WRC

Πρωταθλητής τον Αύγουστο ο Οζιέ

Πρωταθλητής τον Αύγουστο ο Οζιέ

Ο Σεμπαστιάν Οζιέ μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο των οδηγών στο WRC μέχρι τις 25 Αυγούστου. Δείτε τις καλύτερες στιγμές του Ράλι Φινλανδίας μέσα από την κάμερα της Volkswagen (video).

Στο Τρίερ το 2011 ο Σεμπαστιάν Οζιέ είχε σπάσει το αήττητο του Σεμπαστιάν Λεμπ στο Ράλι Γερμανίας, στο Τρίερ το 2013 ο Γάλλος οδηγός από το Γκαπ έχει τη δυνατότητα να κατακτήσει το πρώτο πρωτάθλημα οδηγών.

Μετά την πρώτη νίκη στην καριέρα του στο Ράλι Φινλανδίας, ο 29χρονος οδηγός της Volkswagen μετράει πλέον πέντε νίκες σε οκτώ αγώνες.

Για να διαδεχθεί τον Λεμπ στη χρυσή βίβλο των οδηγών, θα πρέπει να πάρει τους 25 βαθμούς της νίκης στο Ράλι Γερμανίας (22-25/8) και τους έξτρα τρεις βαθμούς της Power Stage.

Βέβαια θα πρέπει να μην βαθμολογηθούν οι οδηγοί που έχουν μαθηματικές ελπίδες για να πάρουν τον τίτλο, ο Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα, ο Τιερί Νεβίγ και ο Μίκο Χίρβονεν.

" Δεν έχω κάνει την πρόσθεση, αλλά γνωρίζω πως έχω πλεονέκτημα τριών νικών. Μαθηματικά είναι πιθανό (σ.σ. να πάρω τον τίτλο στη Γερμανία), αλλά αρκετά δύσκολο. Το σημαντικότερο πράγμα είναι να συμβεί, το μέρος δεν με ενδιαφέρει. Αν είναι η Αυστραλία, η Γαλλία ή πιο μετά, θα είμαι πραγματικά ευτυχισμένος για αυτό. Είμαι έτοιμος για μια μάχη μέχρι το τέλος της σεζόν", δήλωσε ο Οζιέ μετά το θρίαμβο του στη Φινλανδία.

Σε διαφορετική περίπτωση ο Οζιέ και ο Ζουλιέν Ινγκρασιά θα κάνουν υπομονή μέχρι την Αυστραλία τον Σεπτέμβριο (12-15/9)

Δείτε την ανασκόπηση της VW στη Φινλανδία:

Ας δούμε που κρίθηκαν οι προηγούμενοι τίτλοι:

2008 Ιαπωνία Σεμπαστιάν Λεμπ

2009 Μ.Βρετανία Σεμπαστιάν Λεμπ

2010 Γαλλία Σεμπαστιάν Λεμπ

2011 Μ.Βρετανία Σεμπαστιάν Λεμπ

2012 Γαλλία Σεμπαστιάν Λεμπ

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ