

Κουίζ: Συλλαλητήριο ή καρναβάλι;

Μπορείς να βρεις τη διαφορά ανάμεσα σε διονυσιασμένους καρναβαλιστές και πωρωμένους μακεδονομάχους;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 
ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24