WRC

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η Toyota επιστρέφει και "σιχαίνεται την ήττα"

ToyotaGazooRacingWRC Official Presentation 13December 2017 - Helsinki
ToyotaGazooRacingWRC Official Presentation 13December 2017 - Helsinki ANDRE LAVADINHO

Με Latvala - Hanninen και υψηλές βλέψεις η Toyota επιστρέφει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η Toyota επιστρέφει στο στίβο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι με υψηλές βλέψεις και αποφασισμένη να πετύχει.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΛΣΙΝΚΙ: ΠΑΝΟΣ Ν ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Άλλωστε όπως τόνισε και ο ισχυρός άνδρας της TOYOTA GAZOO Racing, Akio Toyoda κατά την επίσημη παρουσίαση της ομάδας την Τρίτη 13/12 στο Ελσίνκι « Η TOYOTA GAZOO Racing 'σιχαίνεται' την ήττα και φυσικά δεν θέλουμε να χάσουμε στο WRC».

Έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στιγμα της στο WRC με τρία Πρωταθλήματα κατασκευαστών (1993, 1994, 1999), τέσσερα οδηγών (1990, 1992 - Carlos Sainz, 1993 - Juha Kankkunen, 1994-Didier Auriol) και 43 νίκες συνολικά, το ιαπωνικό εργοστάσιο έχει εκ των πραγμάτων ως στόχο την κατάκτηση της κορυφής.

"Καπετάνιος" σε αυτήν την νέα προσπάθεια είναι ο Tommi Mäkinen, ένας εκ των κορυφαίων οδηγών όλων των εποχών, κάτοχος τεσσάρων -και μάλιστα συνεχόμενων-Παγκόσμιων τίτλων (1996, 1997, 1998, 1999).

Η Toyota εισέρχεται σε αυτήν την νέα εποχή του WRC με ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο, το Yaris WRC, που είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας μιας ομάδας πολύ έμπειρων μηχανικών που απαρτίζεται από τους Tom Fowler, Simon Carrier και Mikko Ruoho. Σε αυτούς προσθέστε και τον συμπατριώτη μας, Μιχάλη Ζώτο που εδώ και λίγους μήνες έχει αποχωρήσει από την ομάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Η Toyota επιστρέφει και "σιχαίνεται την ήττα"

Στο μπάκετ των δύο Yaris WRC θα βρεθούν δύο πολύ έμπειρα πληρώματα από τη Φινλανδία. το αστέρι της ομάδας είναι φυσικά ο Jari-Matti Latvala που θα έχει στο πλευρό του τον Miikka Anttila, με τον Juho Hänninen που έχει επωμιστεί το μεγαλύτερο βάρος της εξέλιξης του Yaris WRC να πλαισιώνεται από τον Kaj Lindström.

Ο πολλά υποσχόμενος Esapekka Lappi που φέτος αναδείχθηκε Πρωταθλητής της κατηγορίας WRC2 θα προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες του από τη θέση του επίσημου δοκιμαστή.

Ο Πάνος Διαμάντης βρίσκεται στην πρωτεύουσα της Φινλανδίαςκαι εντός της ημέρας θα σας μεταφέρει κλίμα και εντυπώσεις από την εκδήλωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Χειμερινό Ράλλυ του Classic Microcars Club
Τι θα επιλέξει ο Ogier;
Το πνεύμα του Group B γυρίζει
TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ