MOTOGP

Στην Ιταλία η σωρός του Σιμοντσέλι

Στην Ιταλία η σωρός του Σιμοντσέλι

Στο Κοριάνο αναπαύεται η σωρός του Μάρκο Σιμοντσέλι. Οι γονείς του δίνουν κουράγιο στους οπαδούς του. Τι δήλωσε ο Βαλεντίνο Ρόσι (vds)

Το τελευταίο ταξίδι επιστροφής στην πατρίδα για τον Μάρκο Σιμοντσέλι! Η σωρός του αδικοχαμένου Ιταλού οδηγού βρίσκεται ήδη στην πόλη του, το Κοριάνο.

Στις 06.10 προσγειώθηκε στο "Φιουμιτσίνο" της Ρώμης το αεροπλάνο που μετέφερε τη σωρό του Σιμοντσέλι. Τη συνόδευσαν ο πατέρας του και η σύντροφος του, καθώς και ο Βαλεντίνο Ρόσι που μίλησε (ουσιαστικά) για πρώτη φορά για το θάνατο του φίλου του και τις φήμες περί αποχώρησης του.

" Μην κλαίτε, μην κλαίτε για αυτόν. Ο Μάρκο δεν θα ήθελε ποτέ να σας δει να κλαίτε", τόνισε η συντετριμμένη Ροσέλα Σιμοντσέλι, η μητέρα του στους συμπολίτες της που πενθούν στο Κοριάνο και βρέθηκαν έξω από το σπίτι της για να της δώσουν κουράγιο.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης έχει στηθεί ένας μικρός... ναός για τον Μάρκο με τους συμπολίτες του να αφήνουν λουλούδια, σημειώματα, γράμματα για να τον αποχαιρετήσουν. Ήδη ο Δήμαρχος του Κοριάνο έχει ανακοινώσει ότι η ημέρα της κηδείας (27/10, 16.00 στη Σάντα Μαρία) θα είναι ημέρα πένθους για τη μικρή πόλη.

Ο πρόεδρος της ιταλικής ολυμπιακής επιτροπής, Τζιάνι Πετρούτσι υποδέχθηκε την οικογένεια του Σιμοντσέλι στο αεροδρόμιο και πρόσφερε λόγια παρηγοριάς στον χαροκαμένο πατέρα.

Στην Ιταλία η σωρός του Σιμοντσέλι

Ο Πάολο Σιμοντσέλι

Κρατώντας εφημερίδες που έγραφαν για τον γιο του, ο Πάολο Σιμοντσέλι δήλωσε " ο γιος μου ήταν πάντοτε ανοιχτόκαρδος με όλο τον κόσμο, έτσι θέλω να είμαι και εγώ. Σας φιλώ όλους εσάς που τον αγαπούσατε". σύντροφος του Μάρκο, η Κέιτ συνοδευόμενη από τη μητέρα της, απέφυγε τις κάμερες.

Στην Ιταλία η σωρός του Σιμοντσέλι

Η σύντροφος του Μάρκο Σιμοντσέλι

Όλοι οι δημοσιογράφοι "έπεσαν" πάνω στον Βαλεντίνο Ρόσι που έδειχνε να έχει ανακτήσει την αυτοκυριαρχία του. " Θα σταματήσεις;", ήταν η πρώτη ερώτηση που του έγινε.

Ο κόσμος δίνει κουράγιο στον Ρόσι:

" Να εγκαταλείψω; Δεν ξέρω ποιος το είπε, αλλά δεν ήμουν εγώ. Ίσως αυτός που το είπε να ήθελε να πουλήσει περισσότερες εφημερίδες", απάντησε. Ο πρώτος που το έγραψε ήταν ο παλαίμαχος οδηγός και τηλεσχολιαστής στο BBC, Στιβ Πάρις.

Στην Ιταλία η σωρός του Σιμοντσέλι

Ο Βαλεντίνο Ρόσι

Ο "γιατρός" πρόσθεσε " ο Μάρκο ήταν σπουδαίος. Μοιραστήκαμε τόσες υπέροχες αναμνήσεις, συναντιόμασταν σχεδόν καθημερινά. Προπονούμασταν μαζί και αγωνιζόμασταν ο ένας εναντίον του άλλου με ό,τι είχε μηχανή".

Όταν ρωτήθηκε για το αν φοβάται απάντησε " γνωρίζουμε ότι μπορεί να συμβεί, αλλά αυτό δεν αλλάζει τα πράγματα" προτού απαλλαγεί απο τον κλοιό των δημοσιογράφων, λέγοντας " δεν μπορείτε να μείνετε εδώ για εμένα, σε λίγο θα βρίσκεται εδώ..".

Ο Κόλιν Έντουαρντς, ο άλλος οδηγός που ενεπλάκη στο δυστύχημα του #58, επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να ξεκινήσει την αποθεραπεία του, έγραψε στο Facebook: " Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας σε αυτή τη χρονική στιγμή... Αισθάνομαι άσχημα για όλη την κοινότητα του MotoGP, η καρδιά μου είναι βαριά για όλους όσους επηρεάστηκαν από την οικογένεια του σε όλους τους οπαδούς. Καλό ταξίδι φίλε μου, θα μας λείψεις πολύ".

Ο Τεξανός αναβάτης δεν θα αγωνιστεί σε λιγότερο από δύο εβδομάδες στη Βαλένθια, όπως και η ομάδα του Σιμοντσέλι, η Gresini Honda. Τιμές από την οικογένεια του παγκοσμίου πρωταθλήματος θα δοθούν εκεί στον Μάρκο Σιμοντσέλι.

Τέλος, οργή στους απανταχού φίλους του σπορ έχει προκαλέσει ένα βίντεο που τραβήχτηκε από θεατή που βρισκόταν στην κερκίδα της Σεπάνγκ. Δείχνει τους τραυματιοφορείς να ρίχνουν κάτω το φορείο που χρησιμοποίησαν για να μεταφέρουν τον αναίσθητο οδηγό. Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει και με τον αδικοχαμένο Σόγια Τομιζάβα πριν από ένα χρόνο.

Οι δηλώσεις του Ρόσι:


TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ