MOTORSPORTS

Nικηφόρο ντεμπούτο του Mick Schumacher

Motorsports: ADAC Formel 4,  Oschersleben, Training, Mick Schumacher (GER, Van Amersfoort Racing), erster Podium bester Rookie

*** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: Juergen Tap / Hoch Zwei +++
Motorsports: ADAC Formel 4, Oschersleben, Training, Mick Schumacher (GER, Van Amersfoort Racing), erster Podium bester Rookie *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: Juergen Tap / Hoch Zwei +++ HOCHZWEI

H περιπέτεια του Mick Schumacher στο ADAC Formula 4, 16χρονου γιου του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1, Michael Schumacher, ξεκίνησε με νίκη. (VIDEO)

Είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πει κανείς ότι βαδίζει στα χνάρια του πατέρα του, καθώς μόλις τώρα επιχειρεί τα πρώτα του αγωνιστικά βήματα.

Εξάλλου φέτος για πρώτη φορά συμμετέχει στις αγωνιστικές του δραστηριότητες χρησιμοποιώντας το "βαρύ" επίθετο Schumacher και όχι αυτό της μητέρας του, Corinna, Betsch, με το οποίο έτρεχε μέχρι προσφάτως σε αγώνες καρτ.

H περιπέτεια του Mick Schumacher στις πίστες και στους αγώνες με μονοθέσια ξεκίνησε επίσημα το τριήμερο 24-26 Απριλίου στο Oschersleben, όπου διεξήχθη ο πρώτος γύρος του νεοσύστατου γερμανικού Πρωταθλήματος ADAC Formula 4.

Μια διοργάνωση που έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων, ταλαντούχων πιλότων που θα προσπαθήσουν να βαδίσουν στα χνάρια του Michael Schumacher και του Sebastian Vettel. Ο τελευταίος, μάλιστα, είναι και ο επίσημος υποστηρικτής του θεσμού. Άλλωστε και ο ίδιος απο παρόμοιο Πρωτάθλημα ξεκίνησε (Formula BMW ADAC, στέφθηκε μάλιστα Πρωταθλητής το 2004) πριν την πετυχημένη πορεία του στη Formula 1.

Διαβάστε όλα τα νέα των μηχανοκίνητων

Το Πρωτάθλημα περιλαμβάνει οχτώ γύρους και έχει τη μορφή ενιαίου, καθώς το μονοθέσιο που έχουν όλες οι ομάδες στη διάθεσή τους είναι της Tatuus και εφοδιάζεται με κινητήρα Abarth 414 TF, 1.4 Ltr.Turbo που αποδίδει 160 ίππους και 250 Nm ροπής. Η μέγιστη τελική ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει φτάνει τα 210 km/h. Τα ελαστικά που "φορούν" τα μονοθέσια είναι της Pirelli.

Στο Πρωτάθλημα λαμβάνουν μέρος 18 ομάδες και 42 οδηγοί. Πέραν του Schumacher, στο γκριντ συναντάμε κι άλλα γνωστά ονόματα όπως του γιου του σπουδαίου σχεδιαστή της Formula 1, Adrian Newey, Harrison και του Jonathan Cecotto, γιου του παλιού πιλότου της F1 και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στα GP μοτοσυκλετών (1975 - 350cc, 1978 - Formula 750), Johnny Cecotto.

Σε κάθε αγωνιστικό τριήμερο διεξάγονται τρεις αγώνες, διάρκειας 30 λεπτών έκαστος.

O 16χρονος γιος του επτά φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή που οδηγεί για την Van Amersfoort Racing, ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του τερματίζοντας 9ος στον πρώτο αγώνα, έχοντας ξεκινήσει από τη 19η θέση, ενώ στον δεύτερο ήταν 12ος. Για την ιστορία, νικητής στους δύο πρώτους αγώνες αναδείχθηκε ο Marvin Dienst.

Στον τρίτο, όμως, εκμεταλλευόμενος με τον καλύτερο τρόπο το γεγονός ότι ξεκινούσε από τη δεύτερη θέση λόγω αντεστραμμένου γκριντ, έφτασε στην κατάκτηση της παρθενικής του νίκης, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον ομόσταβλό του, Joey Mawson.

Διαβάστε όλα τα νέα για τους οδηγούς.

Δυστυχώς αυτήν την σημαντική στιγμή δεν μπόρεσε να την πανηγυρίσει μαζί με τον πατέρα του, Michael που αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι μετά το ατύχημα που είχε κάνοντας σκι, τον Δεκέμβριο του 2013.

"Είναι φανταστικό και αποτελεί τιμή για εμένα. Είμαι ενθουσιασμένος και χαρούμενος για την ομάδα που καταφέραμε και πήραμε ένα τόσο καλό αποτέλεσμα", σημείωσε περιχαρής ο 16χρονος Mick που είχε στο πλευρό του τον παπού του, Rolf Schumacher. Αξίζει να σημειωθεί ότι περισσότεροι από 20 χιλιάδες θεατές βρέθηκαν στην πίστα του Oschersleben για να παρακολουθήσουν αυτό το πρώτο αγωνιστικό τριήμερο.

Στη βαθμολογία, ο Mick Schumacher βρίσκεται στην 5η θέση με 27 βαθμούς, ενώ οδηγεί την κούρσα στην κατηγορία των πρωτοεμφανιζόμενων (Rookies) με 65 βαθμούς.

Ο επόμενος γύρος διεξάγεται στο Red Bull Ring της Αυστρίας από 5 έως 7 Μαϊου.

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver.

Ράλι Αργεντινής: Η πρώτη του Meeke! (VIDEO)

Η Toleman του Senna πωλείται και προκαλεί ανατριχίλα! (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ