MOTOGP

Ο Rossi "μετάνιωσε", ο Lorenzo ζήτησε "συγγνώμη"!

Ο Rossi "μετάνιωσε", ο Lorenzo ζήτησε "συγγνώμη"!

Η Πέμπτη ήταν μια μέρα-πρόκληση για τα MotoGP. Ο κόσμος περίμενε με αγωνία να δει τις αντιδράσεις αναβατών και ομάδων στη Valencia, μετά τα όσα συνέβησαν στη Sepang ανάμεσα στον Rossi και τον Marquez

Η Πέμπτη ήταν μια μέρα-πρόκληση για τα MotoGP. Ο κόσμος περίμενε με αγωνία να δει τις αντιδράσεις αναβατών και ομάδων στη Valencia, μετά τα όσα συνέβησαν στη Sepang, με το περιστατικό ανάμεσα στον Valentino Rossi και τον Marc Marquez.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Καθοριστικής σημασία ήταν η παρέμβαση της FIM και της Dorna που εδώ και μέρες είχαν ενημερώσει πως η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου δεν πρόκειται να γίνει.

Αντ' αυτής οι Vito Ippolito (πρόεδρος της FIM) και Carmelo Ezpeleta (CEO της Dorna), συναντήθηκαν με τους επικεφαλής των ομάδων και τους αναβάτες σε μια προσπάθεια να τους συνετίσουν και να ρίξουν τους τόνους.

Εξέδωσαν, μάλιστα, και ανακοίνωση η οποία ξεκινά με την εξής φράση: «Πρώτο και κύριο, το σπορ πρέπει να υπερισχύει. Αυτήν την Κυριακή έχουμε τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς και το σπορ είναι αυτό που πρέπει να κερδίσει».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρονται τα εξής: «Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε τις αρχές που διέπουν το σπορ μας: παραδειγματισμός, ευ αγωνίζεσθε, ευγενής άμιλλα και ευγένεια. Οι αξιωματούχοι μας θα είναι σε επαγρύπνηση παρατηρώντας το fair play και την αγωνιστική συμπεριφορά καθενός από εσάς και θα είναι πολύ αυστηροί με οποιαδήποτε παραβίαση των αγωνιστικών κανονισμών».

«Ο επόμενος αγώνας θα μεταδοθεί "ζωντανά" και θα το παρακολουθήσει μεγάλος αριθμός θεατών. Συνεπώς, έχουμε μπροστά μας μια χρυσή ευκαιρία να αποδείξουμε στον κόσμο τις υψηλότερες αξίες του αθλήματός μας και να αποτελέσουμε εξαιρετικό παράδειγμα. Θα θέλαμε επίσης να διαβεβαιώσουμε τους πάντες ότι αυτό το Σαββατοκύριακο θα επιδείξουμε ακόμα μεγαλύτερη προσοχή στα όσα συμβαίνουν εντός πίστας για το καλό του σπορ».

O ισχυρός άνδρας της Dorna, Carmelo Ezpeleta είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους Rossi, Lorenzo, Marquez στους οποίους επέστησε την προσοχή.

Τους ζήτησε να είναι πολύ προσεκτικοί στης δηλώσεις τους, να αποφύγουν οποιαδήποτε αναφορά στα περιστατικά της Sepang καθώς επίσης και εμπρηστικούς χαρακτηρισμούς που θα πυροδοτήσουν το ήδη μπαρουτοκαπνισμένο κλίμα.

Έτσι και έγινε.

Στην αίθουσα, πάντως, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, οι τρεις μεγάλοι πρωταγωνιστές, Rossi - Lorenzo - Maruqez, βρίσκονταν σε απόσταση ο ένας από τον άλλο, αποφεύγοντας όπως ο "διάολος το λιβάνι" να ανταλλάξουν ματιές ή κουβέντες.

Στις ξεχωριστές συνεντεύξεις Τύπου που έλαβαν χώρα στους χώρους φιλοξενίας των Yamaha και Repsol Honda, κάθε αναβάτης ξεχωριστά έδειξε χαρακτήρα αποφεύγοντας τις... παγίδες που έκρυβαν οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε τόσο στο χώρο της Yamaha όσο και σε αυτόν της Honda.

Την αρχή έκανε ο Jorge Lorenzo που ζήτησε συγνώμη από τον κόσμο για τις χειρονομίες του στο βάθρο της Sepang (έδειχνε τον αντίχειρα προς τα κάτω την ώρα που γινόταν η απονομή στον Rossi), ενώ τόνισε πως θέλει να κάνει τον αγώνα της ζωής του για να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Είπε πως πως σέβεται την απόφαση του CAS, ενώ όσο για το μέλλον του στη Yamaha και τη σχέση του με τον Rossi σημείωσε: «Πρόθεσή μου είναι να μείνω για πάντα στη Yamaha. Έχω συμβόλαιο με την ομάδα και αυτή είναι η σκέψη μου. Σε όλους τους γάμους υπάρχουν και στιγμές διαφωνίας, αλλά πιστεύω ότι ο εγώ και ο Rossi συνθέτουμε μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο».

VALENCIA, SPAIN - NOVEMBER 05:  Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP speaks during the press conference during the MotoGP of Valencia - Previews  at Ricardo Tormo Circuit on November 5, 2015 in Valencia, Spain.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
VALENCIA, SPAIN - NOVEMBER 05: Jorge Lorenzo of Spain and Movistar Yamaha MotoGP speaks during the press conference during the MotoGP of Valencia - Previews at Ricardo Tormo Circuit on November 5, 2015 in Valencia, Spain. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Στη συνέχεια και αφού πρώτα αποχώρησε ο Ισπανός, ήταν η σειρά του Rossi να μιλήσει. Και αυτός στο ίδιο μήκος κύματος, χωρίς να θέλει να σχολιάσει όλα όσα συνέβησαν στη Sepang, στάθηκε στη δύσκολη αποστολή που θα έχει εκκινώντας από την τελευταία θέση του γκριντ μετά και την απόφαση του CAS.

«Δυστυχώς πρέπει να ξεκινήσω τελευταίος και αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την αποστολή μου. Είμαι εδώ όμως και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Στην ομάδα είμαστε όλοι συγκεντρωμένοι στο στόχο», είπε.

Ρωτήθηκε και για το αν μετάνιωσε για αυτό που συνέβη στη Sepang. «Δυστυχώς δεν είχα άλλη επιλογή, αλλά μετανιώνω που δεν ακολούθησα την κανονική μου γραμμή», απάντησε χωρίς να θέλει να δώσει μεγαλύτερη έκταση.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι τα γεγονότα της Μαλαισίας δεν έχουν επηρεάσει την αγάπη που έχει για το σπορ αλλά και τα πλάνα του για το 2016, λέγοντας πως θα συνεχίσει κανονικά στα MotoGP και κατά τη διάρκεια της επόμενης σεζόν θα αποφασίσει για το τι θα κάνει το 2017.

VALENCIA, SPAIN - NOVEMBER 05:  Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP speaks during the press conference during the MotoGP of Valencia - Previews  at Ricardo Tormo Circuit on November 5, 2015 in Valencia, Spain.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
VALENCIA, SPAIN - NOVEMBER 05: Valentino Rossi of Italy and Movistar Yamaha MotoGP speaks during the press conference during the MotoGP of Valencia - Previews at Ricardo Tormo Circuit on November 5, 2015 in Valencia, Spain. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

Λίγη ώρα αργότερα και λίγα μέτρα πιο μακριά, ο χώρος φιλοξενίας της Repsol Honda γέμισε από εκπροσώπους των ΜΜΕ. Ήταν η ώρα του Marc Marquez.

«Ειλικρινά ήταν μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της ζωής μου. Ιδιαίτερα γιατί μετά τη Μαλαισία προσπάθησα να ξεχάσω, προσπάθησα να συγκεντρωθώ 100% ώστε να προσπαθήσω να προετοιμαστώ για τον τελευταίο αγώνα της χρο0νιάς που είναι σημαντικός για εμάς. Για να είμαι ειλικρινής δεν ήταν εφικτό να προετοιμαστώ όπως θα ήθελα γιατί όπως όλοι γνωρίζουν, τα πράγματα ήταν δύσκολα. Αλλά ok, τώρα είμαι εδώ, με την δεύτερη οικογένειά μου - την ομάδα μου και αυτό με βοηθά πολύ και προσπαθούμε να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε να κλείσουμε τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αν είναι εφικτό θα παλέψουμε όπως κάνουμε σε κάθε αγώνα για τη νίκη, αν όχι θα προσπαθήσουμε να ανέβουμε στο βάθρο».

Πολύ δύσκολο θα είναι το έργο του Rossi στον αγώνα της Κυριακής. Στους 30 γύρους θα πρέπει να κάνει υπέρβαση για να μπορέσει να στεφθεί Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Έχοντας 7 βαθμούς διαφορά από τον Lorenzo, αλλά και την υποχρέωση να ξεκινήσει τον αγώνα από την τελευταία θέση του γκριντ, θα πρέπει να κάνει την εκκίνηση της ζωής του και εν συνεχεία να κυνηγήσει το αποτέλεσμα που θα τους δώσει το 10ο, έχοντας βέβαια κατά νου σε ποια θέση βρίσκεται ο Lorenzo.

VALENCIA, SPAIN - NOVEMBER 05:  Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team speaks during the press conference during the MotoGP of Valencia - Previews  at Ricardo Tormo Circuit on November 5, 2015 in Valencia, Spain.  (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images)
VALENCIA, SPAIN - NOVEMBER 05: Marc Marquez of Spain and Repsol Honda Team speaks during the press conference during the MotoGP of Valencia - Previews at Ricardo Tormo Circuit on November 5, 2015 in Valencia, Spain. (Photo by Mirco Lazzari gp/Getty Images) GETTY IMAGES

- Aν ο Ιταλός νικήσει ή τερματίσει 2ος, κατακτά τον τίτλο χωρίς να τον ενδιαφέρει η θέση του Lorenzo.

- Σε περίπτωση που ο Ισπανός τερματίσει 2ος, τότε ο Rossi θα πρέπει να πάρει την 3η θέση.

- Αν ο Lorenzo έρθει 3ος, στον Rossi αρκεί η 6η θέση.

- Με τον Lorenzo στην 4η θέση, ο Ιταλός θα πρέπει να τερματίσει στην 9η.

- Αν ο Lorenzo τερματίσει 5ος, στον Rossi αρκεί η 11η θέση.

- Σε περίπτωση που ο Ισπανός κλείσει τον αγώνα στην 6η θέση, ο Rossi μπορεί να στεφθεί Πρωταθλητής αν τερματίσει 12ος.

- Αν ο Lorenzo έρθει 7ος, στον Rossi αρκεί η 13η θέση.

- Με τον Lorenzo 8ο, ο Rossi παίρνει το 10ο αν τερματίσει 14ος.

- Σε περίπτωση που ο Lorenzo τερματίσει 9ος, στον Rossi αρκεί η 15η θέση.

- Αν ο Lorenzo τερματίσει 10ος ή εκτός 10άδας, ο Rossi είναι Πρωταθλητής.

- Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το πλεονέκτημα το έχει ο Lorenzo, λόγω περισσότερων νικών (6 έχει ο Ισπανός, 4 ο Ιταλός).

Προηγούμενοι νικητές στη Valencia

2014: Marc Marquez (Honda)

2013: Jorge Lorenzo (Yamaha)

2012: Dani Pedrosa (Honda)

2011: Casey Stoner (Honda)

2010: Jorge Lorenzo (Yamaha)

2009: Dani Pedrosa (Honda)

2008: Casey Stoner (Ducati)

2007: Dani Pedrosa (Honda)

2006: Troy Bayliss (Ducati)

2005: Marco Melandri (Honda)

2004: Valentino Rossi (Yamaha)

2003: Valentino Rossi (Honda)

2002: Alex Barros (Honda)

2001: Sete Gibernau (Suzuki)

2000: Garry McCoy (Yamaha)

1999: Regis Laconi (Yamaha)

Πρόγραμμα TV

Σάββατο 7/11

MotoGP FP3: 10:55 - 11:40GR (OTE TV)

MotoGP FP4: 14:30 - 15:00GR (OTE TV)

MotoGP Q1: 15:10 - 15:25GR (OTE TV)

MotoGP Q2: 15:35 - 15:50GR (OTE TV)

Κυριακή 8/11

Moto3 RACE: 12:00GR (OTE TV)

Moto2 RACE: 13:20GR (OTE TV)

MotoGP RACE: 15:00GR (OTE TV)

Διαβάστε ακόμα στο Car and Driver

GP Valencia - FP2: "Ανεβάζει" στροφές ο Lorenzo

GP Valencia - FP1: Tαχύτερος ο Marquez

Hitting the Apex: Η νέα ταινία για τα MotoGP (VIDEO)

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ