MOTOGP

Το #58 θα ανήκει για πάντα στον Simoncelli

epa02806258 Italian Moto GP ride Marco Simoncelli of Honda team in action during the free practice 3 qualifying for the Grand Prix of Italy, at the Mugello circuit, central Italy, July 02, 2011. Lorenzo captured the best time and new track record.  EPA/CLAUDIO ONORATI
epa02806258 Italian Moto GP ride Marco Simoncelli of Honda team in action during the free practice 3 qualifying for the Grand Prix of Italy, at the Mugello circuit, central Italy, July 02, 2011. Lorenzo captured the best time and new track record. EPA/CLAUDIO ONORATI EPA

Την απόσυρση του #58 από όλες τις κατηγορίες των MotoGP ανακοίνωσε την Πέμπτη (8/9) σε ειδική τελετή στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli, o ισχυρός άνδρας της Dorna, Carmelo Ezpeleta.

Την απόσυρση του #58 από όλες τις κατηγορίες των MotoGP ανακοίνωσε σε ειδική τελετή στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli, o ισχυρός άνδρας της Dorna, Carmelo Ezpeleta. Ο συγκεκριμένος αριθμός είναι άρρηκτα δεμένος με τον Marco Simoncelli, ο οποίος έχασε τη ζωή του στις 23 Οκτωβρίου του 2011, σε ηλικία 24 χρόνων, κατά τη διάρκεια του αγώνα της Sepang, σε ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

" Ο αριθμός του από δω και στο εξής ανήκει στην οικογένεια Simoncelli", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ezpeleta κατά την τελετή που διεξήχθη λίγο πριν την έναρξη της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου που λαμβάνει χώρα πριν από κάθε αγωνιστικό 3ήμερο.

Κατά την εκδήλωση, ο πατέρας του αείμνηστου "SuperSic", παρέλαβε ένα μικρό τρόπαιο με τον αγαπημένο αριθμό του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 250cc και ανακοίνωσε παράλληλα ότι η ομάδα που έχει δημιουργήσει με την ονομασία "Sic 58 Squadra Corse" θα λάβει μέρος του χρόνου (2017) στην κατηγορία Moto3 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Πριν λίγα χρόνια αποσύρθηκαν το #48 και το #74 προς τιμήν των Shoya Τomizawa και Daijiro Kato που έχασαν τη ζωή τους ο πρώτος το 2010 και ο δεύτερος το 2003 κατά τη διάρκεια αγώνων.

Για διαφορετικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την προσφορά τους στο σπορ, έχουν αποσυρθεί το #34 του Kevin Schwantz και το #65 του Loris Capirossi.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ CAR AND DRIVER

Ιστορική νίκη για Vinales και Suzuki
Video: Οδηγώντας δίχως... αύριο στο Silverstone
Vinales στο υπερθέαμα του Silverstone!
TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ