ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Eννέα υποψήφια ονόματα για το νέο SUV της SEAT

Eννέα υποψήφια ονόματα για το νέο SUV της SEAT

Έναν πρωτότυπο τρόπο διάλεξε η Seat για να ονοματίσει το νέο της SUV μοντέλο. Τ

Το #SEATseekingName project, που ξεκίνησε την 1η Ιουνίου για ένα αυτοκίνητο που θα λανσαριστεί μέσα στο 2018, συγκέντρωσε τεράστια συμμετοχή με 133.332 προτάσεις συνολικά από 106 χώρες.

Το πρώτο στάδιο του project ολοκληρώθηκε με την υποβολή 10.130 διαφορετικών ονομάτων από την ισπανική γεωγραφία, το οποίο ήταν και το κύριο κριτήριο που έθεσε η εταιρεία. Οι προτάσεις υποβλήθηκαν μέσω του δικτυακού τόπου seat.com/seekingname και seat.es/buscanombre.

Στο δεύτερο στάδιο, επιλέχθηκαν εννέα προτάσεις ονόματος για το 3ο SUV (Ateca, Arona).

Τα εννέα υποψήφια ονόματα πληρούν με επιτυχία τα τρία διαφορετικά κριτήρια που ορίστηκαν από τη SEAT, όπως προέκυψε μετά από την σχετική διαδικασία που ολοκληρώθηκε με την συνεργασία εμπειρογνωμόνων της εταιρείας, ενός εξωτερικού οργανισμού ονοματοδοσίας καθώς και ενός οργανισμού βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας:

1. Αξίες της μάρκας και προϊοντικά χαρακτηριστικά. Αρχικά, επιλέχθηκαν ονόματα που ανταποκρίνονται στις αξίες της μάρκας και στα χαρακτηριστικά του νέου μεγάλου SUV, το 3ο της SEAT, μετά το Ateca και το Arona.

2. Γλωσσολογικό κριτήριο. Στη συνέχεια τα ονόματα τέθηκαν υπό προσεκτική γλωσσολογική εξακρίβωση ώστε να διασφαλιστεί ότι είναι εύκολο να προφέρονται σε διαφορετικές γλώσσες και με θετικούς συνδεόμενους συνειρμούς. Σε αυτό το στάδιο συμμετείχαν εμπειρογνώμονες από οργανισμό ονοματοδοσίας.

3. Νομικά κριτήρια. Τέλος, η νομική ισχύς των υποψήφιων ονομάτων επιβεβαιώθηκε σε διεθνές επίπεδο προκειμένου να αποφευχθεί για παράδειγμα η καταχώρηση των ονομάτων από άλλες μάρκες σε οποιαδήποτε από τις αγορές που δραστηριοποιείται η SEAT. Σε αυτό το τρίτο και τελευταίο στάδιο συμμετείχε ένας εμπειρογνώμονας βιομηχανικής και πνευματικής ιδιοκτησίας…

www.driveandtravel.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ