ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Να οργανωθούμε παιδιά!

Να οργανωθούμε παιδιά!

Η γλυκιά προσμονή των διακοπών, δίνει τη θέση της στον ήλιο και τη θάλασσα. Από την προσμονή στην ξεγνοιασιά, όμως, μεσολαβεί το σημαντικότερο κομμάτι του καλοκαιρινού μας παζλ. Το ταξίδι... Το Sport24.gr σάς δίνει συμβουλές, που πρέπει να τηρήσετε πριν μπείτε στο αυτοκίνητο.

Πάμε, λοιπόν, να οργανωθούμε. Να κατανοήσουμε τη θεωρία, αλλά να μην μείνουμε σε αυτή, κάνοντας πράξη τα παρακάτω tips για να έχουμε ένα ευχάριστο και πάνω απ' όλα ασφαλές ταξίδι.

Η ασφάλεια του οδηγού και των επιβατών, είναι το άλφα και το ωμέγα. Όπως το αυτοκίνητο συμβολίζει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της κίνησης, έτσι και οι επιβαίνοντες σε αυτό, οφείλουν να τηρούν τους κανόνες ασφαλείας για να νιώσουν κι εκείνοι ελεύθεροι και ανεξάρτητοι.

Λένε ότι το παιδί και το σκυλί, όπως το μάθεις... Γιατί να μείνει έξω το αυτοκίνητο; Όπως θα το προσέξεις, έτσι θα σε προσέξει; Πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι, αλλά πριν ξεκινήσουμε για τις καλοκαιρινές μας διακοπές, ας τους ξαναθυμηθούμε.

Έλεγχος στο χώρο της μηχανής. Συστήματα ψύξης και λίπανσης, μπαταρία και υγρά, ιμάντας ανεμιστήρα. Όλα ορατά δια... γυμνού οφθαλμού, ακόμα και για αρχάριους.

Έλεγχος στον εξοπλισμό. Πυροσβεστήρες (ημερομηνία λήξης), ρεζέρβες (έλεγχος psi), φαρμακείο (αχρείαστο να είναι), τρίγωνο σήμανσης.

Εξωτερικός έλεγχος. Υαλοκαθαριστήρες, φώτα, φλας, αλάρμ, ελαστικά. Θυμηθείτε ή μάθετε: Αν τα ελαστικά σας δεν έχουν τη σωστή πίεση -μεταξύ άλλων- το αυτοκίνητο καταναλώνει περισσότερη βενζίνη.

Έλεγχος στο χώρο οδήγησης. Οι καθρέφτες δεν είναι μόνο για ξύρισμα ή βάψιμο. Πολλώ δε μάλλον, του αυτοκινήτου. Οι τρεις καθρέπτες αποτελούν τρία επιπλέον "μάτια" του οδηγού. Προσοχή, ο εσωτερικός καθρέφτης θα πρέπει να είναι "καθαρός"! Ούτε κεφάλια, ούτε βαλίτσες!

Δεύτερη και σημαντικότερη προτεραιότητα: η ζώνη ασφαλείας. Υποχρεωτική για τον οδηγό και τους συνεπιβάτες του. Και τελικός έλεγχος στο χώρο οδήγησης, οι λυχνίες στο ταμπλό.

Στον χώρο οδήγησης εντάσσεται και ο έλεγχος των εγγράφων.

  • Η άδεια του αυτοκινήτου
  • Η άδεια οδήγησης
  • Το ασφαλιστήριο
  • Τα τέλη κυκλοφορίας
  • Η κάρτα καυσαερίων, η οποία πλέον συμπεριλαμβάνεται στον τεχνικό έλεγχο από το ΚΤΕΟ

Δεν αρκεί λοιπόν να φτιάχνουμε λίστες, μόνο για την προσωπική μας φροντίδα και να γεμίζουμε βαλίτσες, κάποιες φορές ανούσια, χωρίς να έχουμε ολοκληρώσει τη "σειρά περιποίησης" στο μέσο, το οποίο θα μας πάει και θα μας επιστρέψει με ασφάλεια. Πριν γεμίσετε το αυτοκίνητο με σωσίβια και ομπρέλες, θυμηθείτε αυτή τη σημαντική δουλειά που έχετε να κάνετε. Να ασφαλίσετε το αυτοκίνητό σας και μάλιστα μέσα από απλά βήματα από το site της Anytime, που προσφέρει μέχρι το τέλος του μήνα -50% στην ασφάλεια οχήματος. Είστε πλέον έτοιμοι να απολαύσετε το ταξίδι σας μέχρι το τελευταίο του δευτερόλεπτο!

Κι όσοι δεν έχετε προλάβει να ανανεώσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, μπορείτε να το κάνετε ΤΩΡΑ και να βγείτε διπλά κερδισμένοι.

Η Anytime σάς προσφέρει ασφάλεια αυτοκινήτου στη μισή τιμή! Η προσφορά ισχύει μέχρι την 31η Ιουλίου, έχοντας τη δυνατότητα προηγουμένως να υπολογίσετε τα ασφάλιστρα! Επωφελήσου τώρα και η Anytime θα βρίσκεται δίπλα σου 24 ώρες το 24ωρο!

Καλά ταξίδια σε όλους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ