ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πωλείται το "Εικονικό" του Senna

Πωλείται το "Εικονικό" του Senna

Η τιμή της McLaren MP4/8A μπορεί να κινηθεί κοντά στα 7,5 εκατομμύρια δολάρια που πουλήθηκε η Ferrari F2001, με την οποία ο Michael Schumacher κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 2001…

Είναι γνωστή η σχέση της McLaren με τον αείμνηστο Βραζιλιάνο οδηγό Ayrton Senna, ενώ το τελευταίο της δημιούργημα φέρει το όνομά του. Ο Ayrton θεωρείται από πολλούς, ως ο τελευταίος «μεγάλος» οδηγός της Formula 1, κατακτώντας τρεις παγκόσμιους τίτλους (1988, 1990 και 1991).

Ένα από τα μονοθέσια με τα οποία, παρά την αποτυχία κατάκτησης ενός τίτλου, συμμετείχε ο Senna στην ένδοξη θητεία του στην F1, ήταν και η McLaren-Ford MP4/8A του 1993, το «εικονικό» μονοθέσιο με αριθμό πλαισίου 6.

Ο Βραζιλιάνος είχε πετύχει 2 νίκες, από τις συνολικά 5 του εκείνη τη σεζόν, με την εντυπωσιακή επικράτηση στο ευρωπαϊκό Γκραν Πρι στο Donington Park,που έχει μείνει στην ιστορία, και βέβαια για την6ηκαι τελευταία του νίκη στο Μονακό. Μάλιστα, με τη νίκη αυτή, ο Senna κατέρριψε το προγενέστερο ρεκόρ των 5 νικών στο Πριγκιπάτο, το οποίο κατείχε από το 1969 ο Graham Hill.

Πωλείται το "Εικονικό" του Senna

Ο Senna, ο οποίος εκείνη την αγωνιστική περίοδο κατετάγη δεύτερος, πίσω από τον πρωταθλητή Alain Prost, οδήγησε το συγκεκριμένο μονοθέσιο σε επτά ακόμη αγώνες εκείνη τη σεζόν, με τελευταίο το ιταλικό Γκραν Πρι. Στη συνέχεια, το μονοθέσιο χρησιμοποιήθηκε ως ρεζέρβα για τους τελευταίους δύο αγώνες στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, τους οποίους κέρδισε ο Βραζιλιάνος.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τις δημοπρασίες, η τιμή της McLaren MP4/8A μπορεί να κινηθεί κοντά στα 7,5 εκατομμύρια δολάρια που πουλήθηκε η Ferrari F2001, με την οποία ο Michael Schumacher κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο το 2001…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ