WRC

Απίθανος Λεμπ και στην... ανάβαση!

Απίθανος Λεμπ και στην... ανάβαση!

Δείτε τον Σεμπαστιάν Λεμπ να καταρρίπτει το ρεκόρ στο Pikes Peak με το Peugeot 208 T16. Παρά την κούραση ο πολυπρωταθλητής δεν έχασε την αίσθηση του χιούμορ.

Μπορεί να μην κάνει φουλ πρόγραμμα στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι, ωστόσο ο Σεμπαστιάν Λεμπ κρατάει τον εαυτό του πολυάσχολο και το κυριότερο κυνηγάει νέες προκλήσεις για να μην νιώσει ποτέ κορεσμό.

Εδώ και μήνες είχε ανακοινωθεί η απόπειρα του να καταρρίψει το ρεκόρ ανάβασης στο Pikes Peak στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την Κυριακή (30/6) έφτασε στο τέλος της προσπάθειας και φυσικά πραγματοποίησε το στόχο του.

Οδηγώντας το Peugeot 208 T16 Pikes Peak κατέρριψε το ρεκόρ του Ρις Μίλεν με οκτώ λεπτά και 13.86 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 9:46.16.

Παρά τις 156 στροφές ο εννιά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής στο WRC δεν ζαλίστηκε και διατήρησε το χιούμορ του και μετά το τέλος της προσπάθειας του.

"Περισσότερο από κάθε τι είναι μια απόλαυση και είμαι ευτυχισμένος που έφτασα μέχρι το τέλος. Πάνω απ'όλα προσπάθησα να είμαι προσεκτικός γιατί δεν υπήρχε καμιά πιθανότητα να κάνω λάθος σε έναν αγώνα σαν κι αυτόν. Είναι καλό που έφτασα στο ύψος γιατί είχε δροσιά μετά από τόση ζέστη μέσα στο αυτοκίνητο".

Πριν από 25 χρόνια ο Άρι Βάτανεν είχε καταρρίψει το αντίστοιχο ρεκόρ και πάλι με ένα Peugeot. Ο Φινλανδός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής έδωσε συγχαρητήρια στον Λεμπ.

Οι δύο άνδρες έκλεισαν ραντεβού στο Ράλι Γαλλίας στον τελευταίο αγώνα του Αλσατού φέτος με τη Citroen. Αξίζει να σημειωθεί πως ο γιος του Βάτανεν είναι ο μάνατζερ του Σεμπαστιάν Οζιέ.

TAGS WRC
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ