WRC

Το Ακρόπολις θέλει τον Φινλανδό του

Το Ακρόπολις θέλει τον Φινλανδό του

Ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα οδηγεί το Ράλλυ Ακρόπολις μετά το τέλος της δεύτερης ημέρας. Χιλιάδες θεατές παρακολούθησαν τις έξι ειδικές διαδρομές (videos).

Αυτή τη νίκη τη θέλει πολύ! Στο χέρι του Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα (Volkswagen) είναι να οδηγήσει το Polo R WRC στην πρώτη θέση στο Ράλλυ Ακρόπολις και να γίνει ο έβδομος διαφορετικός οδηγός από τη Φινλανδία που θα αναδειχθεί νικητής στον εθνικό μας αγώνα.

Μετά από μια τέλεια ημέρα που ακόμα και η βροχή καθυστέρησε να έρθει (σ.σ. ξεκίνησε να βρέχει πολύ στην τελευταία ειδική) ο 28χρονος οδηγός προηγείται με διαφορά 64 δευτερολέπτων από τον Ντάνι Σόρδο (Citroen).

Δείτε 16 φωτογραφίες από την 2η μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις

O Ισπανός θέλει να διασφαλίσει τη δεύτερη θέση και ελπίζει να αλλάξει η τύχη του Λάτβαλα στις τέσσερις τελευταίες ειδικές της Κυριακής (2/6). Έκανε και χιούμορ μετά την 9η θέση στο δεύτερο πέρασμα από το Κεφαλάρι (9η ειδική), λέγοντας πως " με τον Κάρλος (Δελ Μπάριο τον συνοδηγό) συζητάμε και για τις κατατακτήριες στο MotoGP", αναφερόμενος στις πτώσεις του Μαρκ Μάρκεθ.

Ο Λάτβαλα που μεταπήδησε στο στρατόπεδο της VW μετά την αποχώρηση της Ford από το παγκόσμιο πρωτάθλημα συνόψισε την ημέρα του, λέγοντας: " Ήταν μια καλή επίδοση, όλη η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά, αλλά πρέπει να θυμόμαστε πως βρισκόμαστε στο Ακρόπολις και τι συνέβη πέρυσι". Το 2012 έσπασε τον τροχό του, κυνηγώντας τον Σεμπαστιάν Λεμπ. Από εκεί που ήταν μόλις δύο δευτερόλεπτα πιο αργός, έχασε τέσσερα λεπτά και κάθε ελπίδα για να πάρει τη νίκη.

Ο Οζιέ "σκούπιζε" περιμένοντας τη βροχή

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Σεμπαστιάν Οζιέ ξαναμπήκε στον αγώνα μετά την άτυχη στιγμή του στην πρώτη ειδική. Έπαιξε τον άχαρο ρόλο να σκουπίζει την ειδική για τους υπόλοιπους, ξεκινώντας πρώτος.

Και μολονότι οι ερωτήσεις για τον Σεμπαστιάν Λεμπ και την επεισοδιακή συνύπαρξη τους στη Citroen δεν επιτρέπονται από τον υπεύθυνο του γραφείου Τύπου της VW, ο οδηγός από το Γκαπ θυμήθηκε τον Αλσατό όταν ρωτήθηκε αν έμαθε κάτι από το σημερινό ρόλο του.

" Όχι, αλλά μου θύμιζε τότε που έκανα αυτή τη δουλειά για να εξυπηρετήσω τον τιμέιτ μου". Ο Οζιέ περίμενε τη βροχή για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την 10η θέση με την οποία έκλεισε την ημέρα του, όμως εκείνη άργησε να έρθει.

Έτσι είδε την 2η ημέρα η Citroen

"Σκληρό" το Ακρόπολις με τον Νόβικοφ

Ο 22χρονος Εβγένι Νόβικοφ έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το Ακρόπολις, αφού οδηγώντας ένα κατακίτρινο αυτοκίνητο έγινε το 2009 ο νεαρότερος νικητής ειδικής στην ιστορία του WRC.

Διανυκτέρευσε στην πρώτη θέση την Παρασκευή (31/5), δαμάζοντας τόσο τη γιγαντιαία ειδική των 47.7 χιλιομέτρων και τερμάτισε πρώτος και στη νυχτερινή που ακολούθησε. Ξεκίνησε δυνατά το πρωί με μια τρίτη συνεχόμενη πρωτιά και διαφορά 40 δευτερολέπτων από τον Λάτβαλα, όμως στο "Γυμνό" χτύπησε η καταστροφή.

Ένα κλαταρισμένο ελαστικό προκάλεσε σειρά προβλημάτων στο Fiesta και ο οδηγός της M-Sport έχασε αρκετά λεπτά, πέφτοντας στην 11η θέση μετά την 6η ειδική.

Θυμηθείτε τι έγινε στις ειδικές 1 έως 5

Το απόγευμα επέστρεψε, παίρνοντας εκδίκηση στο δεύτερο πέρασμα από το "Γυμνό" και μια δεύτερη ειδική. Παρά το γεγονός πως οι μισές ειδικές (5/10) είναι δικές του, είναι 9ος περισσότερα από οκτώ λεπτά πίσω από τον Λάτβαλα. Πάντως δείχνει ξανά το φυσικό ταλέντο του και όταν όλα μπουν στη σειρά τους, η Ρωσία θα έχει τον πρώτο μεγάλο οδηγό της.

"Μοναξιά" για τον Βέλγο της Ford

O Tιερί Νεβίλ (Qatar M-Sport) είναι έτοιμος να ανέβει για δεύτερη φορά στη ράμπα των νικητών. Η αποχώρηση του Νόβικοφ τον ανεβάζει στην τρίτη θέση και δεν μοιάζει να απειλείται, αφού ο τιμέιτ του, Νάσερ Αλ-Ατίγια βρίσκεται δύο λεπτά πίσω του και έχει τα δικά του προβλήματα.

Τον απειλεί ο 23χρονος Νορβηγός της Volkswagen, Αντρέας Μίκελσεν. Ένα κλαταρισμένο ελαστικό στην 9η ειδική και άλλα μικροσυμβάντα επέστρεψε στον οδηγό από το Κατάρ να πάρει ανάσες.

Εκείνος που ανυπομονεί να τελειώσει το Ακρόπολις είναι ο Μίκο Χίρβονεν (Citroen). Ο πρώην νικητής του αγώνα καθυστέρησε από ένα κλαταρισμένο ελαστικό και ένα σπασμένο τροχό. Είναι όγδοος πίσω από τους Μάρτιν Πρόκοπ (6ος) και Μαντς Όστμπεργκ (7ος).

Ο Κουμπίτσα και το πανελλήνιο πρωτάθλημα

Όχι μόνο παραμένει εδώ, αλλά είναι και γρήγορος ο Ρόμπερτ Κουμπίτσα. Ανέβηκε μέχρι την 10η θέση και ολοκλήρωσε στην 11η θέση στη γενική και κάνει περίπατο στην WRC 2. "Το απολαμβάνω", είπε ο Πολωνός.

Ξεκίνησε και το πανελλήνιο πρωτάθλημα με τον Λάμπρο Κύρκο (με συνοδηγό τον Γιώργο Πολυζώη) να προηγούνται με διαφορά 77.4 δευτερολέπτων. Οδηγούν Mitsubishi Lancer EVO IX. Δεύτερο είναι το πλήρωμα των Δημήτρη Ψύλλου και Κώστα Κόντου με Mitshubishi Lancer EVO X.

Τι έγινε στις ειδικές 6-9

Προεδρική εμφάνιση στο Service Park

Τον Ζαν Τοντ τον έμαθαν και οι πέτρες ως επικεφαλής της Ferrari στα χρόνια κυριαρχίας του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο πρόεδρος της FIA είναι άνθρωπος των ράλι, πρώην συνοδηγός και ιθύνων νους της Peugeot στην εποχή του Group B. Ακριβοθώρητος πλέον, βρέθηκε στο service park για να συνομιλήσει για το μέλλον των αγώνων.

Και σήμερα οι Έλληνες θεατές, περισσότεροι από ότι χθες, ανέβηκαν στο βουνό για να χειροκροτήσουν όλους τους οδηγούς. Προς μεγάλη ικανοποίηση της οργανωτικής επιτροπής υπάρχουν και εκατοντάδες επισκέπτες από το εξωτερικό. Από τον Λίβανο μέχρι την Πολωνία, τη Ρωσία έως και τη Νορβηγία.

Το φετινό Ράλλυ Ακρόπολις ολοκληρώνεται με τέσσερις ειδικές την Κυριακή (2/6). Αυλαία στην ειδική "Πίσια" στις 10.23. Θα ακολουθήσει το πρώτο πέρασμα από το Λουτράκι στις 10.42. Μετά το 30λεπτο service έχουμε το δευτερο πέρασμα από τα "Πίσια" στις 13.37 και την power stage στο Λουτράκι (13.56). Και βέβαια τον τερματισμό.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ