MOTOGP

Μόνος του τρέχει ο Μάρκεθ

Μόνος του τρέχει ο Μάρκεθ

Ο Ισπανός αναβάτης της Honda επικράτησε και στον αγώνα της Γαλλίας, κάνοντας το "5 στα 5" στο πρωτάθλημα του MotoGP. Τα ρεκόρ του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

Είναι ο Μαρκ Μάρκεθ και οι... άλλοι. Δεν μπορεί να αποτυπωθεί αλλιώς αυτό που συμβαίνει στο φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP, όπου ο Ισπανός τρέχει στους ρυθμούς του και δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιος να ανακόψει την πορεία του προς τον δεύτερο σερί τίτλο.

Ο αναβάτης της Repsol Honda επικράτησε και στον αγώνα της Γαλλίας στην πίστα του Λε Μαν, συνεχίζοντας το απόλυτο έπειτα από πέντε αγώνες.

Περίπου 1,5 δευτερόλεπτο πίσω του έμεινε ο Βαλεντίνο Ρόσι με Yamaha, ο οποίος έκανε εξαιρετικό αγώνα και ανέβηκε στο πόντιουμ των νικητών, σώζοντας την παρτίδα για την ομάδα του, που είδε τον Χόρχε Λορένθο να μένει έκτος.

Τρίτος τερμάτισε ο Αλβάρο Μπαουτίστα με Honda Gresini, έχοντας σούπερ παρουσία επί γαλλικού εδάφους, ενώ ακολούθησαν οι Πολ Εσπαργκάρο και Ντάνι Πεδρόσα.

Ο Μάρκεθ έγινε ο πρώτος αναβάτης μετά τον Μικ Ντούχαν (1997) με πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες, έχοντας και την πολ ποζίσιον, ενώ κατέρριψε το ρεκόρ του Μάικ Χέιλγουντ σχετικά με το νεότερο αναβάτη που έχει πέντε σερί πρωτιές.

Πλέον, άπαντες στρέφουν το βλέμμα τους στην Ιταλία και την πίστα του Μουτζέλο την 1η Ιουνίου, όπου είτε θα ανοίξει η διαφορά είτε θα υπάρξει μια πρώτη απάντηση στον Παγκόσμιο Πρωταθλητή.

Είμαι πολύ χαρούμενος με τις πέντε συνεχόμενες νίκες, ζούμε τη στιγμή. Μπορεί να φαίνεται εύκολο, όμως δεν είναι», δήλωσε ανάμεσα σε άλλα ο Μάρκεθ.

Αναλυτικά η κατάταξη:

1. Μάρκεθ Honda 28

2. Ρόσι Yamaha +1.486

3. Μπαουτίστα Honda Gresini +3.144

4. Π. Εσπαργκάρο Yamaha Tech 3 +3.717

5. Πεδρόσα Honda +4.077

6. Λορένθο Yamaha +7.088

7. Μπραντλ LCR Honda +11.527

8. Ντοβιτσιόζο Ducati Team +22.103

9. Α. Εσπαργκάρο NGM Forward Racing +22.626

10. Σμιθ Monster Yamaha Tech 3 +23.108

11. Κράτσλοου Ducati Team +25.780

TAGS MOTOGP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ