MOTOGP

Pole Λορένθο, 2ος ο Μάρκεθ

Pole Λορένθο, 2ος ο Μάρκεθ

Ο Χόρχε Λορένθο εξασφάλισε την pole position στον "τελικό" του Μοτέγκι. Δίπλα του και με προβάδισμα 18 πόντων στη βαθμολογία θα εκκινήσει ο Μαρκ Μάρκεθ.

Ο ύπνος των ανθρώπων του MotoGP διακόπηκε στις δύο τα ξημερώματα (ώρα Ιαπωνίας) από το σεισμό. Σε ένα κοπιαστικό για όλους ιαπωνικό Grand Prix φέτος εξαιτίας της πυκνής ομίχλης, οι οδηγοί κατάφεραν να βγουν στην πίστα για τις κατακτήριες δοκιμές.

Δίχως ελεύθερες δοκιμές για να ρυθμίσουν τις μοτοσικλέτες τους, οι ομάδες είχαν 75 λεπτά στη διάθεση τους για καταλήξουν στο ιδανικό set up.

Την καλύτερη δουλειά έκανε ο Χόρχε Λορένθο (Yamaha) που ήταν ο ταχύτερος στη βρεγμένη πίστα σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τους υπόλοιπους. Στο τέλος το χαμόγελο των ανθρώπων της ομάδας του "σβήστηκε" όταν ο Μαρκ Μάρκεθ (Honda) ανέβηκε από την 5η στην 2η θέση, αν και ήταν 658 εκατοστά αργότερος από τον οδηγό από τη Μαγιόρκα.

Μετά την ακύρωση του στο Φίλιπ Άιλαντ την προηγούμενη Κυριακή ο Μάρκεθ είδε τη διαφορά του από τον Λορένθο να μειώνεται στους 18 βαθμούς. Για να αναδειχθεί πρωταθλητής ο ρούκι της Honda στο Μοτέγκι, πρέπει να φύγει από την Ιαπωνία 26 βαθμούς μπροστά από τον Λορένθο.

Για πρώτη φορά φέτος μια Ducati βρέθηκε στην πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον Νίκι Χέιντεν. Ο Αμερικανός οδηγός που θα φύγει από τη Μπολόνια στο τέλος της σεζόν για την ομάδα του Ασπάρ Μαρτίνεθ, άφησε στη δεύτερη σειρά τον Ντάνι Πεδρόσα (Repsol Honda), τον Βαλεντίνο Ρόσι (Yamaha) και τον τιμέιτ του, Αντρέα Ντοβιτσιόζο (Ducati).

O Άλβαρο Μπαουτίστα (Gresini Honda) είχε πτώση και έμεινε στην 7η θέση, ενώ ο Στέφαν Μπραντλ (LCR Honda) που είχε πέσει στη Μαλαισία επέστρεψε στο MotoGP και ήταν όγδοος μπροστά από τον Αλεΐς Εσπαργαρό (Aspar). Ο Γιόνι Ερνάντες (Pramac Ducati) έκλεισε την πρώτη 10άδα.

Στο νέο πρόγραμμα του αγώνα θα ακολουθήσουν την Κυριακή (27/10) δοκιμές διάρκειας 50 λεπτών αντί του 20λεπτου warm up. Με την προϋπόθεση φυσικά πως θα το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ